Akım korumalı priz ve kurulum tavsiyesi

2000W ısıtıcı ile 1000W süpürgeyi taktığında zaten sigortayı dolduracaksınız değerli arkadaşım. Legrand 6061 72 size 3680W verebilir fakat evdeki hat verebilir mi muamma dünkü konuda da size bundan bahsetmişler. Anakartınızı RAM'lerini bilmeme gerek bile yok, ortalama ne harcadıklarını biliyoruz abarta abarta söyleyince bile dediğiniz değerlere ulaşmıyor. PC oyun oynarken ortalama DC olarak 700W tüketecek 3D yazıcı, PS5 ve LED aydınlatma 500W tüketecek geriye kalan ise ısıtıcı ve süpürge. Bu arada güç değeri X ise her zaman X güç harcayacağı anlamına gelmiyor onu da göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylemeye çalışıyorum.

Bu mesajda size zaten cevabımı vermiştim, değerli arkadaşım. Yapmanız gereken yeni sigortadan yeni priz hattı çıkarttırmak. Çünkü 500W boşluk olsa bile elektrik işleri varsayımla yürütülmez. Bu işin şakası olmaz. Bilgisayardan endişelenmenize gerek yok; en büyük risk ısıtıcı ve süpürge. Ucu ucuna veya 100W eksik çalışsa bile, birisinin yaptığı hata veya kablolardaki yıpranma her şeyi tersine çevirebilir. Bu yüzden çok sakıncalı olduğunu belirttim. Üzerinde 1600W yazan elektrikli ısıtıcım prizden 1900W çekiyor; bilgi olarak da bunu paylaşmak istedim. Benden bu kadar hepinize iyi geceler.

Son düzenleme:
Üzerinde 1600watt yazan ısıtıcın 1900watt çekiyorsa neden bana 1 prizden 3000watt çekemeyeceğimi kanıtlamaya çalışıyorsunuz, ben bu prizi normal şartlarda zaten 1000-1500 watt max da kullanıcam, ama elektrikli ısıtıcı elektirikli süpürge gibi durumlarda rahatlıkla 3000watta çıkabilecek demekki. 3000watt üstü de bu priz için sorun değil mi? benim ikinci bir priz yuvası vs açmam gerekmiyor mu? sizin mesajlarınıza göre evet. O zaman konuyu gereksiz yere hortlatıp PC watt hesaplamanın prizden 3000watt çekip çekemeyeceğimin hesabını yapılması da anlamsız değil mi? Konunun yarısından çoğu PC kaç watt çeker, prize o kadar yük bindiremezsine geliyor. Ben cevabımı almışım zaten konu ile işim kalmamış, benim için en sağlıklısı duvara extra prizler açtırmak, bu kadar basit. Konunun 2. mesajından beri PC kaç watt çeker onu tartışıyoruz, defaetle defaatle belirttiğim gibi ben sorumun cevabını aldım, fakat konunun %80i konu dışı tartışmadan oluşuyor ve konunun bundan ötürü hortlatılmasından rahatsızım. Yapılabiliyorsa konunun kapatılmasını istiyorum.

Ben, DC olarak ne çektiğini ve diğer bileşenler için ne kadar boş kapasite kaldığını belirttim. Ancak siz, bunları göz ardı edip iğneleyici bir tavırla boş yapıyorsunuz dediniz, asıl rahatsız olan benim. Üstelik benim verdiğim değerlerden sonra bile, sizin tarafınızdan "ROG 3080 Ti" ya da "sıvı soğutma" gibi konular gereksiz detay olarak gündeme getirildi. Genel sistemin değerini zahmet edip hesaplayıp AC kayıbıyla bile verdim. Size kalan 2880W yani 3D yazıcıyı, monitörü vs geçtim aynı anda süpürge ve ısıtıcıyı bile çalıştıramayacağınızı zaten söyledim. Boş yapıyorsunuz kısmı tartışmayı uzattı. İyi geceler.

Hiç bir şekilde PC infosu paylaşamama rağmen sorulduğunda, ekran kartının markasını, kaç adet sıvı soğutma, hangi işlemci kullanıldığı paylaştığım için ben suçlu olayım hocam eyvallah sorun yok, ben 30 yaşında adamım bu yaşdan sonra bilgisayar sistemi ile övünecek değilim. Forum ortamlarında da çok bulunmam işim olduğunda girer yardım alır çıkarım, siz belli ki forumda baya aktifsiniz ve PC modelleri ile övünen genç arkadaşla fazla muhattap olduğunuzdan ötürü, benide yanlış anladınız galiba ama olsun iyi geceler.

Estağfurullah hocam. Siz aslında teorik hesaplara bakıyorsunuz, ben ise pratikte olanlara göre hesaplıyorum; aramızdaki fark da bu yüzden oluşuyor. Yani ben, 4 adet RAM'iniz olduğunu, en az 8-10 adet fanınız olduğunu, 2 adet SSD'nin ve LCD ekranın bile olabileceğini düşünerek hepsinin güç tüketimine bakarak tam yükte hesaplıyorum. Sonra ise oyun ve iş kullanımına göre yeniden değerlendiriyorum. Bence ısıtıcı ve elektrikli süpürge olmasa bile çoklayıcı kullanmayın. Maddi değeri yüksek bir sistem, onu geçtim can daha önemli. Sağlıklı günleriniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…