@prime Elektriksel input lag olayını bilmem, fakat ev elektriği sorununu hafife alma hocam. Bu foruma daha üye olmadan önce kendi kendime aldığım iki farklı laptop ve sistemde yasadigim stuttering (tekleme) sorununa çözüm ararken okumadığım incelemedigim forum kalmamıştı. Ve hiç unutmam şöyle bir yazıya denk gelmistim;
"Bilgisayarcıyım kaç kişiye sistem sattım bir şey cikmadi, kendi sistemim ise evde stutter yapıyor, komşuya çıkarıyorum hiçbir şey yok. Turkiye'de sorunların çoğu elektrik kaynaklı, kişiler anlamadığı için donanım parçalarını değiştirip duruyor "
Benim süreç dediği gibi oldu. Yani MSI Katana B13V RTX 4060, ASUS Rog Strix G16 RTX 4060, 7600x & rx 9060 xt sistem üçünde de stuttering yaşadım bu kadarı mi tesadüf olur.
İşte 7600x rx 9060xt gelen sistemin bir rami bir de ekran karti 5060ti ile değişti, stuttering gitti ama oyundan oyuna değişen görüntü bozulması kaldı. Ve bu olurken seni temin ediyorum frametime ip gibi, isinma maçı ping 1, isinma yok, fps ve 0.1 makul seviyede. Bunu da geçtim ekran yırtılması da olduğu oluyor.
Hadi beni pas geçelim belki Ayhan hocamın dediği gibi anakartim sıkıntılı ya da ne bileyim psu sıkıntılı. Bu google'da okuduklarıma ne diyeceğiz o zaman?
Ben zaten ev elektriği sorununu kabul etmemek için 2 yıl direndim. Ama artık normal bir kullanıcıyı aşan bir durum gibi hissetmeye başladım.
Mesela arkadaş demiş ya geceleri daha iyi diye, bu da sistemin rx 9060 xt 'li zamanlarında 15dk akici cs2 oynadigim günü hatirlatti. Bir şey 15 dakikaligina kusursuz olup bir daha asla nasıl öyle olmaz? Kafada kuruyorsam yok olayım yani.