endercabuker

Başarılı
Eğer Ankara'da yolunuz yanlışlıkla/bilerek Çayyolundaki Ağaçlı Oto BMW servisine düşerse hemen geri vitese takın. Yetkili BMW servisi, sanayiye gitseniz daha şanslı olursunuz.

Aracımı rot balans işlemi için Ağaçlı Otomotiv’e götürdüm. İşlem yapıldıktan sonra aracı teslim alır almaz araçta “Teker Basıncı Sensör Hatası” uyarısı verdi. Rot balans sırasında dikkatsizlik sonucu sensörlerin fiziki hasar görmesinin birçok yolu olduğunu bilen biri olarak, bu durumun yapılan işlemle bağlantılı olabileceğini düşünerek aracı tekrar geri götürdüm.

Aracı gösterdiğimde usta önce yaptığı işlemin bu hataya sebep olduğunu kabul etmek istemedi. Israrla, teslim aldığım anda böyle bir hata olmadığının servis kayıtları ve bilgisayar üzerinden görülebileceğini, kayıtlara bakmalarını istedim. Bunun üzerine “tamam, tekrar bir bakalım” dediler ve aracı içeri aldılar. Yaklaşık 15 dakika sonra aracı geri getirip “Aa düzeldi birden, sensöre hava tuttuk” diyerek teslim ettiler. Ancak anladığım kadarıyla sadece bilgisayardan uyarıyı kapatmışlar, sensörün kendisi bozuk olmasına rağmen sorunu gerçekten çözmeye çalışmadılar.

Hem yapılan hatanın kabul edilmemesi hem de sorunun üzerinin bu şekilde kapatılmaya çalışılması nedeniyle Ağaçlı Otomotiv’e bir daha asla gitmeyi düşünmüyorum ve kimseye de tavsiye etmiyorum.

Çoğu yetkili servis böyle çalışıyor, aracımın garantisi bittiyse bunlara götüreceğime tanıdık sanayiye götürürüm daha iyi.