megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba,

Bundan önce de balık beslemiştim ancak maalesef balıklar hasta olduğu için elimden geleni yapmama rağmen kurtaramadım. Veterinerden de destek almıştım da bir sabah kalktığımda 3 balığımı da ölmüş olarak gördüm, o yüzden biraz ara vermiştim balık bakmaya.

Son zamanlarda yine balık almak istiyordum ve bugün ben dershanedeyken babamgil sürpriz yapmak için balık almışlar. Çok anlamıyorlar balıktan, petshop yönlendirmiş ama biraz yanlış yönlendirmiş gibi.

Akvaryum 12-15 litre bir şey, yani çok büyük değil. Bundan önce 3 büyük Japon balığı besliyordum ve akvaryum küçük diyorlardı, şimdi 4 tane yavru Japon balığı almışlar. Satan arkadaş bu balıklar tuzlu suya alışkın demiş ve akvaryum kaya tuzu tableti diye bir şey vermiş. Dinlendirilmiş suya atmışlar ve eridikten hemen sonra herhangi bir alıştırma yapmadan direkt balıkları akvaryuma koymuşlar.

Hayvana zarar vermekten çok korkuyorum, o yüzden içim içimi yiyor bir şey olacak diye. Şu an çok durgunlar ve sürekli yüzeye yakın yüzüyorlar. Ben bu sefer Japon almak istemiyordum, normalde Beta balığı almayı düşünüyordum çünkü Japon balıkları suyu çok kirletiyormuş ve benim filtrem yok. Şu an hava motorunu açtım, yarın da gidip hava motorunun takıldığı sünger filtreden alacağım.

Sizce balıklara bir şey olmuş mudur, olmuşsa nasıl anlarım? Bu yaptıkları çok büyük bir sorun çıkartır mı? Ve maalesef akvaryumda duran renksiz kumu atıp yine renkli kum almışlar. Yarın gidip kumu da değiştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konularda belli ki oldukça hAssassinız. Ben 14 Şubatta anneme 4 tane hediye almıştım. Yaklaşık 3 yıl yaşadılar. Suları kirlendikçe değişirdim. Hem de musluk suyu koyardım. Öyle tuzlu su vs ilk defa duyuyorum tatlı su balığına. Yani naçizane tavsiyem sularını ve kumunu temiz tutun fazla yem vermeyin. Ekstra içiniz rahat edecekse vitaminde alabilirsiniz. Şu da var ki tuz minarel bakımından zengin olduğu için iş yapabilir. Eğer bu konular size rahatsız ediyor ise tavsiyem bakmamanız ya da daha güçlü cinslere yönelmeniz (ciklet cinsleri daha güçlü oluyor onlara da bakabilirsiniz).

Merhaba,

Bundan önce de balık beslemiştim ancak maalesef balıklar hasta olduğu için elimden geleni yapmama rağmen kurtaramadım. Veterinerden de destek almıştım da bir sabah kalktığımda 3 balığımı da ölmüş olarak gördüm, o yüzden biraz ara vermiştim balık bakmaya.

Son zamanlarda yine balık almak istiyordum ve bugün ben dershanedeyken babamgil sürpriz yapmak için balık almışlar. Çok anlamıyorlar balıktan, petshop yönlendirmiş ama biraz yanlış yönlendirmiş gibi.

Akvaryum 12-15 litre bir şey, yani çok büyük değil. Bundan önce 3 büyük Japon balığı besliyordum ve akvaryum küçük diyorlardı, şimdi 4 tane yavru Japon balığı almışlar. Satan arkadaş bu balıklar tuzlu suya alışkın demiş ve akvaryum kaya tuzu tableti diye bir şey vermiş. Dinlendirilmiş suya atmışlar ve eridikten hemen sonra herhangi bir alıştırma yapmadan direkt balıkları akvaryuma koymuşlar.

Hayvana zarar vermekten çok korkuyorum, o yüzden içim içimi yiyor bir şey olacak diye. Şu an çok durgunlar ve sürekli yüzeye yakın yüzüyorlar. Ben bu sefer Japon almak istemiyordum, normalde Beta balığı almayı düşünüyordum çünkü Japon balıkları suyu çok kirletiyormuş ve benim filtrem yok. Şu an hava motorunu açtım, yarın da gidip hava motorunun takıldığı sünger filtreden alacağım.

Sizce balıklara bir şey olmuş mudur, olmuşsa nasıl anlarım? Bu yaptıkları çok büyük bir sorun çıkartır mı? Ve maalesef akvaryumda duran renksiz kumu atıp yine renkli kum almışlar. Yarın gidip kumu da değiştireceğim.
Balıkların şu an durgun olması ve yüzeye yakın yüzmeleri büyük ihtimalle ani su değişimi ve alışma sürecinin atlanmasından kaynaklı. Kaya tuzu Japon balıkları için ancak çok düşük oranda ve hastalık durumunda kullanılmalı, fazla miktarı solungaçlarına zarar verebilir. Küçük hacimli (12-15 L) ve filtresiz akvaryumda su çok hızlı bozulur, özellikle Japon balıkları çok atık ürettiği için amonyak seviyeleri kısa sürede yükselebilir.

Şu an acil olarak yapabileceğin en iyi şey %30-40 oranında dinlenmiş, aynı sıcaklıktaki suyla kısmi değişim yapmak ve hava motorunu sürekli çalıştırmak. Beslemeyi çok az yap, çünkü artan yem suyu hızla kirletir. Mümkünse en kısa zamanda sünger filtre ekle. Kumu değiştireceksen balıkları geçici bir kapta tutarak yap ve suyun bir kısmını koru ki tamamen şok yaşamasınlar.

Uzun vadede her Japon balığı için en az 20-25 litre hacim önerilir; küçük tanklarda sağlıklı kalmaları çok zor oluyor.

Bu konularda belli ki oldukça hAssassinız. Ben 14 şubatta anneme 4 tane hediye almıştım. Yaklaşık 3 yıl yaşadılar. Suları kirlendikçe değişirdim. Hem de musluk suyu koyardım. Öyle tuzlu su vs ilk defa duyuyorum tatlı su balığına. Yani naçizane tavsiyem sularını ve kumunu temiz tutun fazla yem vermeyin. Ekstra içiniz rahat edecekse vitaminde alabilirsiniz. Şu da var ki tuz minarel bakımından zengin olduğu için iş yapabilir. Eğer bu konular size rahatsız ediyor ise tavsiyem bakmamanız ya da daha güçlü cinslere yönelmeniz (ciklet cinsleri daha güçlü oluyor onlara da bakabilirsiniz).

Hocam yanında mavi bir damla vermiş suya damlatınca mantar oluşumunu engelliyormus metilen mavisi yazıyor üstünde. Ne işe yarıyor tam bilmiyorum ama sağlıklı bir şey galiba onu da kullanmışlar. Ciklet cinsleri ısıtıcı istiyor mu hocam? Maalesef ısıtıcım yok sırf ısıtıcı gerekmiyor diye Japon almıştım zaten öncekinde de.

Hocam yanında mavi bir damla vermiş suya damlatınca mantar oluşumunu engelliyormus metilen mavisi yazıyor üstünde. Ne işe yarıyor tam bilmiyorum ama sağlıklı bir şey galiba onu da kullanmışlar. Ciklet cinsleri ısıtıcı istiyor mu hocam? Maalesef ısıtıcım yok sırf ısıtıcı gerekmiyor diye Japon almıştım zaten öncekinde de.

Ağabeyim evlendiğinde almıştı. Sadece motoru mevcuttu ısıtıcı kullanmıyordu ki bendeki Japon'lar da ne ısıtıcı vardı ne motor. Metilen mavisi ise zaten minarel yarıya tuz diyebiliriz.

Balıkların şu an durgun olması ve yüzeye yakın yüzmeleri büyük ihtimalle ani su değişimi ve alışma sürecinin atlanmasından kaynaklı. Kaya tuzu Japon balıkları için ancak çok düşük oranda ve hastalık durumunda kullanılmalı, fazla miktarı solungaçlarına zarar verebilir. Küçük hacimli (12-15 l) ve filtresiz akvaryumda su çok hızlı bozulur, özellikle Japon balıkları çok atık ürettiği için amonyak seviyeleri kısa sürede yükselebilir.

Şu an acil olarak yapabileceğin en iyi şey %30-40 oranında dinlenmiş, aynı sıcaklıktaki suyla kısmı değişim yapmak ve hava motorunu sürekli çalıştırmak. Beslemeyi çok az yap, çünkü artan yem suyu hızla kirletir. Mümkünse en kısa zamanda sünger filtre ekle. Kumu değiştireceksen balıkları geçici bir kapta tutarak yap ve suyun bir kısmını koru ki tamamen şok yaşamasınlar.

Uzun vadede her Japon balığı için en az 20-25 litre hacim önerilir; küçük tanklarda sağlıklı kalmaları çok zor oluyor.

Hava motoru sürekli çalışıyor hocam ancak uzun bir süre çalışmadığı için sanki hortumu tıkanmış gibi öncekine göre daha az baloncuk çıkıyor. Bir sabah bir akşam iki balığa bir yem düşecek kadar yem vermeyi planlıyorum 1 haftalığına. 1 hafta sonra her balığa bir tane olacak şekilde bir sabah bir akşam vereceğim. Kumu önceden de değiştirmiştim balıkları akvaryum suyunu koyduğum bir kaba alarak.

Ağabeyim evlendiğinde almıştı. Sadece motoru mevcuttu ısıtıcı kullanmıyordu ki bendeki Japon'lar da ne ısıtıcı vardı ne motor. Metilen mavisi ise zaten minarel yarıya tuz diyebiliriz.

Sizinki kaç litreydi hocam? Bir arkadaşım fanusta bakıyor hiç dikkat etmiyordu yaklaşık 9 aydır sağlıklı yaşıyorlar ben o kadar dikkat ediyorum ona rağmen ölmesi çok üzmüştü beni. Yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum. Bir dahaki su değişiminde tuz atayım mı tekrardan.

Sizinki kaç litreydi hocam? Bir arkadaşım fanusta bakıyor hiç dikkat etmiyordu yaklaşık 9 aydır sağlıklı yaşıyorlar ben o kadar dikkat ediyorum ona rağmen ölmesi çok üzmüştü beni. Yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum. Bir dahaki su değişiminde tuz atayım mı tekrardan

Aslında korktuğunuz için fazla üstüne düşüyor pek çok şey denediğinizden zarar veriyor olabilirsiniz :). Belki ben gaddarca düşünüyorum ama balık yani akvaryum su kum aksesuar bırak yüzsün suyu kirlendikçe değiş her değişimde değişiminde metilen ekle 3 5 damla tamamdır. Eceli gelmişse ilahi takdir fazla kafaya takıp kendini hasta etme :).