12578

Deneyimli
Makaleler
15
Merhaba sevgili Techolay ailesi,

Bugün sizlerle ABD borsasındaki orta vadeli portföyümü paylaşmak istiyorum. Yatırım yaparken her zaman dikkatli olmaya özen gösteriyorum ama aynı zamanda potansiyel gördüğüm fırsatları da kaçırmamak istiyorum. İşte şu anda gözümü diktiğim bazı şirketler, portföyümdeki yüzdelik dilimleri ve neden onları tercih ettiklerim:

Not: Bu yazıda yer alan şirketler ve yatırımlar tamamen kişisel tercihlerimdir ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız ve profesyonel bir finansal danışmandan görüş almanız önemlidir.
  1. Take-Two Interactive (TTWO) – %15
    Oyun dünyası her geçen gün büyüyor ve Take-Two, bu alanda sağlam bir yere sahip. Özellikle GTA ve NBA 2K gibi efsane serileriyle, gelecekte daha da büyümesini bekliyorum. O yüzden oyun sektörü beni cezbediyor ve Take-Two da bu alandaki en güçlü oyunculardan biri.
  2. Nvidia (NVDA) – %11
    Nvidia, yapay zeka ve GPU teknolojilerindeki liderliğiyle teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Bu alanda ciddi bir devrim yaşanıyor ve Nvidia bu değişimin öncüsü. Bu yüzden güvenle yatırım yapabileceğim bir şirket.
  3. Meta Platforms (META) – %15
    Meta, sosyal medyada ve metaverse gibi dijital dünyalarda büyük bir oyuncu. Her ne kadar bazı insanlar bu dönüşümü sorgulasa da, ben bu alandaki potansiyeli görmekte zorlanmıyorum. Dijital dünyanın geleceği burada yatıyor gibi hissediyorum.
  4. Palantir Technologies (PLTR) – %10
    Veri analitiği, özellikle devlet projeleri gibi büyük ölçekli projelerde gerçekten önemli bir yer tutuyor. Palantir, bu alandaki en sağlam şirketlerden biri ve veri dünyasındaki büyüme fırsatlarını değerlendiriyor.
  5. Netflix (NFLX) – %10
    Netflix, içerik üretimi ve abone sayısı açısından dijital medya sektörünün zirvesinde. Her geçen yıl daha fazla kullanıcıya hitap ediyor ve bence bu büyüme devam edecek. O yüzden Netflix’e olan güvenim tam.
  6. The Trade Desk (TTD) – %10
    Dijital reklamcılık çok büyük bir pazar ve The Trade Desk bu alanda gerçekten öncü. Reklam dünyasındaki bu dijitalleşme süreci devam ettikçe, Trade Desk gibi şirketler daha da büyüyecek gibi görünüyor.
  7. MercadoLibre (MELI) – %10
    Latin Amerika'da e-ticaret ve fintech alanında devrim yaratan MercadoLibre, bölgesel büyüme açısından büyük fırsatlar taşıyor. Hem alışveriş hem de finansal hizmetler alanında büyüme vaat eden bir şirket.
  8. Reddit (RDDT) – %5
    Reddit, genç kullanıcılarıyla gerçekten dikkat çeken bir platform. Etkileşim oranları çok yüksek ve gelecekte daha da büyüme potansiyeline sahip. Gençlerin sosyal medya alışkanlıkları burada şekilleniyor.
  9. Butterfly Network (BFLY) – %5
    Sağlık sektörü gerçekten dikkatimi çekiyor ve Butterfly Network, tıbbi görüntüleme teknolojileriyle bu alanda önemli işler yapıyor. Teknolojiyi sağlıkla birleştirerek daha sağlıklı bir geleceğe katkı sağlıyor.
  10. Coinbase (COIN) – %9
    Kripto paraların geleceğiyle ilgili hala büyük bir heyecan var ve Coinbase, bu alandaki en güçlü platformlardan biri. Kripto piyasasında büyüme devam ederken, Coinbase gibi şirketler de kazanç sağlama potansiyeline sahip.
Her bir şirket, kendi sektöründe büyük fırsatlar sunuyor. Yatırım yaparken uzun vadeli düşünmek ve doğru zamanı kollamak çok önemli. Benim portföyümdeki şirketler, gerçekten geleceği olan ve büyüme potansiyeli taşıyan isimler. Eğer siz de yatırım yapmayı düşünüyorsanız, bence göz atmaya değerler.

