jackarmis 52

Başarılı
Kablonet fiber kullanıyorum. Binamda sadece komşum ve ben kullanıyoruz. Sabah ve geceleri 45 ping alıyorum EUW sunucusunda ama akşam 9 civarlarında pingim 55'e çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bir fikri/çözümü olan var mı? Oynanış açısından pek sorun olmuyor ama insan yine de merak ediyor sebebini. Müşteri hizmetlerini aramak çare etmiyor, en fazla modemi resetliyorlar. Fibere geçmeden önce de Kablonet kullanıyordum, aynı sorun vardı. Fibere geçince sorun çözülür dedim ama çözülmedi maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki birileri Kablonet'in altyapısının TV'deki koaksiyel kabloyla aynı olduğundan dolayı olduğunu bahsediyordu hatta sitelerinde de yazıyordu diye hatırlıyorum. Ondan dolayı olma ihtimali var gibi.
1763921181303.webp

Yusuf İpek diye YT kanalı var o bahsediyordu.

DOCSIS çok eski bir teknolojidir ve koaksiyel kablolara dayanır. Fiber ise fiber optik kablolara dayanır.

Modem resetleme ping sorunlarını çözmez. PingPlotter ve benzeri programlarla test yapabilir misiniz? Paket kaybı da var mı görürüz.

Olay şöyle kullandığınız modeme bağlı olan kablo bakır veya fiber optik kablo değil. Bildiğimiz televizyonlarda kullanılan kablo ile ek yapıp öyle bağlantı yapıyorlar diye biliyorum. Şimdi siz TV kullanmasanız bile apartmandaki kullanan başka TV kullanıcıları aynı anda açtığında o kabloyu kullanan kişiler sinyal kalitesini düşürüyor o yüzden bir anda pinginiz artmaya başlıyor.

DOCSIS çok eski bir teknolojidir ve koaksiyel kablolara dayanır. Fiber ise fiber optik kablolara dayanır.

Modem resetleme ping sorunlarını çözmez. PingPlotter ve benzeri programlarla test yapabilir misiniz? Paket kaybı da var mı görürüz.
Herhangi bir paket kaybı yok yaptım testleri. Tek sorunum akşamları pingim 45-46 dan 55-56 lara çıkması

Olay şöyle kullandığınız modeme bağlı olan kablo bakır veya fiber optik kablo değil. Bildiğimiz televizyonlarda kullanılan kablo ile ek yapıp öyle bağlantı yapıyorlar diye biliyorum. Şimdi siz TV kullanmasanız bile apartmandaki kullanan başka TV kullanıcıları aynı anda açtığında o kabloyu kullanan kişiler sinyal kalitesini düşürüyor o yüzden bir anda pinginiz artmaya başlıyor.
Anladım. Normalde 10 ping artışı hiç sorun yok fakat şu an 0.5 salise lagta başladı. Örneğin oto atak atmaya çalışıyorum 0.5 salise sonra işliyor. Kabloneti arıyorum hiçbir sorun yok diyolar. Napıcam bilemedim. Mail at diyip duruyolar. Maile gelen cevaplarda hep oto. :D

Son düzenleme: