Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Merhaba. Ortaöğretim son sınıf öğrencisi olanlar ve en az ortaöğretim mezunları YKS'ye başvurabilir. YKS kılavuzunda belirtilenler bunlar:
cemkaraca
Yetkin
Merhaba. Ortaöğretim son sınıf öğrencisi olanlar ve en az ortaöğretim mezunları YKS'ye başvurabilir. YKS kılavuzunda belirtilenler bunlar:
Eki Görüntüle 116549
7. dönemde olacağım mart sınavlarından sonra. 7. dönem 12. sınıf mi sayılıyor acaba?
Son düzenleyen: Moderatör:
31 Aralığa kadar mezun olacaksan Halk Eğitim Merkezinden mezun olabilir belgesi alabilirsin. Bazıları vermeyebiliyor biraz şans işi. Bu şekilde geçici bir kayıt yaptırabilirsin seçtiğin üniversiteye ama dediğim gibi senden Aralığın sonuna kadar asıl diplomanı isterler.
7. Dönem örgünde 12. sınıf 1. döneme denk geliyor. Ama 7. Dönem sınavlarını vermen gerekiyor olabilir orasını bilmiyorum. 444 0 632 arayarak bu konuyu danışabilirsin.Merhaba. Ortaöğretim son sınıf öğrencisi olanlar ve en az ortaöğretim mezunları YKS'ye başvurabilir. YKS kılavuzunda belirtilenler bunlar:
Eki Görüntüle 116549
cemkaraca
Yetkin
31 Aralığa kadar mezun olacaksan Halk Eğitim Merkezinden mezun olabilir belgesi alabilirsin. Bazıları vermeyebiliyor biraz şans işi. Bu şekilde geçici bir kayıt yaptırabilirsin seçtiğin üniversiteye ama dediğim gibi senden Aralığın sonuna kadar asıl diplomanı isterler.
Peki 2025 Aralikta mezun oldum diyelim, eylülde üniversiteler açıldığında direkt üniversitede okumaya baslayabilir miyim, Mezun olmasam bile?
Son düzenleyen: Moderatör:
2025 Eylül için mi soruyorsunuz? YKS'ye girme şartları ve üniversiteye girme şartları aynı değil. Üniversite kaydı yaptırmak için lise diploması ibrazı gerek.
cemkaraca
Yetkin
Şimdi, sorduğunuz soruyu anlamadım. YKS girebilirim, üniversiteye kayıt da yaptırabilirim diploma olmasa bile. Geçici diploma gibi bir şey var mış. Üstteki arkadaşın dediği gibi 31 Aralığa kadar mezun olabilirsem YKS girebiliyormuşum ayrıca kayıtta olabiliyormuşum. Ben üniversiteye geçici kayıt yaptirdiktan sonra Eylülde açılınca direkt üniversite okumaya başlayabilir miyim diye sormuştum. Aralık'ta açık liseden mezun olsam bile.2025 Eylül için mi soruyorsunuz? YKS'ye girme şartları ve üniversiteye girme şartları aynı değil. Üniversite kaydı yaptırmak için lise diploması ibrazı gerek.