Ailem beni evden atmak istiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Snow
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 892
Bu açtığım konu hayatın ta kendisi ve gerçek yüzü sistemin ise mevlasıdır.

Yaşım 33. Ben de anne ve babamla yaşıyorum ve işsizim. Çok göze batıyorum. Bir çeşit otizm sorunum var, bu yüzden kendi ayaklarım üzerinde duramadım. Hayat acımasız olduğu gibi anne ve babalar da acımasız. Ağır anksiyete hastasıyım ve zaman zaman nüks ediyor.

Hocam ben de YBS okuyorum ama çok umutsuzum. İçimden bir ses lise KPSS'ye gir neresi gelirse git en azından 40-60k maaş alırsın ayrı eve çıkarsın diyor. Siz bir de mühendissiniz. Hakikaten sektör o kadar kötü durumda mı?

Yok hocam Mühendislik mezunu değilim. Bende sizin gibi Ybs okuyup bitirdim. Yeni mezun piyasası pek parlak değil. Başvurularımın çoğu maalesef olumsuz. Ha desem ki acaba mezun olduğum bölümden ötürü mü pek sanmıyorum çünkü linkedlnde biraz akışı kaydırınca Mühendislik bitiren yeni mezunların ve tecrübelilerin bile işsizlikten kırıldığına şahit oluyorum. Normalde çok büyük konuşmuştum, hayatta Kpss çalışmam falan demiştim ama maalesef hayat şartları beni oraya doğru itti ve devletten başka yolum kalmadı.

Aynı aile sıkıntılarını yaşadım ve aynı sorunu yaşayan arkadaşımla birlikte Kars'ta 2+1 ev tuttuk, 2 sene içerisinde odaların küçük olması.
Dışında bir sıkıntı yaşamadık.
Maddi olarak da sıkıntı yaşamadık, ikimizde asgarinin bir tık üstü para alarak uzun süre yaşadık ve para biriktirip laptop ve iPad bile aldık, bunu 2 sene boyunca sabit bir maaşla yaptık tabii kredi çektiğimiz zamanlar oldu ama ödeme de sıkıntı yaşamamıştık.

Şu anki sistemle de benzer şeyler yapılabilir tabii olduğunuz bölge de bu durumu değiştirebilir, İstanbul da yaşıyorsanız büyük ihtimal ortaklaşarak da olsa geçinemeyebilirsiniz.

Hocam sizi iyi anlıyorum, onca emek verip mühendislik bitirdikten sonra insan kendi işini yapmak istiyor. Muhtemelen motivasyonunuzu en çok düşüren şey de yapamıyor oluşunuz. Bir de tabii evde taktir görmemeniz. Ben de benzer yollardan geçtim, üniversite bittikten sonra evde durduğun günler göze batmaya başlıyor. Hani illaki laf duymana gerek yok, evdeki atmosferden anlıyor insan ve rahatsız oluyor. Bu noktada ben kendi mesleğim olmasa bile farklı bir işe girdim ve iki buçuk senedir aynı işte çalışıyorum. Baktığında psikolojim çok daha yerinde. Yüksek bir maaş almasan bile rutinin oluyor, çevren gelişiyor ve sektörel bilgin artıyor. Günün sonunda tüm bu saydıklarım kaygı ve endişeyi azaltıyor, biraz daha insan gibi yaşamaya başlıyorsun.

Farkındaysan aile evinden ayrıl falan diyemiyorum, mevcut Türkiye şartları ister asgari ister biraz üstü al tek başına bir düzen kurmak oldukça zor. Bir müddet daha dişini sıkıp o evde kal ve biraz birikim yapmaya çalış. Gerekiyorsa maaşını evdekilere az söyle. Böyle davranıyorlarsa yalanı da hak ediyorlardır.

Son düzenleme:

Hocam siz hangi alandasınız? Sizce bilginiz junior seviyesinde iş bulmaya yeter mi? Yoksa hani bilgilisiniz ama yine de mi bulamıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…