22723

Uzman
İlk eklediğim resim balanced modda CPU maximum 45W çekti dalgalanmaları görürsünüz zaten. Fanlar hep 3900 RPM'de çalıştı. Maximum 4500RPM.
İlk iki resim balenced mod değerleri. Son 2 resim ise Omen Gaming Hub performance mod işlemci maximum 65W çekti ve test bitene kadar 65W kaldı.
Merak ettiğim en önemli husus şu işlemci çok mu sıcak çalışmış özellikle performance modda PC işlemciyi soğutamıyor gibi geldi acaba fabrika macun pump out mu oldu, yoksa 65W için sıcaklıklar normal mi? Ona göre bir termal macun önerirseniz cihaz 2 aylıkda olsa servise macunu alıp bakım yapmaları için götüreceğim.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.webp
    stabilitytest.webp
    59,1 KB · Görüntüleme: 114
  • stabilitytest.pngw.webp
    stabilitytest.pngw.webp
    154,4 KB · Görüntüleme: 114
  • stabilitytest.png1.webp
    stabilitytest.png1.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 105
  • stabilitytest.png1w.webp
    stabilitytest.png1w.webp
    153,4 KB · Görüntüleme: 121
Güçlü bir işlemci. 100 dereceler laptop için sıkıntı olmaya başlıyor. Bence balanced ayarlarda kullanın cihazı. Eğer çok performans kaybı oluyorsa cpu ve gpu ya sıvı metal uygulaması yaparsınız. Sıcaklıklar 10-15 derece düşer.
Hp de kendim bakım yaparsam garanti bozuluyormu bilmiyorum. Açıkçası eski laptopum 2012 model casperdi ona macun sürüyordum açması kolaydı tek kapak , ama bu cihaza ellemekten korkuyorum bir bilgisayarcıya veya servise vereceğim gibi

Şu programı indirin AMD işlemciler için sadece bu program kullanılarak watt limitleme yapılıyor.
indiriyorum 45w sabitleyip oyuna gireceğim performance moda alcam böylece ekran kartı 80w yerine 120ye kadar çeksin

Hp de kendim bakım yaparsam garanti bozuluyormu bilmiyorum. Açıkçası eski laptopum 2012 model casperdi ona macun sürüyordum açması kolaydı tek kapak , ama bu cihaza ellemekten korkuyorum bir bilgisayarcıya veya servise vereceğim gibi

indiriyorum 45w sabitleyip oyuna gireceğim performance moda alcam böylece ekran kartı 80w yerine 120ye kadar çeksin
1750331051148.webp

Bu bölümden işlem yapıcaksınız. ''APU Power Tuning''.

HP de kendim bakım yaparsam garanti bozuluyor mu bilmiyorum. Açıkçası eski laptopum 2012 model Casper'di ona macun sürüyordum açması kolaydı tek kapak ama bu cihaza ellemekten korkuyorum bir bilgisayarcıya veya servise vereceğim gibi.

HP de kendim bakım yaparsam garanti bozuluyor mu bilmiyorum. Açıkçası eski laptopum 2012 model Casper'di ona macun sürüyordum açması kolaydı tek kapak ama bu cihaza ellemekten korkuyorum bir bilgisayarcıya veya servise vereceğim gibi.

İndiriyorum 45W sabitleyip oyuna gireceğim performance moda alacağım böylece ekran kartı 80W yerine 120ye kadar çeksin.

Kırmızı ile işaretlediğim yerlerin değerini 45 yapın ve yanındaki kutucuğu tikleyin.

1750331187122.webp

İndiriyorum 45W sabitleyip oyuna gireceğim performance moda alacağım böylece ekran kartı 80W yerine 120ye kadar çeksin.

Bir de şuradan saveleyin.

1750331347936.webp

Tamam hocam yaptım slow ve fast özelliklerinde gpu ile paylaşılan güc vs vs anlatıyor şuan gpu tarafında performans kaybı yaşamam değilmi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-19 140820.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-19 140820.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 40
Tamam hocam yaptım slow ve fast özelliklerinde gpu ile paylaşılan güc vs vs anlatıyor şuan gpu tarafında performans kaybı yaşamam değilmi
Hayır yaşamazsınız, şuan sistem güç dengesini ekran kartına aktaracak hem işlemci serin çalışacak hem daha yüksek kareler elde edeceksiniz oyunda, bir deneyin.

''Fast Boot Durations'' kısmının tikini kaldırın, orası başka bir ayar gözümden kaçmış.

Uygulamayı her seferinde açıp limit mi koyacağız kaydediyorum kapatıyorum tekrar açınca ayarlar gitmiş vaziyette oluyor.

Şuradan bir sayı girin "1" gibi, ve öyle yapıp şuna basın.

1750331563426.webp

1750331570555.webp

Uygulamayı her seferinde açıp limit mi koyacağız kaydediyorum kapatıyorum tekrar açınca ayarlar gitmiş vaziyette oluyor
Ayarların sistem başladığında kaybolmasını istemiyorsanız ve uygulamanın açılışta çalışmasını istiyorsanız şunun tikini açıp kaydedin.
1750331685831.webp

''Fast Boot Durations'' kısmının tikini kaldırın, orası başka bir ayar gözümden kaçmış.

Şuradan bir sayı girin "1" gibi, ve öyle yapıp şuna basın.

Eki Görüntüle 155907

Eki Görüntüle 155909

Ayarların sistem başladığında kaybolmasını istemiyorsanız ve uygulamanın açılışta çalışmasını istiyorsanız şunun tikini açıp kaydedin.
Eki Görüntüle 155910
Hocam oynadım 45 w ile 95 derecede takılı kaldı sonra pc kendi w tını düşürüp 30 a çekti 80 derecelerde takıldı 45w ile maalesef fazla oynayamadım , gpu w 110 ve 120 arasında olduğu için performansım yükseldi ama sonradan dediğim gibi pc kendini kıstı.

Hocam oynadım 45 w ile 95 derecede takılı kaldı sonra pc kendi w tını düşürüp 30 a çekti 80 derecelerde takıldı 45w ile maalesef fazla oynayamadım , gpu w 110 ve 120 arasında olduğu için performansım yükseldi ama sonradan dediğim gibi pc kendini kıstı.
Termal kısma yapıyor cihaz maalesef, o zaman 35 deneyin bakalım ne olacak.