Hocam bıyık yerine kuyruk falan kesmiş olmasınlar altı üstü bıyık bizde de var nasıl dengeyi şaşırtsın ki? Üstelik bu hayvanlar her türlü duyuları üst seviyede gelişmiş hayvanlar sadece bıyıkla nasıl böyle etkilensinler.
Bıyık kesilirse denge kaybı olmaz ama biz gece loş ışıkta yürürken bazen düz yürüyemedigimiz gibi olur yönü tam kestiremezler, sadece yakın çevre için ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bıyık kesilirse denge kaybı olmaz ama biz gece loş ışıkta yürürken bazen düz yürüyemedigimiz gibi olur yönü tam kestiremezler, sadece yakın çevre için ama.
Bıyık kesilirse gayet denge kaybı oluyor, bıyıklarının kırılması bile bazen bu soruna yol açabiliyor. Veterinerimiz açıklayıp uyarmıştı bizi bu konuda.

Denge konusunda sıkıntı yaşamazlar ama sürekli kaçma eğiliminde olurlar. Çevresini algılama yeteneği ciddi şekilde azalır. Bu durum, bir kedi için tam bir travma ve kabus sebebi.
Bizimkinin bıyıkları kırılınca özellikle koşarken sürekli bir yerlere çarpma gibi sorunlar olmuştu, bayağı önemli belli ki.

Normalde tırnakları ve tüyleri de gerekmedikçe kesilmez zaten, yanlış bildiğiniz şey bu. Tüyler sadece hastalıkta veya hayvan çok bunalırsa veterinerlerin önerisiyle kesiliyor, tırnakları da insanlar kedi çıkardığı zaman acıtmasın diye kesiyorlar. Yön algılama duygularının bıyıklarında olması da gayet doğal, senin de kılların ve tüylerin vücut ısına göre tepki veriyor mesela.

Kuyruğu kesilmiş olan kediler yön duyularında kayıp yaşamıyorlar genelde.
Denge ya da dünyayı algılama mevzuları çok saçma geldi şahsen bana. Pençeleri ve tüyleri kesiliyorsa o neden kesilemesin ki? Şöyle de bir sorum var neden durduk yere hayvanın bıyığını kesesin ki zaten?

Hocam bıyık yerine kuyruk falan kesmiş olmasınlar altı üstü bıyık bizde de var nasıl dengeyi şaşırtsın ki? Üstelik bu hayvanlar her türlü duyuları üst seviyede gelişmiş hayvanlar sadece bıyıkla nasıl böyle etkilensinler.
Tüyler, anormal bir durum olmadıkça kesilmez veya temizlenmez; tırnaklar ise genelde sadece ev kedilerine kesilir ki hayvanlar kendi tırnaklarını zorla çıkarmasınlar.

Arkadaşlar kesmeyecektim zaten 6 senedir evde kedi besliyorum. Sadece bir reels gördüm bıyıkları hakkında fikirlerinizi düşündüm.