Spor salonunda ağırlık kaldırmak yağ yakımını hızlandırır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 106
  • Etiketler Etiketler
    spor yağ

Deniz744

Deneyimli
Kardeşim 17 yaşında 110 kilo spor salonuna daha önce 1 ay gitti ama sadece kardiyo yaptırmışlar şimdi tekrar başlayacak ağırlıklı aletler yaparsa yağ yakımı hızlanır mı?

Tabi hızlanır ağırlık kaldırmak çok enerji ister ondan kullanacak karbonhidrat yoksa vücut da yağlara yönelir.

Hocam sıradan tavuk pilav mı yesin? Bir önceki gittiği ay tavuk haşlaması ve o tavuğun suyuna pilav yiyordu sadece tuz ile yağsız ikisi de ben dedim ağırlık kaldırmıyosun ki o dedi olsun yine aynı devam mı etsin? Diyetisyen de tavuk pilavı kesme yanına bir şeyler ekleyebilirsin demiş.

Tabii hızlanır ağırlık kaldırmak çok enerji ister ondan kullanacak karbonhidrat yoksa vücut da yağlara yönelir.

Agirlik antrenmanlari yag depolarindan yeterince yararlanamaz. Yag yakmak icin agirlik cok verimsiz. Uyguladiklari Full kardiyo dogru.
Yagsiz tavuk+pilav da dogru beslenme. Yeterince yag kaybedince agirlik antrenmanlarina baslar, ona gore beslenme programi degisir.

Hocam sıradan tavuk pilav mı yesin? Bir önceki gittiği ay tavuk haşlaması ve o tavuğun suyuna pilav yiyordu sadece tuz ile yağsız ikisi de ben dedim ağırlık kaldırmıyosun ki o dedi olsun yine aynı devam mı etsin? Diyetisyen de tavuk pilavı kesme yanına bir şeyler ekleyebilirsin demiş.

Tabii hızlanır ağırlık kaldırmak çok enerji ister ondan kullanacak karbonhidrat yoksa vücut da yağlara yönelir.

Agirlik antrenmanlari yag depolarindan yeterince yararlanamaz. Yag yakmak icin agirlik cok verimsiz. Uyguladiklari Full kardiyo dogru.
Yagsiz tavuk+pilav da dogru beslenme. Yeterince yag kaybedince agirlik antrenmanlarina baslar, ona gore beslenme programi degisir.

Yağ yakarken tavuk pilav doğru mu hocam, 1.5 saat yarımşar saat kardiyo yapıp dönüyordu 3 alet.

Son düzenleme:

Yağ yakarken tavuk pilav doğru mu hocam, 1.5 saat yarımşar saat kardiyo yapıp dönüyordu 3 alet.

Haslama tavuk ve suyundan pirinc lapasi yedigine gore diyetisyen sert bir dusuk yag diyeti uygulatiyor. Sirf tavuk pilavda olmaz. Yag oranina dikkat ederek beslensin. Haslama, bugulama, airfryer+zeytinyagi ile hazirlanan tarifler diyetiyle uyumlu olur.

Aman aman kaydadeğer bir fark yok, direnç egzersizleri fazla kalori harcatmaz genellikle.

Kas kütlesi artışı ile kalori ihtiyacınız artar, aynı yemeği yiyerek yağ kaybını arttırabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt