Kişisel gelişim kitapları bir işe yaramıyor. Kişiliğinizin gelişmesi için yeni türlere, yeni bilgilere açık fikirli yaklaşarak ayrıca araştırmayı ve öğrenmeyi severek geliştirebilirsiniz. Kişisel gelişim denen şey "bugünden itibaren kendimi geliştireceğim" gibi söylemlerle olacak bir iş değil. Zamanla yerine oturan bir kavram. Bunun için kültleşmiş eserleri okuyabilir, filmleri veya dizileri izleyebilirsiniz ya da yeni bir dil öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca benim kendimde de uyguladığım yalnız kalmak olayı. İnsan kendiyle yalnız kalınca yaptığı hareketleri ve eylemleri sorguluyor. Genel olarak bir sorgulayış içinde oluyor. Tavsiye ederim.

Kişisel gelişim kitapları bir işe yaramıyor. Kişiliğinizin gelişmesi için yeni türlere, yeni bilgilere açık fikirli yaklaşarak ayrıca araştırmayı ve öğrenmeyi severek geliştirebilirsiniz. Kişisel gelişim denen şey "bugünden itibaren kendimi geliştireceğim" gibi söylemlerle olacak bir iş değil. Zamanla yerine oturan bir kavram. Bunun için kültleşmiş eserleri okuyabilir, filmleri veya dizileri izleyebilirsiniz ya da yeni bir dil öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca benim kendimde de uyguladığım yalnız kalmak olayı. İnsan kendiyle yalnız kalınca yaptığı hareketleri ve eylemleri sorguluyor. Genel olarak bir sorgulayış içinde oluyor. Tavsiye ederim.
Filmler ve diziler genelde çoğunlukla kurgusal değil mi? Yani gerçek dışı.

Filmler ve diziler genelde çoğunlukla kurgusal değil mi? Yani gerçek dışı.
Kurgusal olabilir ya da olmayabilir fakat olay burada filmlerin size vermek istediği mesajlar ve yaşattığı duygulardır. Elbette gider Spider-Man izlerseniz bir yararı olmaz ama Fight Club veya V for Vendetta gibi toplum ve düzeni eleştiren filmleri izlemeniz sizin bazı şeylere olan bakış açınızı olumlu/olumsuz yönde etkileyebilir ki bu da karakterinizi ve düşünce şeklinizi oluşturur. Zaten bu sebeple eskiden filmler insanları manipüle etmek için kullanılan propaganda araçlarıydı daha sonra amacı biraz kaydı tabii.

Gelecekte Hollanda'ya taşınacağım. İyi iş imkanları ve ekonomik sebeplerden ötürü. Hem o ülkede kişisel gelişimim daha hızlı ve kolay olur diye düşünüyorum.

Kişisel gelişim kitapları işe yarar kitaplar değildir. Hepsi para tuzağı.

Tolstoy ve Dostoyevski oku. Özellikle Tolstoy senin ahlaki değerlerinde önemli rol oynar. Kur'an oku. Ondan sonra İncil oku. Ahitleri oku. Zebur'u oku falan.