R5 5600, 4060Ti, 32 GB RAM var oyun da M2 SSD'ye kurulu. Her şey ultrada ve ortalama 140 FPS alıyorum fakat atla falan hızlı giderken kaplamalar bazen bir saniye sonra yükleniyor, bu oyunla ilgili bi sorun mu çünkü bir ton oyun oynadım kaplama geç yüklenmesi gibi bi sorunla karşılaşmadım.
Sorununuzun çözümüne yönelik adımları aşağıda sıraladım:
1.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Oyunun güncellemelerini kontrol edin ve mevcut en son yamanın yüklü olduğundan emin olun.
2.
Grafik Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun içi grafik ayarlarını kontrol edin.
-
Çözünürlük ve
görüntü kalitesi ayarlarını düşürerek deneyin (Ultra'dan Yüksek'e geçmek gibi).
3.
VRAM Kullanımını Gözlemleyin:
- NVIDIA kartınızın VRAM kullanımı yüksekse, bu durum geç yüklemelere neden olabilir. Görev Yöneticisi veya MSI Afterburner gibi bir yazılım ile VRAM kullanımını gözlemleyin.
4.
Önbellek Temizliği:
- Oyun içi önbelleği temizlemek için oyunun ayarlarından veya yapılandırma dosyalarından önbelleği sıfırlayın.
5.
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Eğer Epic Games veya Steam kullanıyorsanız, oyun dosyalarınızı doğrulayın. Bu işlem, eksik veya bozuk dosyaları onaracaktır.
6.
Grafik Sürücüleri:
- GPU sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.
7.
Arka Plan Uygulamaları:
- Oyun oynarken arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, oyun performansını iyileştirebilir.
8.
İnternet Bağlantısı:
- Eğer oyun online bir bileşen içeriyorsa, internet bağlantınızı kontrol edin. Düşük ping veya kesintiler, kaplamaların geç yüklenmesine neden olabilir.
9.
Gelişmiş Ayarlar:
- NVIDIA Denetim Masası'na gidin > 3D Ayarları Yönetimi > "Oyunun adını" seçip, "Kaplama Kalitesi" ayarını "Yüksek" yapın.
Bu adımları takip ederek sorununuza çözüm bulmayı deneyin. Eğer problem devam ederse, teknik detaylar veya başka bir bilgi için ek yardımcı olabilirim.