Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar ben şu an afet yönetimi bölümü(lisans) okuyorum. İnşallah memurluğu kazanırsam artık hangi ile atanırsam o ile gidip memurluğumu yapmak istiyorum. Örnek veriyorum ben Aksaray'dayım bana Aksaray değil de başka bir il geldi. O ilin üniversitesinde de benim bölüm yok. O zaman açıktan okurum ya da okumam. Eğer okursam bu okuduğum bölümün 2 yıllık olanı var. Onu okuma hevesim var gibi. Ya da sizin önerdiğiniz bir bölüm var mı?

Bu biraz kendi ilgi alanlarınla alakalı ben şu an Fizik (lisans) okuyorum. Aynı zamanda açıktan Bilgisayar Programlama (önlisans) okuyorum. Sadece konuya ilgim olduğundan ve sevdiğimden böyle bir tercih yaptım. Kendine göre böyle bir bölüm bulabilirsin.

Torpilin varsa memur olursun yoksa düşünme bile. Yapay zekaya yönel yazılım öğren.

Yok öyle bir nane. Her sene torpilsiz memurluk kazanan binlerce insan var. Herkesi de yapay zeka ve yazılıma yöneltmenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Artık sırf yapay zeka kullanabiliyorum ya da kod yazabiliyorum diye iş buluyorum devri kapanıyor.

Yok öyle bir nane. Her sene torpilsiz memurluk kazanan binlerce insan var. Herkesi de yapay zeka ve yazılıma yöneltmenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Artık sırf yapay zeka kullanabiliyorum ya da kod yazabiliyorum diye iş buluyorum devri kapanıyor.
Neredeyse haklısın. Torpilsiz kazanan çok kişi olduğu gibi torpille kazanan çok kişide var. Başarı olduğu zaman aşılabilir bir durum. Tamamen haklı olduğun konu ise yapay zeka ve yazılım konusu. Dışarıda o kadar fazla alaylı yazılımcı var ki eski o övülen iş şartları bitti sayılır.

Evet doğru! Kazanıp mülakatta elenince kendi canına kıyanlar var. Kapanan bir devir yok gelecek oraya doğru gidiyor. Yeteneği varsa öğrenir.

Evet doğru! Kazanıp mülakatta elenince kendi canına kıyanlar var. Kapanan bir devir yok gelecek oraya doğru gidiyor. Yeteneği varsa öğrenir.

Mülakatsız alımlar var. Her kurum mülakat ile almıyor zaten mülakatların tamamı da torpil ile dolmuyor.

Gelecek oraya falan gitmiyor aksine piyasa yazılımcı ile doldu. Ne yaptığını bilmeden sadece kod yazan elemana ihtiyaç azaldı. Introduction kursu alan ve biraz pratik yapan herhangi bir mühendis yapay zeka desteği ile yeterli seviyede kendi işini görebiliyor. Alaylı yazılımcıların işi çok zor.

Mülakatsız alımlar var. Her kurum mülakat ile almıyor zaten mülakatların tamamı da torpil ile dolmuyor.

Gelecek oraya falan gitmiyor aksine piyasa yazılımcı ile doldu. Ne yaptığını bilmeden sadece kod yazan elemana ihtiyaç azaldı. Introduction kursu alan ve biraz pratik yapan herhangi bir mühendis yapay zeka desteği ile yeterli seviyede kendi işini görebiliyor. Alaylı yazılımcıların işi çok zor.

Mülakatsız alımı bırakın torpilden geçilmiyor devlet kurumları. Yüksek puan alanlar giremiyor. Yeni öğretmen adayı 84 puanla atanamayınca canına kıydı. Geçmişte de yüksek puan alıp atanamayanlar oldu başka kadrolara. Haa temizlik görevlisi işçi olmak isterse bilemem. Yazılım konusunda dünyada hala geçerli işini iyi yaparsan. Yapay zeka developerlar çok aranıyor bir bölüm üzerine eğitiyorlar. Öğretmen gibi. Zaten hayatta zor olmayan bir şey yok her şey zor.

Mülakatsız alımı bırakın torpilden geçilmiyor devlet kurumları. Yüksek puan alanlar giremiyor. Yeni öğretmen adayı 84 puanla atanamayınca canına kıydı. Geçmişte de yüksek puan alıp atanamayanlar oldu başka kadrolara. Haa temizlik görevlisi işçi olmak isterse bilemem. Yazılım konusunda dünyada hala geçerli işini iyi yaparsan. Yapay zeka developerlar çok aranıyor bir bölüm üzerine eğitiyorlar. Öğretmen gibi. Zaten hayatta zor olmayan bir şey yok her şey zor.

Abiciğim var diyorum var internette 5 saniye "mülakatsız alınan bölümler" diye aratsanız onlarca farklı kurumun aldığı binlerce kişiyi görebilirsiniz. Örneğin kafadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen sene gümrüklere mülakatsız çevre mühendisi alımı yaptı. Öğretmenlikte mülakat olması mülakatsız alım yapılan bölümlerin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Arkadaş zaten afet yönetimi okumuş bir de açıktan bölüm okumak istiyor. Açıkta da öğretmenlik olmadığına göre konuyu öğretmenliğe getirmenizin hiçbir mantığı yok.

İşini iyi yaparsan da dünyada işini bir tek sen mi iyi yapıyorsun? Bu ülkede artık yılda 5000'e yakın yazılım/bilgisayar mühendisi mezun oluyor bu adamların hadi seni kırmayayım yarısı gerçekten kafası yazılıma basan insanlar olsa 2500 tane kalifiye adam mezun oluyor. Bu adamlar piyasayı doyururken diploması dahi olmayan birisi sektörde ne kadar yer bulabilir zannediyorsun? Artık 2020 yılında değiliz ki 2 kod yazabilen direkt iş bulsun.