Arlecchino
Başarılı
Yukarıda süpürgenin 1000WATT olduğunu, ısıtıcının 2000WATT olduğunu belirtmekle başlayarak, PC konusunda hiçbir şekilde data paylaşmama rağmen özellikle bende data isteyip yarım yamalak TDP hesaplayan sizsiniz, soru kısa ve basit 3000WATT priz kaldırır mı? Diğer konuda cevabını aldık evet sağlıklı olmasa da kaldırıyor. Bu konunun sorusu ise bunu nasıl olabildiğince sağlıklı hale getiririz. Role regülatör duvara açılan ikinci priz eyvallah birkaç şey öğrendim ve bunlarla alakalı sorunda yok. Fakat konu sürekli hortlatıyor ve konunun tekrar aktif hale gelmesinin nedeni PC kaç watt çeker, prize 3000WATT yük bindirebilir miyim? Şu sebeple konuyu hortlatmayı bırakın, gerekiyorsa konu da kapansın. Gelir birisi der ki kardeşim evimde 10 tane 3D printer kurdum şöyle bir elektrik hattı döşedim, evimde şöyle bir setup var şu kadar watt çekiyor şöyle bir önlem aldım. Tamam bizde bilgilenelim ama PC'nin wattı ile prizden kaç watt çekip çekemeyeceğim ile bir yere gelinmiyor anca konu içerisinde boş muhabbet çeviriliyor. Sen benim anakartımın ne olduğunu bilmeden, anakartım hangi slotları dolu hangileri boş PCI da farklı kompanentler var mı yok mu bilmeden neye göre hesap yapıyorsun? Ben demişim ki PC 1200W, prizden çekeceğim Max 3000WATT tamam oldubitti. Bu konuda deneyimini paylaştın eyvallah yararlandık, hiçbir şekilde PC infosu paylaşamama rağmen PC infosuda isteyen sensin, PC dayatması yapıyorsun diyende sensin, 10 tane sitenin calculatorun datası da yanlış yarımyamalak hesabın doğru, tamamdır kardeşim en doğru sensin.
2000W ısıtıcı ile 1000W süpürgeyi taktığında zaten sigortayı dolduracaksınız değerli arkadaşım. Legrand 6061 72 size 3680W verebilir fakat evdeki hat verebilir mi muamma dünkü konuda da size bundan bahsetmişler. Anakartınızı RAM'lerini bilmeme gerek bile yok, ortalama ne harcadıklarını biliyoruz abarta abarta söyleyince bile dediğiniz değerlere ulaşmıyor. PC oyun oynarken ortalama DC olarak 700W tüketecek 3D yazıcı, PS5 ve LED aydınlatma 500W tüketecek geriye kalan ise ısıtıcı ve süpürge. Bu arada güç değeri X ise her zaman X güç harcayacağı anlamına gelmiyor onu da göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylemeye çalışıyorum.
350+142+100 gibi ekstrem şekilde hesapladığımızda 600W bile çekmiyor. Bu arada, oyun oynarken daha da az güç tüketecektir. Kısaca, kaliteli bir ürün alırsanız sorun yaşamazsınız. Tabii ki de kurulumlar, ekstra priz açtırmaktan sağlıklı değil. Elektrikli ısıtıcı taktığın gibi zaten 2000W üzeri güç tüketeceği için tek priz, sigorta üzerinden almak çok sakıncalı.
Bu mesajda size zaten cevabımı vermiştim, değerli arkadaşım. Yapmanız gereken yeni sigortadan yeni priz hattı çıkarttırmak. Çünkü 500W boşluk olsa bile elektrik işleri varsayımla yürütülmez. Bu işin şakası olmaz. Bilgisayardan endişelenmenize gerek yok; en büyük risk ısıtıcı ve süpürge. Ucu ucuna veya 100W eksik çalışsa bile, birisinin yaptığı hata veya kablolardaki yıpranma her şeyi tersine çevirebilir. Bu yüzden çok sakıncalı olduğunu belirttim. Üzerinde 1600W yazan elektrikli ısıtıcım prizden 1900W çekiyor; bilgi olarak da bunu paylaşmak istedim. Benden bu kadar hepinize iyi geceler.
Son düzenleme: