- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?CNN.Ne kadar doğru bir haber bu? Başka haber kaynağı göster.
Hoşgörü dini falan bunlar yalan dolan. Hepsi hikayeden ibaret. Bak Avrupa'da sen cami açabiliyorsun ama burada kilise, tapınak falan kurmak yasak neden? Hani hoşgörün? Avrupa'da, Amerika'da sen müslümanım diyebilirsin çalıştığın yerde ama burda de bakalım hristiyanım veya deistim de noluyor.İnsanların İslam'a karşı önyargısı zaten taliban ve ülkemizdeki gibiler yüzünden bu halde. İslam hoşgörü dinidir ama her şeyi yasaklama peşinde bunlar. Peygamber efendimiz bile zamanında Hristiyan ve yahudiler ile beraber yaşamış. Evet teşhircilik bir suç ve emin olun Avrupa veya Amerika ülkelerindeki kadınların yüzde 99'u bizim Türk kızlarımız kadar açık giyime sahip değil. Bunun nedeni ise her şeyi yasaklama ve yapma deme sevdamız. Ben Müslüman'ım ama sende ben oruçluyken yeme yok kapalı giyin yok onu yap yok bunu yap. Emin olun Avrupa'daki ve diğer ülkelerdeki müslümanlar Türkler'den daha fazla dini gerekliliklere daha dikkat ediyorlar çünkü orada baskı ve zorlama yok. Kurallar olmalıdır ama aşırı baskı ve zorlama insanlarda ters teper şu anki günümüzde Türkiye'nin olduğu durum gibi. Ben Müslüman bir birey olarak bile yapılanları doğru bulmuyorum. Evet belki 5 vakit namazında biri değilim ama en azından haramdan kaçınıp olabildiğince dini gerekliliklere de bağlıyım ama kimseye de yok şöyle böyle yapacaksın demiyorum herkesin yaşantısı kendine.
Son düzenleme:
mustaine
Üstün
Taliban kadın sesi ve yüzünü yasakladı diye şimdi Taliban'a kızmam mı gerekiyor? Kesinlikle hayır Taliban'ın kendi koymuş olduğu her kuralı desteklerim. Siz gidin yıllardır soykırım işleyen Amerika'ya kızın. Birde CNN demişsin ya kardeş ne yapayım Amerikan şirketini?
- Makaleler
- 1
Ne kadar doğru bir haber bu? Başka haber kaynağı göster.
Afghanistan | Une loi pour « promouvoir la vertu et prévenir le vice »
Une loi a été promulguée en Afghanistan pour « promouvoir la vertu et prévenir le vice » parmi la population, en conformité avec la charia (loi islamique), a annoncé le ministère de la Justice taliban.
Les femmes ne doivent par ailleurs pas faire entendre leurs voix en public (chansons, poésie). De même, des interdits sont édictés pour les conducteurs de véhicules : pas de musique, pas de drogue, de transport de femmes non voilées, de femmes en présence d’hommes n’appartenant pas à leur famille, ou de femmes sans mahram (chaperon, un homme de leur famille).
The Taliban publish vice laws that ban women’s voices and bare faces in public
The Taliban say it's mandatory for Afghan women to conceal their voices and bare faces in public. That's according to newly published laws covering aspects of everyday life from the Ministry of Vice and Virtue.
Sen hikaye gibi düşünebilirsin ben hikaye olduğunu düşünmüyorum. Sadece baştaki bazı kişiler dini siyaset malzemesi olarak kullanıyor. Taliban'da öyle. Başka ülkelerde de öyle. Ben zaten bunu desteklemediğimi söylemişim. Herkesin yaşantısı kendisine kimse kimseye kurallar ve yasalar çerçevesi harici bir şeyleri zorlamaya hakkı yok özellikle de din adı altında.Hoşgörü dini falan bunlar yalan dolan. Hepsi hikayeden ibaret.
Kardeşim madem bu kadar aşığısın, neden gidip orada yaşayıp Arap alfabesi kullanmıyorsun? Bak sana söz tek gidiş biletin benden!Taliban kadın sesi ve yüzünü yasakladı diye şimdi Taliban'a kızmam mı gerekiyor? Kesinlikle hayır Taliban'ın kendi koymuş olduğu her kuralı desteklerim. Siz gidin yıllardır soykırım işleyen Amerika'ya kızın. Birde CNN demişsin ya kardeş ne yapayım Amerikan şirketini?
Son düzenleyen: Moderatör:
mustaine
Üstün
Sonuna kadar gitsinler. Destekliyorum.![]()
Afghanistan | Une loi pour « promouvoir la vertu et prévenir le vice »
Une loi a été promulguée en Afghanistan pour « promouvoir la vertu et prévenir le vice » parmi la population, en conformité avec la charia (loi islamique), a annoncé le ministère de la Justice taliban.www.lapresse.ca
![]()
The Taliban publish vice laws that ban women’s voices and bare faces in public
The Taliban say it's mandatory for Afghan women to conceal their voices and bare faces in public. That's according to newly published laws covering aspects of everyday life from the Ministry of Vice and Virtue.apnews.com
Bak ciddi isen bilet parasını alırım.Kardeşim madem bu kadar aşığısın, neden gidip orada yaşayıp Arap alfabesi kullanmıyorsun? Bak sana söz tek gidiş biletin benden!
- Makaleler
- 1
Niye teknoloji kullanıyorsunuz ki siz ya? Batı ürünü değil mi? Vahiy gönderebilirsiniz, alırız mesajı biz. Hem kadın sesi de duymazsınız.Sonuna kadar gitsinler. Destekliyorum.
Bak ciddi isen bilet parasını alırım.
Şimdi şunu gördünüz, hiç hoş olmadı.
- Makaleler
- 7
Seriatci kitleyi Afganistan'a yollamak lazim. Goruruz gercekten seriat istiyorlar miymis.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.