orçunizm

Becerikli
Herkese merhaba,

Laptopu yeni aldım. Sürücüler, BIOS vs. her şey güncel. İki defa yaptı bunu. Oyun oynarken birden elektrik tamamen kesildi gibi oluyor PC kapanıyor herhangi bir mavi hata yok. Donanım arızası var diye düşünüyorum, umarım yoktur. Olay Görüntüleyicisi çıktısını göndereceğim, bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir.

Isınma sorunu yok gibi sanki, laptopta sıcaklık hissi çok az var. Yine de kontrol etmem gerekir mi?

Olay 41 Kernel-Power yazıyor.

+System

-EventData
BugcheckCode0
BugcheckParameter10x0
BugcheckParameter20x0
BugcheckParameter30x0
BugcheckParameter40x0
SleepInProgress0
PowerButtonTimestamp0
BootAppStatus0
Checkpoint0
ConnectedStandbyInProgressfalse
SystemSleepTransitionsToOn0
CsEntryScenarioInstanceId0
BugcheckInfoFromEFIfalse
CheckpointStatus0
CsEntryScenarioInstanceIdV20
LongPowerButtonPressDetectedfalse
LidReliabilityfalse
InputSuppressionState0
PowerButtonSuppressionState0
LidState1
WHEABootErrorCount0

Belki de oyunu yüksek ayara çekip NitroSense dengeli modda oynuyordum sıcaklık direkt 80 85 derece arasındaydı performansa alınca 75 76 falan belki de bu yüzden yapıyordu test edeceğim.

Son düzenleme:
85 derecede kapanmaması lazım. Garantiye yollayın.

Konuştum yüksek performans da oyna dedi eğer yine olursa servise yollayın dendi performans modunda deneyeceğim NitroSense'de oyun yüksek sistem istiyorsa olabilir bu durum dedi 85 derece de direkt kapanmıyor zaten, tam olarak hangi sıcaklıktan oluyor bilmiyorum her zamanda olmuyor zaten. Onceden de bir laptop aldım o da fabrikasyon hatalı çıkmıştı ama o oyun laptopu değildi eğer bu da öyle ise diyecek bir şey yok ya bu nasıl şans derim.

Bayağı oynadım ama bir sorun olmadı demek ki orta derece de sistem gereksinimi oyunları yüksek ayarda oynuyorsak performans modunu almak lazım, donanımsal sorun yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Bayağı oynadım ama bir sorun olmadı demek ki orta derece de sistem gereksinimi oyunları yüksek ayarda oynuyorsak performans modunu almak lazım, donanımsal sorun yok gibi gözüküyor.
Bundan kaynaklanacağını zannetmiyorum hocam bende de Acer Nitro 5 var, fan sesinden dolayı çoğu oyunu dengeli mod da oynuyordum eskiden (yüksek sistem gereksinimli oyunlar da dahil) ama laptop kapanmıyordu sadece fps düşüyordu.
Fakat benzer bi problemi 8-9 ay önce yaşamıştım birkaç kere ama bios'u güncelleyince geçmişti, daha da olmadı.

Son düzenleme:
Bundan kaynaklanacağını zannetmiyorum hocam bende de Acer Nitro 5 var, fan sesinden dolayı çoğu oyunu dengeli mod da oynuyordum eskiden (yüksek sistem gereksinimli oyunlar da dahil) ama laptop kapanmıyordu sadece FPS düşüyordu.
Fakat benzer bir problemi 8-9 ay önce yaşamıştım birkaç kere ama BIOS'u güncelleyince geçmişti, daha da olmadı.

Hocam biraz Driver Booster'dan da şüphelendim temiz format atıp sürücüleri orijinal sitesinde kurdum alakası da olmayabilir performans modunda sanki uçak kalkıyor fan sesi fazla ama biraz da doğal isinmasin diye sonuçta ben de fan sesi yüzünden dengeli de oynuyordum tamamen kapanması da tuhaf FPS düşer anlarım bir ara dengeli de deneyeceğim yine performans modunda şu ana kadar bir sorun oluşmadı dengelide de her zaman olmuyordu BIOS falan guncelledim ben de bu NitroSense Custom fan olayını da hiç anlamadım kafasına göre takılıyor cihaz ayarlasan da. En yüksek ayarlarda oynuyordum dengeli de belki de ondan bir tek kenar yumuşatma kapalıydı dengeli de yani.

Yine kapandı gerçekten şaka gibi yapacak bir şey yok yeni laptop servise gidecek

Günlerdir bir sorun olmadı laptop ilk geldiğin de BIOS güncellemiştim BIOS default ayarlara getirdim F9 ile sanırım düzeldi veya Internet Download Manager kullanıyordum katılımsız sürüm bu program anlık donma yapıyordu bu program mı kapanmaya sebep oluyordu anlamadım alakası yoktur belki, Acer community bölümünde F9 ile default ayarlara getirmeye öneriyorlardı belki de bu çözmüştür sorunu oyunda sıcaklık değerleri çok normal Resident Evil Village NitroSense dengeli 73 derece genelde, saatlerce oynadım öyle bir şey olmadı 3 gündür falan.

Çok yüksek ihtimal sorunu çözdüm donanımsal bir sorun yok gibi gözüküyor önce Acer sitesinde ki ekran kartı sürücülerini kurun üstüne NVIDIA App ile en son sürüme guncelleyin tamamdır kapanma sorunum çok uzun süredir yok oyunlar daha akıcı oldu bundan önce DDU ile eski sürücüleri silebilirsiniz.

Son düzenleme: