Arkadaşlar İngilizce için net olarak A1 seviyesinde birisi, kursa giderek veya gitmeyerek 1.5 senede B1-B2 yazma konuşma seviyesine çıkabilir mi? Amaç kendimi geliştirmek; ticaret yapıyorum, elbet yurt dışı satışlarında beni ileriye taşıyacak bu durum.

Son düzenleme:
İngilizce kursunu unut. Başına oturup ciddi bir şekilde kastığın zaman C1 de olursun merak etme.
Kursa gitmek ekstra katkı sağlar konuşma için diye düşünmüştüm. Tek başımıza nasıl bir yol izlemeliyiz ki internetten vs. kitap olarak tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Busu indirerek başlayabilirsin. Eline bir defter al bilmediğin kelimeleri yaz. Grammar eksiğin var ise konu anlatım izle YouTube'dan. Yapay zeka ile konuşma ve yazma prariği yapabilirsin.

Mümkün, ancak yine de az da olsa para harcamanız daha hızlı gelişmenizi sağlar. Kelime öğrenimi için ben Duolingo kullanıyorum, dilerseniz ücretli sürümünü alabilirsiniz ya da okul hesabına çevirip sınırsız kullanılabiliyordu sanırım, ona da bakabilirsiniz.

Videolu anlatım için Fielse uygulamasını öneririm, aylık ücret mantığında çalışıyor ve tüm videoları izleyebiliyorsunuz. Ayrıca C2 seviyesine kadar da eğitim videoları var. Ek olarak iş İngilizcesi diye ayrı anlatımları da var. İkisine ayda 260 TL civarı ödeyerek sahip olabiliyorsunuz, zaten dışarıda bir yemek yeseniz aynı paraya geliyor.

Kursa gitmek ekstra katkı sağlar konuşma için diye düşünmüştüm. Tek başımıza nasıl bir yol izlemeliyiz ki internetten vs. kitap olarak tecrübeniz varsa yardımcı olur musunuz?
Speaking işini en son cila olarak düşün. B2 seviyesine çıksan bile en başta adam gibi konuşamıyor olacaksın. İngilizcenin kendisini öğren, sonra konuşursun. Dili öğrendikten sonra konuşma pratiği zaten 1-2 ayda açılır, şuan o en son planda.

Sınavlardan B2 alırsınız hatta şunu söyleyeyim İngilizce konuşma becerisi olmayan birisi yeterince ezber yaparak bile o sınavlardan yüksek dil seviyesi alabilir ama bu o dili kullanabileceğiniz anlamına gelmez. İngilizce konuşma becerisine gelirsek ise anadili İngilizce olmayan yabancılar ve İngilizce olanlar ile konuşmadan asla öğrendim dememelisiniz. Ben çok gördüm yok adam 18 yaşına gelmiş yok ingilizcem B2-C1 yok Almanca biliyorum yok 1 yıl italyanca çalıştım b2'yim diyen ama olay konuşmaya gelince süt gibi kesilen.

Kısaca pratik önemlidir. Parasıyla saatlik online özel ders alabildiğin sitelerden birisine girip speaking dersleri almak hayati fayda sağlar.

Sınavlardan B2 alırsınız hatta şunu söyleyeyim İngilizce konuşma becerisi olmayan birisi yeterince ezber yaparak bile o sınavlardan yüksek dil seviyesi alabilir ama bu o dili kullanabileceğiniz anlamına gelmez. İngilizce konuşma becerisine gelirsek ise anadili İngilizce olmayan yabancılar ve İngilizce olanlar ile konuşmadan asla öğrendim dememelisiniz. Ben çok gördüm yok adam 18 yaşına gelmiş yok ingilizcem B2-C1 yok Almanca biliyorum yok 1 yıl italyanca çalıştım b2'yim diyen ama olay konuşmaya gelince süt gibi kesilen.

Kısaca pratik önemlidir. Parasıyla saatlik online özel ders alabildiğin sitelerden birisine girip speaking dersleri almak hayati fayda sağlar.
Hocam yazmadan ziyade speaking lazım zaten öyle cok ılerı sevıye degıl ama kendımı ıfade edebılmem lazım sureklı ııııı'layarak degıl de akıcı sekılde anlatmam lazım akademık sevıyeden zıyade basit ama anlasılır ve akıcı