Bana soracak olursaniz ayri ev tercih ederim.

Aile evinde kalip calismiyorsaniz yediginiz her lokma haram gibi geliyor. Eger sansliysaniz, aileniz size "Calisacaksin ulan, bizim zamanimizda soyleydi" diye baski yapmaz, aksine okuyorsaniz sizi destekler. Nasil olsa evlat derler ve sizin caninizi sikmazlar. Maalesef benim cok can sikici ve hayattan sogutan bir ailem var. Resit oldugum an ayri eve cikacagim.

Sizin dusunceleriniz ve tercihiniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuyunca çoğu aile sıkıntı etmez. Fakat okumayınca kesinlikle sıkıntı. Asgari ücret bile olsa bir işten başlamak lazım.

O açıdan da bakmak lazım, düşünsene çocuğun var kaç yaşına gelmiş ama elinde düzgün işi yok.
Tamam paramı yesin hiç problem değil ama ben ölünce ne yapacak veya benim param bana yetecek ondan sonra ne olacak?

Kaldı ki toplum nezdinde de işsiz adamın hiçbir statüsü yoktur. Evladımın öyle bir durumda kalmasını istemem kısacası. Baskı yapılması gayet doğal.

Okurken öğrenci açısından konuşmak gerekirse eğer ailenin maddi durumu el veriyorsa öğrenci en iyi şekilde gezmeli, eğlenmeli, öğrenimini tamamlamalıdır. Daha sonrasında ailesine istediği parayı, yardımı yapar. Ancak öğrencilik ve gençlik bir defa yaşanıyor.
Ben biraz da işimi iyi yapacağıma, dersime iyi çalıştığıma güveniyorum ve bu sözleri sarfediyorum. Yılda 20.000 işletme mezunu verilen bir ülkede işletme falan okusaydım bu sözleri söylemezdim. Ona da karşıyım zaten.

Son olarak çalışarak aile evinde kalma durumuna değineyim. Bu devirde evli değilsen aile yanında kalmak gayet doğal. Eğer kişi kendi ihtiyaçlarını gideriyorsa yeterli. Sabah alınacak peynire, zeytine, ekmeğe para vermese de olur bence. Ama ben verirdim mesela.

Eklemeyi unutmuşum ben her zaman ayrı ev taraftarıyım. Çünkü yüklenen sorumluluk insanı geliştirir. Hem daha rahatsın kesinlikle.

Son düzenleme: