Şu an zaten stabil olması lazım, 24 saat test etsen belki hata vermez ama restart takılı kalabilir. İdare edeceksin kit ya da anakart değişene kadar. Debug takılma olayı kabul edilebilir bir şey pek değil yani. Soğutucu montajı ve anakart da sorumlu. Yaşandı bunlar öncesinde.

İstiyorsan braketi de çıkarayım ya da braketi gevsetim tekrar monte edeyim abi.

İstiyorsan braketi de çıkarayım ya da braketi gevsetim tekrar monte edeyim abi.

Thermalright Contact Frame takılı mı sende? Eğer takılıysa tüm bu olanlardan o sorumlu, braketten kastın oysa. Soğutucunun kendi braketiyse tekrardan remonte gerekir. Vidaları çapraz sıkacaksın sırasıyla 2-3 tur ve dönmediği yerde bırakılacak. RAM OC'de bu önemli, yoksa bu tarzda sorunlar yapar ve çözemezsin. Düz EXPO ile şu anki profil bağdaşmıyor, onda yapmaz ama şu anda yapabilir. Eğer her şey düzgünse de anakart sorunu dediğim gibi. 2 DPC kartlarda 6-Layer bu bütçede olmaması lazım, Gigabyte bizim müteahhitler gibi malzemeden kırpmış. Force'ta dahi Restart'ta Debug takılı kalma vardı, 6000 CL30-38-38-96 1.4V açılıp bırakılan biri yani, başka hiçbir ek ayar da yok. Tek fark kit 6600'dü. Bu anakartlar RAM seçiyor, meali bu. Bunu kabul etmeyen de işten anlamayan tipler olur genelde, senden bahsetmiyorum. İşten anlamayan dediğim video çekip timing anlatanlardan söz ediyorum.

Sonrasında bu kişi 6000 CL30 Patriot aldı ve sorun tamamen düzeldi. Halbuki diğer kit de sağlam. Buradan anlaşılıyor mevzu zaten.

Thermalright contact frame takılı mı sende? Eğer takılıysa tüm bu olanlardan o sorumlu, braketten kastın oysa. Soğutucunun kendi braketiyse tekrardan remonte gerekir. Vidaları çapraz sıkacaksın sırasıyla 2-3 tur ve dönmediği yerde bırakılacak. RAM OC'de bu önemli, yoksa bu tarzda sorunlar yapar ve çözemezsin. Düz EXPO ile şu anki profil bağdaşmıyor, onda yapmaz ama şu anda yapabilir. Eğer her şey düzgünse de anakart sorunu dediğim gibi. 2 DPC kartlarda 6-layer bu bütçede olmaması lazım, Gigabyte bizim müteahhitler gibi malzemeden kırpmış. Force'ta dahi Restart'ta Debug takılı kalma vardı, 6000 CL30-38-38-96 1.4v açılıp bırakılan biri yani, başka hiçbir ek ayar da yok. Tek fark kit 6600'dü. Bu anakartlar RAM seçiyor, meali bu. Bunu kabul etmeyen de işten anlamayan tipler olur genelde, senden bahsetmiyorum. İşten anlamayan dediğim video çekip timing anlatanlardan söz ediyorum.

Sonrasında bu kişi 6000 CL30 Patriot aldı ve sorun tamamen düzeldi. Halbuki diğer kit de sağlam. Buradan anlaşılıyor mevzu zaten.

İyi de abi RAM'ler zaten belli a die m die neyini seçiyor onu anlamadım doğrusu.

Thermalright contact frame takılı mı sende? Eğer takılıysa tüm bu olanlardan o sorumlu, braketten kastın oysa. Soğutucunun kendi braketiyse tekrardan remonte gerekir. Vidaları çapraz sıkacaksın sırasıyla 2-3 tur ve dönmediği yerde bırakılacak. RAM OC'de bu önemli, yoksa bu tarzda sorunlar yapar ve çözemezsin. Düz EXPO ile şu anki profil bağdaşmıyor, onda yapmaz ama şu anda yapabilir. Eğer her şey düzgünse de anakart sorunu dediğim gibi. 2 DPC kartlarda 6-layer bu bütçede olmaması lazım, Gigabyte bizim müteahhitler gibi malzemeden kırpmış. Force'ta dahi Restart'ta Debug takılı kalma vardı, 6000 CL30-38-38-96 1.4v açılıp bırakılan biri yani, başka hiçbir ek ayar da yok. Tek fark kit 6600'dü. Bu anakartlar RAM seçiyor, meali bu. Bunu kabul etmeyen de işten anlamayan tipler olur genelde, senden bahsetmiyorum. İşten anlamayan dediğim video çekip timing anlatanlardan söz ediyorum.

Thermalright kiti var işlemci üstünde. VT3'ü bitirsin. Gün içinde tekrar monte edeyim.

Thermalright kiti var işlemci üstünde. VT3'ü bitirsin. Gün içinde tekrar monte edeyim.

Thermalright kiti varsa çok düşünmeye gerek yok. Tek başına o yapıyor bunların hepsini. Ben 10 kere sök tak yaptım, fayda etmedi. Olmayınca olmuyor.

Bunlar ince işler, Contact montak çok bozuyor dediğim gibi. Pin temasını optimum düzeyde sağlayamazsın bu şekilde. Stok braketi olacak.

Takma mı diyorsun abi. Kendi aparatını mi takayım anakartın?

Öyle yapmak zorundasın. Şu ana kadar bahsettiğin tüm sorunların sebebi tek başına bu braket. Ben 10 kere sök tak yaptım, bu braket takılıyken -15 CO stabildi mesela. Kendi braketini taktım -25 stabil oldu. Pin temasını engelliyor, stabilite bozuyor. Memory hataları için birebir. Sorunsuz kullanıyorum diyen ya çok şanslı ya da kendini kandırıyor. İnce işçilik ister, uzay montajken falan uğraşılabilir ancak. Kasada yorar seni bu aparat.

Öyle yapmak zorundasın. Şu ana kadar bahsettiğin tüm sorunların sebebi tek başına bu braket. Ben 10 kere sök tak yaptım, bu braket takılıyken -15 co stabildi mesela. Kendi braketini taktım -25 stabil oldu. Pin temasını engelliyor, stabilite bozuyor. Memory hataları için birebir. Sorunsuz kullanıyorum diyen ya çok şanslı ya da kendini kandırıyor. İnce işçilik ister, uzay montajken falan uğraşılabilir ancak. Kasada yorar seni bu aparat.

Braketi değiştirdikten sonra en son yaptığımız llc ayarları yine Auto da kalsın mı?