Ailem beni evden atmak istiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Snow
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 892
İnsanları tatmin edemezsin. Özellikle aileyi aile hayatından hızlıca kurtulman mümkünse ve kendi evine çıkman mümkünse çık. Kurtul. Ayrıca yaptıklarını bir yere not et; yeri gelince yüzlerine karşı söyle. Eve para getirirken sorun yok da, “şimdi mi var?” diye sorulabilir. Ek olarak, insanımızda düşene bir tekmeyi kendileri vurma durumu var. Kimseye güvenmeyeceksin; o sebeple ailen bile buna dahildir. Ayrıca, zor durumda tekmeyi vurmaya çalışan ya da vuran bir insanı hayatından çıkar hayır, gelmez o insanlardan.

Son düzenleme:
Evden seni kovarlar lakin polislik durumu anlayamadım. Polis ne yapacak zorla alı mı koyacak?

Ailenizden bağımsız, çalışmak önemlidir. Para kazanmadan nasıl geçinebilirsin? Eğer ailenize güvenmiyorsan paranı kendine sakla. Lafını ederlerse dertleri zaten senin geleceğin değil seni kullanmaktır. Onda da aynı evde yaşamayın. Çalışmak her türlü şart.

Hocam Türkiye'de çalışıp nasıl biriktiriyorsun o kadar para açlıktan gebermen gerekiyor 1 sene çalışıp uçak parasını bile zor biriktiririm

Evden seni kovarlar lakin polislik durumu anlayamadım. Polis ne yapacak zorla alı mı koyacak?
Bilmiyorum tuhaf olan orası polisin öyle bir yetkisi var mı bilmiyorum hadi gittim babamı annemi darp ettim neyse çıkarır da durduk yere nasıl çıkarıyor.

Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Bende 23 yaşındayım. Geçtiğimiz yıl lisans bilgisayardan mezun oldum. Sonrasında 4-5 ay geçici bir fabrikada çalıştım. Çalışırken, para getirirken herkes tatlıydı. Sonrasında işler değişti. Askerlik tecili için geçtiğimiz ay tezli yüksek lisansa kaydoldum. Ama gitmek istemiyorum. Ne kadar ilana başvurduysam hepsi boşa çıktı maalesef. Son çare oturup KPSS çalışmaya başladım ve tek çıkış yolumun bu olduğunu görüyorum. Şimdi de babam diyor niye yüksek lisansa kaydoldun, niye gitmiyorsun diye.. Yani sizinki kadar baskı görmüyor olabilirim ama yine de ufak bile olsa o baskı insanı yıpratabiliyor. Elinizde oturup da uzun soluklu bir KPSS'ye çalışabileceğiniz durum olduğunu görmüyorum. Kısa vadede sizi en az yıpratacak bir iş bulup bir şekilde ayrılmanız gerekir..

Hocam Türkiye'de çalışıp nasıl biriktiriyorsun o kadar para açlıktan gebermen gerekiyor 1 sene çalışıp uçak parasını bile zor biriktiririm.

İşte hiç uçak parasına bakmadığınız için böyle düşünüyorsunuz.

Yahu 1 sene çalışıp alamayacağın uçak bileti mi olur? Özel jetle business++ falan mı uçmayı düşünüyorsun? Balkanlara uçağı bırak otobüs bile kalkıyor. Özellikle kış döneminde bu fiyatlar saçma sapan düşünüyor. Benim sana demek istediğim zamanında seninle aynı problemi yaşadım. Gittim paramı biriktirdim mayıs gibi Latin Amerika yolculuğuna çıktım, çadırla gezdim. Aman aman paralarda değildi, benimle gelen arkadaşım orada Hollanda'lı bir turistle tanışıp evlendi.

Yolda olmak iyidir, ailenden de uzaklaşırsın, ufkun da genişler. Bakarsın oralarda iş bulursun.

25 yaşındayım

23 Yaşındayım Askerden geleli 2 ay oluyor ve böyle şeylerin başa gelmesi çok normal. Aileler kendi aklıyla değil milletin dar kafalı kıt düşünceleriyle hareket ettiği için (Biraz insanın kendisinden biraz da ekonomik durumlardan) böyle olması normal. (Bende ara sıra yaşıyorum ehliyet alacağım için şimdilik ses çıkartmıyorlar ama benim de gidebilmem an meselesi olabilir) Ben şimdi diplomam var bölüm birincisi oldum zamanında ama kendim ile ilgili işe bakarken 50 tane dümen ve bazı yerlerde parti ayağı olduğu için paşa paşa normal bir işe girmek zorundayım (Sistemsel olarak böyle işliyor) Bir memurluk çıkarsa rahata ereceğimi düşünüyorum yoksa kara düzen devam. (Herkes için kara düzen farklılık gösterebilir)

Bir yerden sonra aile evi çekilecek çile değil. Akraban falan var mı onlarda kalmayı dene. Ve bir an önce iş bulmaya çalış. Belki ileride eline biraz para geçer de ayrı eve çıkarsın.
Burada tanıdığım kimse yok farklı bir yere taşındık kimse yok ve olmadı akrabalar zaten daha beter en fazla sokakta kalabilirim.

İş yerindeki arkadaşı bile diyormuş senin oğlan çalışsın bu yaşta ne yapıyor falan onlara ne ki veya onların neden haberi oluyor bu olaydan şaka gibi

Burada tanıdığım kimse yok farklı bir yere taşındık kimse yok ve olmadı akrabalar zaten daha beter en fazla sokakta kalabilirim.

Sokakta kalmayın hocam malum yavaş yavaş kış geliyor artık. Bazı camiler izin verebiliyor kalmanıza onlarda kalabilirsiniz. Veya tabii izin verirse taksi duraklarında falan kalabilirsin. Terminal gibi yerlerde de kalabilirsin kısa süreli olarak.

İş yerindeki arkadaşı bile diyormuş senin oğlan çalışsın bu yaşta ne yapıyor falan onlara ne ki veya onların neden haberi oluyor bu olaydan şaka gibi

Yani milletin ağzı torba değil ki büzesiniz. Ben biraz zamanında baskıdan öteye varılan sıkıntılı durumlara sahip olduğum için şimdilik ses çıkartmıyorlar ama bu durumdayken de ne olacağını Allah bilir. Ehliyetten sonra hızlı bir şekilde iş bulmam gerek onu biliyorum. Çünkü sülaleden veya başka bir kesimin laflarını duymak istemiyorum.(Saçma kişilerle eşleşip karşılaştırılıyorum, ellerinden gelse benden 10 yaş küçük çocukla bile karşılaştıracaklar.) Agresifleşip saçma şeyler yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…