Emre Human

Üstün
Testo Taylan bir videosunda bundan bahsediyordu. Biz ağır kilolar kaldırdığımız için gelecekte kalp krizi riskimiz artıyor o yüzden ömrümüz kısalıyor gibi bir şey diyordu, tam hatırlamıyorum. Ağır kilolar girmek ömrü kısaltır mı?

Testo Taylan bir videosunda bundan bahsediyordu. Biz ağır kilolar kaldırdığımız için gelecekte kalp krizi riskimiz artıyor o yüzden ömrümüz kısalıyor gibi bir şey diyordu, tam hatırlamıyorum. Ağır kilolar girmek ömrü kısaltır mı?
Eğer steroidsiz kaldırırsan kasların güçlenir, kilo verirsin-dengelersin, kalbin daha yavaş ve dengeli atar, damar tıkanıklığın olmaz. Yani sadece ağırlık kaldırmakla kalmayıp genel egzersizlere önem verirsen ömrünü uzatırsın. Ama steroid basıp yüksek kilolara çıkarsan o zaman evet 50-60 ı görememen çok yüksek ihtimal.

Mesela şu otel yangınında bir sportmen hoca yaşı yüksek olmasına rağmen kaç kişiyi kurtarmış. Spor insanı dinç tutar. Ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi ağırlığın da fazlası zarar. Kendini hep yüksek kilo düşük tekrar yapmaya bağlama. Bir yerde kendini kısıtla ve düzenli olarak o kiloda devam et.

Ayrıca birde kaslı olmanın verdiği güven var. Özgüven. Benim gibi 168 boyda 98 kilo olursan terleme, tipsizlik, yağlanma, çabuk yorulma gibi problemler yaşarsın. Özgüvenin sıfıra düşer. Sonra forumdan çıkmazsın. Çünkü tek sosyalleşebileceğin yer burası kalır. Yap sporunu, ye etini korkma. Zarar gelmez. Sakatlanmamaya dikkat et yeter.

Son düzenleyen: Moderatör: