Yapay zekaya seslendirme yapılmasını ve giderek çoğalmasını doğru bulmuyorum. Hem seslendirme piyasasını oynatıyor hem de nice yetenekler yeterince öne çıkamıyor. Geçen sene birçok firmaya seslendirme yaptım ancak özellikle bu sene iş yok diyebilirim. Para verip seslendirme yaptırmaktansa, metinlerini yapay zekaya seslendirip içerik üretiyorlar. Bütçesi kısıtlı olup da buna yönelenlere bir şey diyemem ancak bu konu büyük ölçüde set ördü.

Diğer alanlarda yapay zekadan fikir almanın veya yapay zekayla birlikte bir şeyler tasarlamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Umarım yapay zeka işlerimizi kolaylaştırmaya devam eder. Sevgiler...

Tamamen katılıyorum hocam. Yapay zeka seslendirmeli videolardan bıktım artık.

İçeriği üreten siz değilseniz ne manası var ki? Ve daha büyük sorunlar var. Düzgün (doğru) içerik bulmak zorlaşıyor. Site indekslemelerini bozuyor. AI ile üretilmiş sayısız makaleler var webde. 5 farklı siteye tıklayıp aynı yazıyı görüyorsun. Bu durum gerçekten aşırı sinir bozucu.

Bunun dışında platformlardaki içerikleri bölüp bölüp shorts videolarının yayınlanması içerik sahiplerine büyük bir haksızlık. Bir yerde çalıntı içerik otomasyonu. Hiç hoşuma gitmemekte.

İnsanların araştırmalarını yaparken kullanması güzel elbette. Çok büyük bir zahmetten kurtarabilir insanları. Ancak, kopyala yapıştır içerik ne şimdi ne de gelecekte hoşuma giden bir şey olmayacak.

Bu kısım sanırım makine öğrenmeye girmekte ancak yine de kaygılarımı dile getireyim. Ses ve görüntü eğitip insanların kimliğine bürünmek Deepfake vb. çok ama çok büyük bir sorunu beraberinde getiriyor. Ürünlerin sahte olduğunu otomatik olarak tanımlayıp işaretleyecek bir şeyler lazım ve bu durumlar için yasal düzenlemelerin şimdiden yapılması lazım. Sokaktaki insanlar gerçekten korkutucu arkadaşlar.

İyi sosyaller.