‘Başkasına göre terör örgütü değil' demek, suç teşkil eden bir yapının eylemlerini meşrulaştırma çabasıdır. İsrail tamamen suçsuz demiyorum, ancak orası ABD ve İsrail müttefikidir. ABD gibi bir ülkede Hamas'a sempati göstermek bile sınır dışı edilme sebebi sayılabiliyor. Protesto hakkı elbette vardır ama bu hakkın sınırı nefret söylemi ve terör propagandasıdır. O kadının yaptığı eylem, ifade özgürlüğü kapsamında değil, doğrudan ceza yasalarının konusudur. Zaten bu yuzden deport edildi
İşte hocam işlerine gelirse :D Amacım Hamas'ı savunmak değildi zaten, eşit muamele gösterilmemesine karşıyım.

Aynısı bizim ülkemizde İsrail lehine bir ABD vatandaşı tarafından yapılsa ve deport etsek gelecek tepkileri düşünemiyorum.

İşte hocam işlerine gelirse :D Amacım Hamas'ı savunmak değildi zaten, eşit muamele gösterilmemesine karşıyım.

Hocam amacın Hamas'ı savunmak olmasa da örnek çok yanlış. Eşit muamele talep etmek elbette haklı bir duruş olabilir ama bunu, terör örgütü olarak tanımlanmış bir yapıyla bağlantılı bir olay üzerinden dile getirince mesajın çok kolay yanlış anlaşılır. İfade özgürlüğüyle nefret söylemi ya da terör propagandası arasında ince bir çizgi var, özellikle de ABD gibi ülkelerde. Kadın da o çizgiyi geçmiş. Eşitlik arayışında haklı bile olsan, yöntemin yanlışsa sonuç da yanlış olur.

Onlar hamas yazmış doğruysa eğer. Filistin normal ama hamas nedir? Öyleyse haklılar bence. Sen oraya okumaya gidiyorsun. Başka işler yapmaya değil.
Hamas yazdıysa terör örgütü propagandasından böyle bir şey yapılmasını haklı buluyorum. Harbiden de bir şekilde gitmişsin kendi işinle ilgilen başka şeylere burnunu sokma.

Son düzenleme:
Hamas terör örgütü listesinde. İsrail ülke konumunda illegal işler insan haklarına aykırı şeyler yapsalar da bu böyle. Olaya kendi pencerenden bakılamaz.
Neden? Hamas Abd'lilere ne yapmış? Terör listesinde olmasının sebebi dostumun düşmanı mantığıyla. Abd'lilerin kaçı Hamas hakkında bir şey biliyor? Bizim ulus olarak pkk'yı düşman olarak gördüğümüz gibi Hamas'ı da öyle görüyorlar mı? Dünyanın neresinde olduğundan bile haberleri yok Hamas'ın. Ben kimsenin sokaktan geçerken bu kadının Hamas propogandası yapsa rahatsız olacağını düşünmüyorum. Kendi haline bırakıp geçerler. Ha dediğin olayı İsrail'de yapsa zaten olacaklar meçhul. Abd her zaman kendi çıkarlarını düşünür. Yarın İsrail büyük bir devlet olursa, Abd'nin sözünü dinlemezse Hamas'la, İran'la bile müttefik olduğunu görürsün Abd'nin. Ukrayna'ya ne olduğu ortada :) Konu dağılmasın daha fazla. Hayırlı geceler, iyi bayramlar.

Son düzenleme:
Neden? Hamas ABD'lilere ne yapmış? Terör listesinde olmasının sebebi dostumun düşmanı mantığıyla. ABD'lilerin kaçı hamas hakkında bir şey biliyor? Bizim ulus olarak PKK'yı düşman olarak gördüğümız gibi Hamas'ı da öyle görüyorlar mı? Dünyanın neresinde olduğundan bile haberleri yok Hamas'ın. ABD her zaman kendi çıkarlarını düşünür. Yarın İsrail büyük bir devlet olursa, ABD'nin sözünü dinlemezse Hamas'la, İran'la bile müttefik olduğunu görürsün ABD'nin. Ukrayna'ya ne olduğu ortada :) konu dağılmasın daha fazla. İyi geceler.

Kardeşim ben bir şey demiyorum veya savunmuyorum. Kanunlar böyle. Terör örgütü listesine giriyor. PKK gibi düşün diyeceğim de işler değişti bizde de. İyi geceler.

Bu kızın eşekliği bu arada. Eğitim görüyorsun. Orada burada saçma sapan şeyler yapıp, yüksek merciinin gözüne çarpmamak lazım. Eğitim kariyerine rağmen saçma sapan bir işe girişmiş ettiğini de bulmuş. Hak edilmiş bir davranış.

Bu kızın eşekliği bu arada. Eğitim görüyorsun. Orada burada saçma sapan şeyler yapıp, yüksek merciinin gözüne çarpmamak lazım. Eğitim kariyerine rağmen saçma sapan bir işe girişmiş ettiğini de bulmuş. Hak edilmiş bir davranış.
Yani kendi kaşınmış diyebiliriz fakat ben gene de olayı haklı bulmuyorum. Oraya gittiysen şunları şunları yapmayacaksın demek özgürlüğe aykırı.

Yani kendi kaşınmış diyebiliriz fakat ben gene de olayı haklı bulmuyorum. Oraya gittiysen şunları şunları yapmayacaksın demek özgürlüğe aykırı.

Özgürlük demek her yerde her şeyi yapmak demek değil. Toplumsal alanlarda, hele ki eğitim kurumlarında belli sınırlar olur. Rumeysa bu sınırları ihlal etmiş, bencesi yok hocam bunun.