Detaylar
Kim cevapladı?Mhmtbrsylcn
Çalışkan
Hocam olay 3 günde gerçekleşti cidden şaştım kaldım elimde termal macun var hala daha az miktarda sürsem pump out riskini azaltır mu acaba ne yapmalıyım yoksa termal pad mi alsam 92 derece de kullanmak da sıkıntıPump out mump out yok. Bu kadar kısa sürede olacak iş değil o. Yıllardır MX4 kullanırım hiç böyle bir şey yaşamadım.
Ya macun sahte ya da soğutucu blok tam oturmadı.
Macunun orijinalliğini doğrulattımHocam olay 3 günde gerçekleşti cidden şaştım kaldım elimde termal macun var hala daha az miktarda sürsem pump out riskini azaltır mu acaba ne yapmalıyım yoksa termal pad mi alsam 92 derece de kullanmak da sıkıntı
Mhmtbrsylcn
Çalışkan
hocam sökersem tekrar macun sürmem lazım aktif kullanıyorum bilgisayarı kurgu işleri için bu olay ilk yaşandığında yani bir hafta kadar önce ben söküp tekrar macun sürdüm macun kenarlara doğru gitmişti macun değişimi yaptığım gün 75 derece ikinci gün 80 üçüncü gün 90 oldu. Yani bu senaryoyu ben iki kere yaşadım en son buraya yazma kararı aldım.
Hocam sökersem tekrar macun sürmem lazım aktif kullanıyorum bilgisayarı kurgu işleri için bu olay ilk yaşandığında yani bir hafta kadar önce ben söküp tekrar macun sürdüm macun kenarlara doğru gitmişti macun değişimi yaptığım gün 75 derece ikinci gün 80 üçüncü gün 90 oldu. Yani bu senaryoyu ben iki kere yaşadım en son buraya yazma kararı aldım.
O macunun yüksek ısıda dayanacağı 1 hafta, pumpout canavarı bir macun.
Mhmtbrsylcn
Çalışkan
Ortam klimalı işlemci 50 derece ekran kartı 48 derece sadece crome açık şu an ama oyuna girince işler değişiyor maalesef ben de bilgisayar konusunda titiz olduğum için 2 yıldır 3 - 4 ayda bir fanlarını temizlerdim 2 yıl olunca termali de değişeyim dedim sonrasında böyle olduO macunun yüksek ısıda dayanacağı 1 hafta, pumpout canavarı bir macun.
Mhmtbrsylcn
Çalışkan
Cihazın stock macunu daha iyi performans veriyordu hatta ben ilk macunu değişirken hamurumsu haldeydi ben kurumuştur diye düşündüm fakat sanırım bu bilgisayara bu gibi daha yoğun kıvamlı macunlar gerekiyor ya da termal pad alacağım artık bi süre böyle kullanacağım mecburMasa üstü işlemcilerle laptop ve GPU'daki çıplak çipler farklı tepki verir macuna, macunların %90 direkt pumpout yapar, bazı macunlar uzun süre dayanıyor.
Mhmtbrsylcn
Çalışkan
Hocam garantiye almak en iyisi ben termal pad alacağım sanırım şimdilik böyle kullanırım 1 aya alırım zatenEvet macunun yapısı önemli bu sorunda.
Bir süre idare etsin derseniz ucuz bir macun bakalım.