Güncelleme:

@Merdt @845 @29 @AMG GOAT

AK400 fanlarını Silverstone 120R 94 CFM fanla değiştirdim. Oradan çıkan DeepCool FC120'leri de asagi aldim. Kaliteli fanlar olduklari için ses falan daha iyi oldu, ayrıca hem PWM hem de 65 CFM civari bir akış değerleri var. Şu an aparat daha ise yarar oldu, hem de kasayı hava akisinda maksimum seviyeye cikardim.

İlginç, titresim engelleme lastikleri yüzünden tam kalıp yapıştı aparata. Öndeki montaj yerleri dışında vidalayamadim ve vidasiz çok guzel yapıştı :D

1000194482.webp

Final olarak:

1000194497.webp

1000194489.webp

Güncelleme:

@Merdt @845 @29 @AMG GOAT

AK400 fanlarını SilverStone 120R 94 CFM fanla değiştirdim. Oradan çıkan DeepCool FC120'leri de asagi aldim. Kaliteli fanlar olduklari için ses falan daha iyi oldu, ayrıca hem PWM hem de 65 CFM civari bir akış değerleri var. Şu an aparat daha ise yarar oldu, hem de kasayı hava akisinda maksimum seviyeye cikardim.

İlginç, titresim engelleme lastikleri yüzünden tam kalıp yapıştı aparata. Öndeki montaj yerleri dışında vidalayamadim ve vidasiz çok guzel yapıştı :D

Eki Görüntüle 115329

Final olarak:

Eki Görüntüle 115330
Eki Görüntüle 115331

Bu değişimden sonra sıcaklıklarda ekstra düşüş sağlayabildiniz mi hocam

Valla siz almasaydınız bu hangi talebin arzıymış diye kafayı yerdim. Ama hala şunu anlayamadım. Ekran kartının altına takdığınız fanların 3cm altında kasanın metal bölümü var. Hangi havayı hangi akışla çekiyor. Baya verimsiz gibi gözüküyor.
Şunu merak ediyorum, furmarkta fanlı ve fansız tam yük altında stres testine soktunuz mu? Gerçekten 3-5 derece oynayacağına nedense hiç inanasım gelmiyor.

Valla siz almasaydınız bu hangi talebin arzıymış diye kafayı yerdim. Ama hala şunu anlayamadım. Ekran kartının altına takdığınız fanların 3cm altında kasanın metal bölümü var. Hangi havayı hangi akışla çekiyor. Baya verimsiz gibi gözüküyor.

Şunu merak ediyorum, furmarkta fanlı ve fansız tam yük altında stres testine soktunuz mu? Gerçekten 3-5 derece oynayacağına nedense hiç inanasım gelmiyor.

Biraz düşünürsen, 3 tane küçük ve gürültülü fan yerine 2 tane 12cm fan çalıştırırsan daha iyi performans veriyor. Ses ve sogutma dengesi için söylüyorum. Yoksa tam devirde dayanabiliyorsan orasını bilmem.

Altta metal bölüm var dediginiz, ben kasadaki soğutucuyu da fanları da yeniledim sonuç olarak önden sürekli bir serin hava akışı var. Elimi kasanın en arkasına tuttuğumda bile buz gibi esiyor. Yazıda belirttiğim uzere, dışarıda kalan fanlari kullanmak istedim ayrica ucuzdu da. Ben ana fanları daha düşük devirde tutarak sadece alttaki fanları tam devirde çalıştırarak iyi bir sogutma yakalıyorum.