Çözüldü Açık liseden mezun olmadan YKS'ye girilebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    mezun yks
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca

Yetkin
Merhaba.

3 dönemim kaldı ve 13 tane de zorunlu ders sayım var. 6. dönemdeyim. 2025 sonuna yakın mezun olabilirim anca. Mezun olmadan 2025 YKS girebilir miyim? Geçici diploma diye bir şey var mış sanırım.

Çözüm
Merhaba. Ortaöğretim son sınıf öğrencisi olanlar ve en az ortaöğretim mezunları YKS'ye başvurabilir. YKS kılavuzunda belirtilenler bunlar:

Yanlış bilgi
Lise diploması şart. 12. sınıf öğrencisi olman lazım veya lise diplomanın olması gerekiyor. O yüzden giremezsin.

31 Aralığa kadar mezun olacaksan Halk Eğitim Merkezinden mezun olabilir belgesi alabilirsin. Bazıları vermeyebiliyor biraz şans işi. Bu şekilde geçici bir kayıt yaptırabilirsin seçtiğin üniversiteye ama dediğim gibi senden Aralığın sonuna kadar asıl diplomanı isterler.

Merhaba. Ortaöğretim son sınıf öğrencisi olanlar ve en az ortaöğretim mezunları YKS'ye başvurabilir. YKS kılavuzunda belirtilenler bunlar:

Eki Görüntüle 116549
7. Dönem örgünde 12. sınıf 1. döneme denk geliyor. Ama 7. Dönem sınavlarını vermen gerekiyor olabilir orasını bilmiyorum. 444 0 632 arayarak bu konuyu danışabilirsin.

Peki 2025 Aralikta mezun oldum diyelim, eylülde üniversiteler açıldığında direkt üniversitede okumaya baslayabilir miyim, Mezun olmasam bile?

Son düzenleyen: Moderatör:
2025 Eylül için mi soruyorsunuz? YKS'ye girme şartları ve üniversiteye girme şartları aynı değil. Üniversite kaydı yaptırmak için lise diploması ibrazı gerek.

2025 Eylül için mi soruyorsunuz? YKS'ye girme şartları ve üniversiteye girme şartları aynı değil. Üniversite kaydı yaptırmak için lise diploması ibrazı gerek.
Şimdi, sorduğunuz soruyu anlamadım. YKS girebilirim, üniversiteye kayıt da yaptırabilirim diploma olmasa bile. Geçici diploma gibi bir şey var mış. Üstteki arkadaşın dediği gibi 31 Aralığa kadar mezun olabilirsem YKS girebiliyormuşum ayrıca kayıtta olabiliyormuşum. Ben üniversiteye geçici kayıt yaptirdiktan sonra Eylülde açılınca direkt üniversite okumaya başlayabilir miyim diye sormuştum. Aralık'ta açık liseden mezun olsam bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…