Salih445

Çalışkan
Nitro V15-41 7735HS 4060 modeli. 16 GB tek kanal RAM’i çiftledim, 4800 MHz’de çalışıyor ama iki RAM de 5600 MHz destekliyor. Advanced BIOS’ta ayarını bulup değiştirdim, PC açılınca yine eski ayara dönüyor. Aynı şekilde AMD ekran kartı için ayrılan 512 MB’yi 2 GB yapmak için ayarı bulup onu da değiştiriyorum, o da eski haline dönüyor.

Sebebi ne olabilir? Hem güncel hem de Acer’in sürücüleriyle denedim. BIOS sürüm sonu 18 olan en güncel sürüm.

RAM hadi hata verdi, BIOS eski haline getirdi anlarım da GPU belleğini niye kaydetmiyor?

Nitro V15-41 7735HS 4060 modeli. 16 GB tek kanal RAM’i çiftledim, 4800 MHz’de çalışıyor ama iki RAM de 5600 MHz destekliyor. Advanced BIOS’ta ayarını bulup değiştirdim, PC açılınca yine eski ayara dönüyor. Aynı şekilde AMD ekran kartı için ayrılan 512 MB’yi 2 GB yapmak için ayarı bulup onu da değiştiriyorum, o da eski haline dönüyor.

Sebebi ne olabilir? Hem güncel hem de Acer’in sürücüleriyle denedim. BIOS sürüm sonu 18 olan en güncel sürüm.

RAM hadi hata verdi, BIOS eski haline getirdi anlarım da GPU belleğini niye kaydetmiyor?
Bu teknik bir konu, Recep Baltaş gibi abilerin el atması lazım :/

Son düzenleme:
BIOS pilini çıkarıp bir sure bekleyip tekrar takin olmadi pili degistirin belki pilden kaynakli bir sikintidir. Save and exıt her islemden sonra yapıyor musunuz?
hocam zaten laptopların BIOS'u batarya 0% olana kadar bataryayı kullanıyor, sonra pile geçiyor, pillik bir durum değil de bios update ile alakalı sanırım, açıklamasında da EC update yazıyordu. Bir kaç kişi update sonrasında fan dengesizliğinden, bilgisayarda takılmalardan ve bataryanın çabuk bitmesinden bahsetmiş. Sanırsam bu sürümle ilgili bir problem olabilir. Bilmiyorum.

Nitro V15-41 7735HS 4060 modeli. 16 GB tek kanal RAM'i çiftledim, 4800 MHz'de çalışıyor ama iki RAM de 5600 MHz destekliyor. Advanced BIOS'ta ayarını bulup değiştirdim, PC açılınca yine eski ayara dönüyor. Aynı şekilde AMD ekran kartı için ayrılan 512 MB'yi 2 GB yapmak için ayarı bulup onu da değiştiriyorum, o da eski haline dönüyor.

Sebebi ne olabilir? Hem güncel hem de Acer'in sürücüleriyle denedim. BIOS sürüm sonu 18 olan en güncel sürüm.

Bu teknik bir konu, Recep Baltaş gibi abilerin el atması lazım :/

Advanced BIOS da o ayari nasıl buldun sanırım gizli açtın mi gizli ayari.

Advanced BIOS da o ayari nasıl buldun sanırım gizli açtın mi gizli ayari.
Evet advanced bios'a girince çok da gizli değil lakin nerede olduğunu bilmek gerekiyor, onun için de chatgpt kullandım.

512mb i gpu için az bir değer neden böyle yapmışlar anlamadım, dediğim gibi siz de deneyebilirsiniz. Belki bu ayarların kaydedilmesi için bir şeyleri kapatmak gerekiyordur ama bilmediğim için yardım amaçlı buraya yazdım, yetkili abilerimden dönüş bekliyorum.

Takılma neredeyse yok artık da arada sağ alttaki bildirim sekmesine filan dokununca bazen 1 2 saniye donuyor yine.

Son düzenleme: