Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sailor54

Uzman
Selamlar, Acer Nitro 16 laptopumda ilginç bir problem yaşıyorum. Şu ana kadar GTA 5 ve TSW4 oyunlarında laptop monitöründe oyun içinden çözünürlüğü 1920x1080 de yapsam oyun hala 1920x1200p (laptop tam ekranı) açılıyor. Üstelik video kaydı alınca düzgün bir şekilde 1080p 16:9 boyutunda alıyor. Halbuki 1920x1200 işaretli. Ben bunu gözle göremiyorum. Diğer hiçbir oyunda böyle bir sorun göremedim.

Bu iki oyunda bir sorun mu var bilmiyorum ama ilginç bir şekilde laptopa harici monitör bağlayıp çıkardıktan sonra laptop monitöründe kronik bir stutter problemi oluşuyor. Özellikle ekran kaydı alınca sanki sürekli takılarak gitme hissi ve benzeri durumlar. Format atınca bu durum ortadan kalkıyor. İşin ilginç yanı harici monitörümü eski masaüstü bilgisayarıma bağlayınca da dediğim oyun problemlerini orda da yaşadım. Böyle bir şey mümkün olabilir mi anlamıyorum. İki monitör birbirilerini bozamayacaklarına göre gerçekten oyunlardaki tuhaflıklar tesadüf mü bilemiyorum. Risk alıp 2. kez monitör bağladığımda da aynı şeyi yaşadım bu kez bağlamaya korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Format atmanıza gerek yok. Monitörü çıkardıktan sonra da sorun devam ediyorsa DDU ile temizlik yapıp yeniden kurun: