Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam, 21 yaşındayım. Üniversite okuyorum, bu sene son senem. Sürekli babam “okul bittikten sonra ne zaman çalışacaksın?” diyerek baskı yapıyor. Liseden beri ailemden para istemedim. Zaman zaman kardeşlerime verilen paradan bana da veriliyor ama düzenli bir destek almıyorum.

Babamla bazı günler günübirlik işlere yardım ediyorum, karşılığında para almıyorum. Buna rağmen sürekli "ne zaman çalışacaksın" gibi şeyler söylüyor. Kendime bir şey alsam "neden aldın" diye tepki veriyorlar. Evde bilgisayar oynamama da karşılar ama zararlı hiçbir alışkanlığım yok; sigara, alkol kullanmıyorum. Bilgisayarımı ve ekipmanlarımı tamamen kendim aldım. Elimden geldiğince eve bir şeyler almaya çalışıyorum. Hatta evdeki kedimizin mama masraflarını da ben karşılıyorum.

Şu anda NFT ile uğraşıyorum. Bazen iyi kazandırıyor, bazen kötü. 1-2 yıl içinde tek başıma taşınmayı planlıyorum, yurt dışı ya da İstanbul olabilir. Sürekli gelen bu “çalış” baskısından nasıl kurtulabilirim?
Kurtulamazsin. Cunku yazdiklarindan anladigim kadariyla ebeveynlerin sana saygi falan duymuyor. Benimkilerde ayni. Kendi finansal ozgurlugunu kazanip, cekip gideceksin o evden. Bagini tamamen koparma ama mumkun mertebe uzak dur boyle toksik insanlardan. Erken yaslanirsin.

Kurtulmak için kendi paranı kazanman ayrı ev açman lazım.

Kurtulmak için kendi paranı kazanman ayrı ev açman lazım.

Kazanıyorum zaten.

Kurtulamazsin. Cunku yazdiklarindan anladigim kadariyla ebeveynlerin sana saygi falan duymuyor. Benimkilerde ayni. Kendi finansal ozgurlugunu kazanip, cekip gideceksin o evden. Bagini tamamen koparma ama mumkun mertebe uzak dur boyle toksik insanlardan. Erken yaslanirsin.

Hocam o kadar da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.