Hocam bu Trump'ın gümrük vergileri değiştiğinden piyasalar çöktü diyorlar, bu kadar Amerikan borsasına yatırım yapmak bu dönemde riskli sayılmaz mı?

Merhaba sevgili Techolay ailesi,

Bugün sizlerle ABD borsasındaki orta vadeli portföyümü paylaşmak istiyorum. Yatırım yaparken her zaman dikkatli olmaya özen gösteriyorum ama aynı zamanda potansiyel gördüğüm fırsatları da kaçırmamak istiyorum. İşte şu anda gözümü diktiğim bazı şirketler, portföyümdeki yüzdelik dilimleri ve neden onları tercih ettiklerim:

not: Bu yazıda yer alan şirketler ve yatırımlar tamamen kişisel tercihlerimdir ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız ve profesyonel bir finansal danışmandan görüş almanız önemlidir.
  1. take-two ınteractive (ttwo) – %15
    Oyun dünyası her geçen gün büyüyor ve take-two, bu alanda sağlam bir yere sahip. Özellikle GTA V'e NBA 2K gibi efsane serileriyle, gelecekte daha da büyümesini bekliyorum. O yüzden oyun sektörü beni cezbediyor ve take-two da bu alandaki en güçlü oyunculardan biri.
  2. NVIDIA (nvda) – %11
    NVIDIA, yapay zeka ve GPU teknolojilerindeki liderliğiyle teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. Bu alanda ciddi bir devrim yaşanıyor ve NVIDIA bu değişimin öncüsü. Bu yüzden güvenle yatırım yapabileceğim bir şirket.
  3. meta platforms (meta) – %15
    Meta, sosyal medyada ve metaverse gibi dijital dünyalarda büyük bir oyuncu. Her ne kadar bazı insanlar bu dönüşümü sorgulasa da, ben bu alandaki potansiyeli görmekte zorlanmıyorum. Dijital dünyanın geleceği burada yatıyor gibi hissediyorum.
  4. palantir technologies (pltr) – %10
    Veri analitiği, özellikle devlet projeleri gibi büyük ölçekli projelerde gerçekten önemli bir yer tutuyor. Palantir, bu alandaki en sağlam şirketlerden biri ve veri dünyasındaki büyüme fırsatlarını değerlendiriyor.
  5. Netflix (NFLX) – %10
    Netflix, içerik üretimi ve abone sayısı açısından dijital medya sektörünün zirvesinde. Her geçen yıl daha fazla kullanıcıya hitap ediyor ve bence bu büyüme devam edecek. O yüzden Netflix'e olan güvenim tam.
  6. the trade desk (ttd) – %10
    Dijital reklamcılık çok büyük bir pazar ve the trade desk bu alanda gerçekten öncü. Reklam dünyasındaki bu dijitalleşme süreci devam ettikçe, trade desk gibi şirketler daha da büyüyecek gibi görünüyor.
  7. mercadolibre (melı) – %10
    Latin Amerika'da e-ticaret ve fintech alanında devrim yaratan mercadolibre, bölgesel büyüme açısından büyük fırsatlar taşıyor. Hem alışveriş hem de finansal hizmetler alanında büyüme vaat eden bir şirket.
  8. Reddit (rddt) – %5
    Reddit, genç kullanıcılarıyla gerçekten dikkat çeken bir platform. Etkileşim oranları çok yüksek ve gelecekte daha da büyüme potansiyeline sahip. Gençlerin sosyal medya alışkanlıkları burada şekilleniyor.
  9. butterfly network (bfly) – %5
    Sağlık sektörü gerçekten dikkatimi çekiyor ve butterfly network, tıbbi görüntüleme teknolojileriyle bu alanda önemli işler yapıyor. Teknolojiyi sağlıkla birleştirerek daha sağlıklı bir geleceğe katkı sağlıyor.
  10. coinbase (coın) – %9
    Kripto paraların geleceğiyle ilgili hala büyük bir heyecan var ve coinbase, bu alandaki en güçlü platformlardan biri. Kripto piyasasında büyüme devam ederken, coinbase gibi şirketler de kazanç sağlama potansiyeline sahip.
Her bir şirket, kendi sektöründe büyük fırsatlar sunuyor. Yatırım yaparken uzun vadeli düşünmek ve doğru zamanı kollamak çok önemli. Benim portföyümdeki şirketler, gerçekten geleceği olan ve büyüme potansiyeli taşıyan isimler. Eğer siz de yatırım yapmayı düşünüyorsanız, bence göz atmaya değerler.

