Detaylar
Kim cevapladı?CRU ile Hz arttırmayı denerken Windows'un içinden geçtim ve sistem şu an boot edilmiyor. Ben de fırsat bu fırsat Linux'a geçeyim dedim. Bana 8 GB USB belleğe yazılabilecek, güzel ve akıcı bir Linux versiyonu önermenizi istiyorum.
Sistem:
- İşlemci: Intel Core i7 6500U.
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce 940M.
- RAM: 12 GB DDR3.
Linux Mint uygundur bence.
Arch Linux. Yeni olduğunuzu varsayarsak Archinstall ile kurabilirsiniz.
Hocam yeni başlayana da Arch önerilmez ama.
Ona bakarsan ben de sığ sularda geziniyordum. Ubuntu, Fedora ve Linux Mint kullanmıştım. Archinstall olmasaydı amenna. Ama öyle bir nimet var, bundan istifade edersen Windows kurulumu gibi oluyor.
Ona bakarsan ben de sığ sularda geziniyordum. Ubuntu, Fedora ve Linux Mint kullanmıştım. Archinstall olmasaydı amenna. Ama öyle bir nimet var, bundan istifade edersen Windows kurulumu gibi oluyor.
Archinstall normal yüklemeye göre biraz daha sorun çıkarıyor diye duydum.
Archinstall haricinde yapılmış bir sürü script var. Bazıları gayet güzel çalışıyor.Archinstall normal yüklemeye göre biraz daha sorun çıkarıyor diye duydum.
Kullanım amacınıza ve donanımınıza bağlı ama DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD. dan size uygun olabileceğini düşündüklerinizi kontrol edebilirsiniz. Şahsi fikrim eğer debian tabanlı, çok araçlı ve test edilebilir işlemler için bir şey istiyorsanız Kali olur ama daha günlük internette sörf için bir şeyler arıyorsanız Arch tercih edebilirsiniz. Gerisi de sizin belirttiğim gibi sizin kullanım amacınıza, donanımınıza ve biraz da keyfinize (tasarım ve ergonomi bakımından) kalmış.
- Makaleler
- 3
Arch kurun.Windows'u düzeltmeyi başarabildim ancak ileride Linux'a geçmek istersem öneriniz aklımda olacak teşekkürler hocam.
HDDKullanıyorum
Üstün
Bayram süreci bitiminde hepsini deneyeceğim ilk olarak Fedora'dan başlamayı düşünüyorum önerileriniz için teşekkürler.