ADSL'den fibere geçiş süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2565
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 825
Evinin önünde bu tarz kablolardan bulan biri olarak 2-3 yıldır bekliyorum gelen giden yok. Maalesef bazen olmayınca olmuyor.

Ben Telekom'dan teyit ettim gelip yapacaklarmış. Sende il müdürlüğüne gidip sor istersen.

@8668,
Bugün bundan taktılar. Sanırım pazartesi hallolcak. Eve kurulum yapmalarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun tekrardan. Evet, uzun sürmez.

Müstakil kurulumlarda OFDK'da o turuncu 4 veya 6'lık foy kablo'nun her core'u OLT'deki portlara bağlı oluyor, bir core'u kullanılıyor. O gri FRP ise turuncu kabloların diğer core'larına ek yapılarak kullanılıyor, evden/eve çoklamak için kullanılıyor. Bir nevi SOL gibi BASK to BASK şeklinde yaptıkları oluyor. Buradaki işlemler tam olarak bittiğinde (içini) açıp çekersen tekrar çok iyi olur. Hangi topolojide çokladıklarını anlarız.

Bu arada, şunu da ekleyeyim. O bölgelere iyi bak, orada MUFA var mı? (Siyah renk el kutusu) Var ise fotoğrafını çeker misin?

Son düzenleme:
Siyah renk el kutusu

Bu mu hocam?
Eğer bu ise bugün ekiple beraberdim bunları koyarken. Onun dışında bayağı bir dümdüz kablo var. Civar köylere gidiyor. Dümdüz kablo ek veyahut başka bir şey yok.
Buradaki işlemler tam olarak bittiğinde (içini) açıp çekersen tekrar çok iyi olur. Hangi topolojide çokladıklarını anlarız.

İçini açamam ne yazık ki anahtarla kitliyorlar.

Evet, MUFA bu kutu. Bu kutu esasında ek kutusu. OLT'den gelen hat ile bina arasındaki hat (Turuncu FOY) birleştirme/ek yapmak için kullanılan türde bir kutu + çoklamada yapılır. Bu MUFA'dan tek tek binalara/evlere Turuncu 4 veya 6 FOY çekilir. MUFA'da hangi işlemi yaptılar, görebildin mi? Yani ekibin elinde füzyon cihazı, FOY (Turuncu kablolar) içine iki core girip birbirine birleştirme yaptılar mı? Eğer öyleyse ek yapmışlardır.

Bu arada köy'e yakın yerde kamu bankalarından biri varsa Local tür santral oradadır haberin olsun. Diğer ihtimaller kasap dükkanı bile olabilir. Telekom Cihazların (Core Router-Edge Router-OLT) soğutmasını yapabileceği her yere santral'i kuruyor eğer hiçbir şey yoksa merkezden geliyordur. 20KM çapında sistem odası olan her santral'den FTTH verilebilir. FTTH'de mesafeler bir nevi önemsiz.

Evet hocan ekiple beraberdim muhabbet ede ede yaptık. Ekleri füzyonla yaptılar MUFA'nın içindeki beyaz şeylere sabitleyip kapattılar. 2. MUFA'da ise 2 defa ek yapıp birini kutuya verdiler. Diğerini ise kablonun diğer kısmına.

Hocam kamu şeyleri hep ilçe merkezinde oluyor. (banka,ptt vs) Santral yüksek ihtimal kasap dükkanında.

Böyle konular açmasak? Bi' arkadaş üzülüyomuş da. (!)

Şaka bir yana hocam hayırlı olsun. Gerçekten adınıza sevindim. El alemin köyüne Fiber çekilirken bizim köye DSL'i bile lütuftan sayıyorlar gerçekten.

Şu anki durum nedir hocam? Altyapıyı tamamen hallettiler mi yoksa yarına falan mı kaldı?

Eve gelip modem GPON-modem takmaları kaldı bir tek.

Böyle konular açmasak? Bi' arkadaş üzülüyormuş da. (!)

Vallahi hocam 1 hafta öncesine kadar bende öyleydim. Tanrıya övgüler olsun nasip etti. Bana da Sürpriz oldu.

El alemin köyüne Fiber çekilirken bizim köye DSL'i bile lütuftan sayıyorlar gerçekten.

Civar köylerde hep vardı ben ilçe merkezindeyim en son bana geldi neredeyse. Garip bir şey. Daha merkezi yerlerde hâlen yok şu an.

Civar köylerde hep vardı ben ilçe merkezindeyim en son bana geldi neredeyse. Garip bir şey. Daha merkezi yerlerde hâlen yok şu an.
Bir tuhaflar. Çoğu bölgede çekebiliyorlarken bizim ne farkımız var mış da DSL'e mahkum ediyorlar bizi anlamadım. Hatta diğer köylere göre düzenli bir köyüz aslında. Çekseler 1 haftalarını anca alır belki de.

Eve gelip modem GPON-modem takmaları kaldı bir tek.
Çok güzel. Son aşamaya kadar gelmişsiniz. Sizin bölge müdürlüğü sanırım fazlasıyla çalışkan.

Ne çalışkanı hocam? 2 sene musallat oldum il müdürlüğüne. Ardından evin önüne yol çalışması geldi. Yol yapan şirket dozerle kablolara girişti yolun güzergahında diye. Kablo kapımın önünde bu arada. Kablo hazır kesilmişken verelim hesabı verildi. Yoksa ömrümde hiç fiber göremeyebilirdim. Kablo kapımın önünde olduğu halde.

Şansa bakın. Kabloları yok ettikten sonra yüksek ihtimal bir daha toparlayamayacaklarını anlayıp sıfırdan fiber çekmişler bölgene. Yine iyi bence. En azından bir şey olmazsa FTTH kullanacaksın. Acaba direklerin tamamını dolapla birlikte ateşe mi versem bilemedim. Anca o şekilde çekerler gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…