cs2go

Üyecik
Bütün dünya'da kabul gören 2 yıl ya da 2 yılın altında bir süre alınan hapis cezalarında, son 5 yıl içinde başka suç işlememişseniz, hapis yatmıyordunuz. Ülkemizde şimdi yeni bir yargı paketi çıkartılıyor ve en ufak bir suçun bile yatarı 1-2 yıl iken 1 yıl cezaya çarptırılırsanız 18 gün hapis yatıyorsunuz.

Ülkemizin yarısı hapis yüzü görmüş olacak bu gidişle.

Sizin bu konuda görüşleriniz, düşünceleriniz ne?

Kaynak haber: https://t24.com.tr/haber/adalet-bak...l-ceza-alan-18-gun-cezaevinde-kalacak,1246553

Hiçbir caydırıcılığı yok, tam tersi 1 yıl cezaya çarptırılan 18 gün yatacağını bildiği için suç işlemeye devam eder. Bu kural yokken bile millet çatur çutur kavga ediyor.

Aklı olan istikbalini uzaklarda arar.

Hiçbir caydırıcılığı yok, tam tersi 1 yıl cezaya çarptırılan 18 gün yatacağını bildiği için suç işlemeye devam eder. Bu kural yokken bile millet çatur çutur kavga ediyor.

Aklı olan istikbalini uzaklarda arar.
Katılmıyorum, zaten en ufak suçun bile yatarı 6 ay ile 3 yıl arasında değişiyor. Birine odun deseniz, hakaret suçundan direkt ceza alacaksınız. Adi suçlarda bile aldığınız ceza oranında 1 yıl ise 18 gün, 2 yıl ise 36 gün hapis yatacaksınız.

Bu kanunu olsa olsa ancak Fatih ALTAYLI, Umit OZDAG gibi hapse atamadiklari kisileri hapse atabilmek icin cikartiyorlar. Yoksa adam oldurup sokaga salinan herifi baglayan bir yonu yok bu kararin.
Aynen, yeni kanuna gerek yoktu. Zaten sorun kanunlar değil, Bunu uygulamayan hakimler ve savcılar. 5 yıl içinde suç işlersen aldığın cezanın tamamını yatman gerekiyordu. Ama 10 yılda 20 suç işleyenler dışarıda geziyor diye şimdi adi suçları işleyen sıradan vatandaşlar bile -ki bence ülkenin yarısı en azından bir adi suç işlemiştir- garanti hapis yatacak.

3-5 aydır hala bir çocuğun ölümünün mahkeme kararı sonuçlanmadı gelmişler birisine ahmak desen hapise gireceğin tasarıyı kabul etmişler. Şu karar alınmasına alınsın da bundan daha önemli şeyler var. Şu an adaletin yargı tarafı çok eksik. Yoksa mantıklı hamle de daha ağır şeyler işleyenler bir ceza görmüyor.

Bütün dünya'da kabul gören 2 yıl ya da 2 yılın altında bir süre alınan hapis cezalarında, son 5 yıl içinde başka suç işlememişseniz, hapis yatmıyordunuz. Ülkemizde şimdi yeni bir yargı paketi çıkartılıyor ve en ufak bir suçun bile yatarı 1-2 yıl iken 1 yıl cezaya çarptırılırsanız 18 gün hapis yatıyorsunuz.

Ülkemizin yarısı hapis yüzü görmüş olacak bu gidişle.

Sizin bu konuda görüşleriniz, düşünceleriniz ne?

Kaynak haber: https://t24.com.tr/haber/adalet-bak...l-ceza-alan-18-gun-cezaevinde-kalacak,1246553

Benim mahkemem var yazıda göremedim ama böyle bir sistem gelirse yakın tarihteki suçları kapsayacak mı?

Katılmıyorum, zaten en ufak suçun bile yatarı 6 ay ile 3 yıl arasında değişiyor. Birine odun deseniz, hakaret suçundan direkt ceza alacaksınız. Adi suçlarda bile aldığınız ceza oranında 1 yıl ise 18 gün, 2 yıl ise 36 gün hapis yatacaksınız.
Ne?

Sen kimlerin ne suçlardan yatarı olmadan çıkığını sosyal medyada hiç görmedin mi? Tutuksuz yargılanmalar falan?

Ne?

Sen kimlerin ne suçlardan yatarı olmadan çıkığını sosyal medyada hiç görmedin mi? Tutuksuz yargılanmalar falan?
Hayır anlamıyorsunuz. Onlar ağır suçlar ve zaten ağır suçlar için kanuna göre ceza garanti veriliyor. Sorun var olan kanunu uygulamayan hakimler ve savcılarda. Yeni bir kanun ile en basit suça bile 18 hapis yatırmak, ülkemizin yarısını hayatının bir döneminde hapse tıkmak demek.

Yani var olan kanun uygulanmalı ve hakim ve savcılara denetim arttırılmalı. Yeni bir kanun çıkarılmasına gerek yok.

Ilk mesajimda yazmayi unuttum. Simdi bildiginiz gibi en cok dava acilan kanun sanirim CB'ye hakaret. Bu kanuna gore alacaginiz ceza da en fazla 2 yil. Bu da hapiste yatmayacaginiz anlamina geliyor. Bu yeni duzenleme ile "bakin CB hakkinda en ufak bir sey soylerseniz 2 yil ceza alip 36 gun iceride yatarsiniz" deniyor. Bu da issiz kalmak demek. Insanlari aclikla terbiye etmeye calisiyorlar anlayacaginiz. Ama gemi batiyor ve ne yaparlarsa yapsinlar o koltukta daha fazla kalamayacaklar.