nodaplus
Uzman
Oyunlarda daha belirgin şekilde mouse hissiyatı tutarsız ve gecikmeli. Bu sorunu yaşamadan önce mouse benim kolumun bir uzantısı gibi hissettirirdi fakat yaşamaya başladıktan sonra hiçbir şekilde oyunu hissedemiyorum. Ve bu hissiyat günün farklı saatlerinde veya farklı senaryolara göre değişiyor. Mesela geceleri sabaha göre nispeten daha iyi oluyor. Ya da bilgisayarıma format atıp her şeyi default ayarda bırakıp birkaç oyun oynuyorum ve eskiye göre çok daha iyi hissettiriyor. Dostlar bu psikolojik bir sorun değil ve sadece mouse hissiyatı da değil. Monitörümün renkleri bile kötüleşiyor. İşlemcimi 3 kere, anakartımı 8, güç kaynağımı 2, ramlerimi 2, kasamı 1, ssd i mi 1, monitörümü 3, faremi 7 kere(kablosuz ve kablolu olarak), ekran kartımı 2 kere(amd ve nvidia olarak), klavyemi vs. her şeyi değiştirdim. Modemimi ve hatta internet servis sağlayıcımı dahi değiştirdim. Yani tüm bunları düşününce elektriksel bir sorun gibi geliyor. İşin kötü yanı başka bir yere taşındığımda da aynı sorunu yaşıyordum. O evde de aynı problemler olabilir tabiki. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar ne dediğimi gayet iyi anlayacaktır. Eğer size saçma geldiyse youtube' a electrical input lag yazın ve videolara bakın. Ve kesin çözüm veren birini asla bulamadım. Yaşayan arkadaşlar veya bilgili arkadaşlar varsa bu konuda bilgi alışverişi yapabiliriz.