24313

Gelişen
Akşam saatlerinde pingim yükseliyor. Pek çok yöntem denememe rağmen sorun çözülmedi. Son 1 ayda 50’den fazla kez arayarak bildirdim, 3 e-posta gönderdim, 15 arıza kaydı oluşturdum ve 2 kez şikayet açtım. Her zaman modem ve altyapı değerlerinin normal olduğu söylendi.

Denediklerim: Statik IP alındı, modem değiştirildi, SNR/CCER ayarsızlığı giderildi, bina içi yükselteç sorunları giderildi. Son olarak sokak kutusu kontrol edildi ve bir aparat değiştirildi ama yine çözülmedi.

Bufferbloat testinde indirme gecikmem ve unloaded değeri yüksek. Fast.com’da gecikme değeri de yüksek çıkıyor. CMD üzerinden attığım pinglerde genelde sabit 51–52 ms olması gerekirken zaman zaman 100 ms üstüne çıkıyor.

Benden 500 metre ilerde oturan bir arkadaşım da KabloNet kullanıyor ve onunla neredeyse aynı anda jitter yaşıyoruz. Normalde Valorant'ta 54 olan ping akşamları 60'lara çıkıyor.

Ayrıca CMD’den 1.1.1.1 adresine attığım ping 70 ms civarında çıkıyor, bu bana yüksek geliyor. Dün iki defa, her biri yaklaşık 1.5 saat süren internet kesintisi yaşadım.

1754113448039.webp
1754113460499.webp
1754113470555.webp

Son düzenleme:
Ethernetle mi bağlısınız? Değilseniz öyle bağlanın. Yoksa Cloudflare DNS`sini deneyin bir işe yarayabilir internetten araştırın. Bütün bu testler sadece bir cihazda mı oldu ya da birden çok cihazda aynı yavaşlığı mı gösteriyor? Bunları cevaplayın sırasıyla lütfen. Eğer sıkıntı yaşamaya devam ederseniz Türknet geçin öyle deneyin.

Cat6 Ethernet'le bağlıyım. Önce kendi bilgisayarımı başka bir eve götürdüm, orada aynı testleri yaptım ve değerler normal çıktı. Sonra evime başka bir bilgisayar getirip hem kendi bilgisayarımda hem getirdiğim bilgisayarda, iki farklı Ethernet kablosuyla test yaptım ve getirdiğim bilgisayarda da LoL Frankfurt sunucusuna attığım CMD ping testim 51-52-53 seviyelerinden anlık 100 ms üstüne çıktı. Ben de TürkNet'e geçeceğim ama 5K cayma bedeli çıkartıyorlar. Bunları yaşadığımı söyleyip cayma bedelsiz başvuru deneyeceğim ama onu da sordum, büyük ihtimalle “Bizde değerler normal gözüküyor.” deyip kabul etmeyecekler.

Lokasyonunuz neresi?
Güngören ve Bahçelievler civarında oturan arkadaşlarım da iki gündür benzer sıkıntılar yaşıyor, özellikle akşam 6 dan sonra hız düşmeleri ve ping değerlerindeki artıştan şikayetçiler. Arıza kaydına gelen adam evdeki kablodan olduğunu söylemiş ancak alakası yok, kablo duvar içinden geçiyor ve sorun yeni nüksetmiş.

Cayma bedeli olan bir internete geçmeyin bir daha hocam uğraştırır. 200-300 TL daha fazla verip mesela Türknet geçin. Yere göre değişiyor tabii ki ama genel olarak 2 farklı şehirde kullanıyorum ikisinde de bazen planlı kesintiler dışında ping sorunu hiç yaşatmadı.

Lokasyonunuz neresi?
Güngören ve Bahçelievler civarında oturan arkadaşlarım da iki gündür benzer sıkıntılar yaşıyor, özellikle akşam 6'dan sonra hız düşmeleri ve ping değerlerindeki artıştan şikayetçiler. Arıza kaydına gelen adam evdeki kablodan olduğunu söylemiş ancak alakası yok, kablo duvar içinden geçiyor ve sorun yeni nüksetmiş.

Ben eskişehirdeyim ama sorun zaten birçok farklı şehirde görülebiliyor altyapı kullanıcı sayısını kaldırmıyor bazı bölgelerde ama ona da bir işlem yaptıramıyoruz tabii, tek çare başka firmaya geçmek. Bu tarzda bir sürü şikayet okudum bu firma DOCSIS bağlantı kullandığı için yaşanıyor yüksek ihtimalle bulunulan konumda kablonet kullanıcısı fazlaysa docsis bağlantı olduğundan kullanıcı arttıkça internet bölünüyor gibi düşünülebilir. Ben 1 ay sonra başka bir yere taşıncam o sebepten internet değiştiricem dişimi biraz sıkmaya çalışıyorum. Bu tarzda ping yükselmesi yaşayan kim varsa bir şeyler uydurmuş firma, size kablo demişler bana bilgisayardan dediler birisine kaspersky yapıyor demişler sallıyorlar. Maalesef bu firmanın teknik servisi rezillik durumda 10 senedir kullanıyorum geçen sene kasım ayına kadar sorun yaşamadım kasım ayından beridir bu pingle uğraşıyorum bu zamana kadar sorun olmadığı için teknik servisin bilgisizliğini fark etmemişim ama bi daha bulunduğumuz ülkeye bağlı olan bir firma kullanmam şikayet bile etsem kimi kimi şikayet ediyorum :)