CGS

Becerikli
Arkadaşlar Pingman sitesinden bir yetkiliye PP2 dosyamı elektronik posta yoluyla gönderdim. Bana ağ sorunları yaşadığımı söyledi. Ben, ping spike, lag, jitter, latency ve packetloss gibi ağ sorunlarımın olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları pingplotter dışında hangi uygulama veya yazılımlarla tespit edip ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Pingman sitesinden bir yetkiliye PP2 dosyamı elektronik posta yoluyla gönderdim. Bana ağ sorunları yaşadığımı söyledi. Ben, ping spike, lag, jitter, latency ve packetloss gibi ağ sorunlarımın olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları pingplotter dışında hangi uygulama veya yazılımlarla tespit edip ve nasıl çözebilirim?

Winmtr veya basit tracert ile öğrenebilirsin.
Genel olarak sorun modeminizde veya hattınızda olabilir.

Bunda sadece loss’a bakabiliyoruz sanırım. LATENCY, Lag, Ping spike, jitter gibi değerlere nereden bakabilirim? Ve bu sorunların çözümleri nedir? Almadığım modem kalmadı bence ISP kaynaklı bir sorun var gibi duruyor.

Bunda sadece Loss'a bakabiliyoruz sanırım. LATENCY, Lag, Ping spike, jitter gibi değerlere nereden bakabilirim? Ve bu sorunların çözümleri nedir? Almadığım modem kalmadı bence ISP kaynaklı bir sorun var gibi duruyor.

Bunlar ile gecikme ve pingspike ani(dalgalı) öğrenilebiliyor. Mesela sürekli tracert yap, ping sürekli değişiyor ise pingspike vardır.
Jitteri basit Speedtest ile öğrenebilirsin.

Bunlar ile gecikme ve pingspike ani(dalgalı) öğrenilebiliyor. Mesela sürekli tracert yap, ping sürekli değişiyor ise pingspike vardır.
Jitteri basit Speedtest ile öğrenebilirsin.

Mesela pingplotter testimi atayım sana yorumlayabilir misin? Latency en fazla 125 Ms'ye çıkmış. Ani dalgalanma çok oluyor, gecikmede var loss da görünüyor. İnternet servis sağlayıcım hiçbir şey yapmıyor. Onlara sorunumu çözmeleri için ne demeliyim? Ve jitter sorununu nasıl çözebilirim? OpenWrt kurup SQM bile yükledim fayda etmedi.

Mesela pingplotter testimi atayım sana yorumlayabilir misin? Latency en fazla 125 Ms'ye çıkmış. Ani dalgalanma çok oluyor, gecikmede var loss da görünüyor. İnternet servis sağlayıcım hiçbir şey yapmıyor. Onlara sorunumu çözmeleri için ne demeliyim? Ve jitter sorununu nasıl çözebilirim? OpenWrt kurup SQM bile yükledim fayda etmedi.

Sürekli paket kaybın var ama 4 ve 5 hoplarından yüksek packet loss gözüküyor.
Fakat hedefe paketler kayıpsız ulaşıyor.
Büyük ihtimal 4 ve 5. Hopta oluşan paket kaybından dolayı pingspike yaşıyorsun.
Bu sorunu çözmek için SQM işe yaramaz çünkü sadece trafiği düzenler ve bufferi azaltır, pingi azaltmaz.
Bu sorun daha çok ISS kaynaklı gibi gözüküyor, kablolu bir şekilde tracert testi yap ve ISS'ye gönder.

Sürekli paket kaybın var ama 4 ve 5 hoplarından yüksek packet loss gözüküyor.
Fakat hedefe paketler kayıpsız ulaşıyor.
Büyük ihtimal 4 ve 5. hopta oluşan paket kaybından dolayı pingspike yaşıyorsun.
Bu sorunu çözmek için SQM işe yaramaz çünkü sadece trafiği düzenler ve bufferi azaltır, pingi azaltmaz.
Bu sorun daha çok ISS kaynaklı gibi gözüküyor, kablolu bir şekilde tracert testi yap ve ISS'ye gönder.

Nasıl traceroute testi yapabilirim? CMD'ye trace 1.1.1.1 yazıp CMD sonucunun ekran görüntüsünü ISP'ye gönderiyorum. Bir sorun bulunamadı deyip işlem yapmıyorlar. Msler hep 3ms olarak gözüktüğü için ben sorun yaşadığımı karşımdaki kişilere aktaramıyorum. Tek istediğim latency, lag, ping spike, packetloss, jitter sorunları yaşadığımı ISP'me nasıl kanıtlayacağım? Hangi test ile hepsinin sorun tespitini yapıp ekran görüntülerini alıp ISP'me atsam evet burada sorun var deyip sorunumu çözerler? Onun dışında Openwrt yazılımı uyumlu bir cihaz satın aldım. Sqm açıp kullanıyordum. Senin dediğine göre bu cihaz benim sorunumu çözmüyorsa ben bu cihazı iade edeyim ozaman? Testlerde jitteri baya düşürdüğü gözüküyordu etsem mi etmesem mi diye terettütte kaldım sence ne yapayım? A+ sonuş veriyor sonuçta iyi diye düşünüyorum.

Nasıl traceroute testi yapabilirim? CMD'ye trace 1.1.1.1 yazıp CMD sonucunun ekran görüntüsünü ISP'ye gönderiyorum. Bir sorun bulunamadı deyip işlem yapmıyorlar. Msler hep 3ms olarak gözüktüğü için ben sorun yaşadığımı karşımdaki kişilere aktaramıyorum. Tek istediğim latency, lag, ping spike, packetloss, jitter sorunları yaşadığımı ISP'me nasıl kanıtlayacağım? Hangi test ile hepsinin sorun tespitini yapıp ekran görüntülerini alıp ISP'me atsam evet burada sorun var deyip sorunumu çözerler? Onun dışında OpenWrt yazılımı uyumlu bir cihaz satın aldım. SQM açıp kullanıyordum. Senin dediğine göre bu cihaz benim sorunumu çözmüyorsa ben bu cihazı iade edeyim o zaman? Testlerde jitteri bayağı düşürdüğü gözüküyordu etsem mi etmesem mi diye terettütte kaldım sence ne yapayım? A+ sonuş veriyor sonuçta iyi diye düşünüyorum.

Packet loss & pingspike ile SQM veya a+ bufferbloat çok farklı şeyler.
SQM iyi bir şey fakat bu sorun ile alakası yok.
ISS taşıyıcı(hop) kısmında sorun yaşıyorsunuz bu sizle değil ISS ile alakalı bir sorun.
Tracert sonucunuzu sorun gözükür şekilde atmanıza rağmen düzeltilmiyorsa, keyiflerine kalmış demek maalesef.

DNS değiştirin veya VPN kullanın, kesin çözüm değil fakat deneyin.

Packet loss & pingspike ile SQM veya a+ bufferbloat çok farklı şeyler.
SQM iyi bir şey fakat bu sorun ile alakası yok.
ISS taşıyıcı(hop) kısmında sorun yaşıyorsunuz bu sizle değil ISS ile alakalı bir sorun.
Tracert sonucunuzu sorun gözükür şekilde atmanıza rağmen düzeltilmiyorsa, keyiflerine kalmış demek maalesef.

DNS değiştirin veya VPN kullanın, kesin çözüm değil fakat deneyin.

Şimdi 3 5 ve 6. hoplarda loss gözüküyor bana; Control plane özelliğinden dolayı bu loss gözüküyor diyorlar bence tamamen yalan bir beyan bu ve tüm sorunlarımın bu hoplardaki loss yüzünden kaynaklandığını düşünüyorum. Statik IP satın aldım düzelmedi. DNS olarak modemden manuel olarak Cloudflare DNS'i denedim olmadı. OpenWrt yazılımını kurarak SQM denedim ama evdeki kullanıcılar modeme çok yükleniyorsa oyun ve video konferans deneyimini etkilememesi için SQM gerekli diye düşünüyorum ve orayı ayrı tutuyorum. Onun dışında DNS ve VPN önerin var mıdır?