Geçenki konuda portföy isteyen arkadaşlar umarım bu konuya da denk gelir :D. Tercihler güzel gibi. NVIDIA hariç.

NVIDIA'ya daha yatırım yapmazdım, AI eskisi kadar trend bir konu değil. Meta konusunda da benzer düşüncelerim var.

Meta, uzun zamandır VR ve metaverse için para yakıyor ama en iyi durumunda bile eksi zararla kapatıyor. Zuckerberg'in başarıp başaramayacağı konusunda şüpheliyim.

TTWO yani GTA 6'nın çıkışı demek zaten hype demek. Oyunun özellikle çıkışında çok ciddi artışlar görebiliriz. Ancak kumar olduğunu düşünüyorum. T2 firması P2W yoluna gidip hazır bir oyun çıkaramayabilir veya ciddi ertelemelere mağruz kalabilir. Özellikle GTA VI'ın çıkışına son haftalarda TTWO'yu analiz eder ve gidişatına bakardım.

Sağlık sektöründe sürekli olan yaygın hastalıklara çare arayan şirketlere bakardım ben. Ozempic'den sonra başka semaglutit ilaçlarının onayları gelmeye başladı. Bu şirketler güzel yükselişler gösterebilir.

Analizlerin hepsi kişisel düşünceler olmaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

O kadar zarar yaşandı. Şu sarı kafayı vuracak bir vatan evladı çıkmadı ona şaşırdım. Sövmekle yetiniyorlar, o kadar silahı, taarruz tüfeklerini boşuna mı alıyorsunuz arkadaş ?

Hocam bu Trump'ın gümrük vergileri değiştiğinden piyasalar çöktü diyorlar, bu kadar Amerikan borsasına yatırım yapmak bu dönemde riskli sayılmaz mı?
Yani başlıkta yazdığım gibi bunlar orta vadeli. Ancak ABD borsaları hızlı toparlanacak. Öyle düşünüyorum.

Geçenki konuda portföy isteyen arkadaşlar umarım bu konuya da denk gelir :D. Tercihler güzel gibi. NVIDIA hariç.

Buradayız merak etme de benim portföyden kastım açıkçası bu değildi. Arkadaş yüzdesel olarak elinde bulundurduğu şirketlerin hisselerini belirtmiş lakin ne kadar hacimde bir portföye sahip olduğunu belirtmemiş. Zaten önceki konularda da benim gibi düşünen kişiler olmuş ki bunu dile getirmişler lakin arkadaş bu şekilde paylaşmayı uygun görmüş. KS'nin şahsen milyon doları bırak 100.000 dolarlık hacime sahip bir portföye bile sahip olduğunu düşünmüyorum ki önceki konuda gelen eleştiriler de bunun üzerineydi :)

Buradayız merak etme de benim portföyden kastım açıkçası bu değildi. Arkadaş yüzdesel olarak elinde bulundurduğu şirketlerin hisselerini belirtmiş lakin ne kadar hacimde bir portföye sahip olduğunu belirtmemiş. Zaten önceki konularda da benim gibi düşünen kişiler olmuş ki bunu dile getirmişler lakin arkadaş bu şekilde paylaşmayı uygun görmüş. KS'nin şahsen milyon doları bırak 100.000 dolarlık hacime sahip bir portföye bile sahip olduğunu düşünmüyorum ki önceki konuda gelen eleştiriler de bunun üzerineydi :)
Her şeyi burada şeffaf olarak paylaşsam biraz sıkıntı çıkabilir. :D Ancak eğer isterseniz Drive'a falan yükleyip, şifresini verip atabilirim yani buraya.