Doğru. Kesinlikle ama kesinlikle kesmeyin, kesmeye çalışanları engelleyin. Ayrıca kedinize küçük kapta mama koymayın, bıyıklarının kırılmasına sebep oluyor. Büyük bir kapta verin mamasını.

Denge ya da dünyayı algılama mevzuları çok saçma geldi şahsen bana. Pençeleri ve tüyleri kesiliyorsa o neden kesilemesin ki? Şöyle de bir sorum var neden durduk yere hayvanın bıyığını kesesin ki zaten?

Kuzenim küçükken köyde kedinin bıyıklarını kesmiş, yürürken dengesini kaybediyormuş hayvan.

Hocam bıyık yerine kuyruk falan kesmiş olmasınlar altı üstü bıyık bizde de var nasıl dengeyi şaşırtsın ki? Üstelik bu hayvanlar her türlü duyuları üst seviyede gelişmiş hayvanlar sadece bıyıkla nasıl böyle etkilensinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denge yada dünyayı algılama mevzuları çok saçma geldi şahsen bana. Pençeleri ve tüyleri kesiliyorsa o neden kesilemesin ki? Şöyle de bi sorum var neden durduk yere hayvanın bıyığını kesesin ki zaten?
Normalde tırnakları ve tüyleri de gerekmedikçe kesilmez zaten, yanlış bildiğiniz şey bu. Tüyler sadece hastalıkta veya hayvan çok bunalırsa veterinerlerin önerisiyle kesiliyor, tırnakları da insanlar kedi çıkardığı zaman acıtmasın diye kesiyorlar. Yön algılama duygularının bıyıklarında olması da gayet doğal, senin de kılların ve tüylerin vücut ısına göre tepki veriyor mesela.

Hocam bıyık yerine kuyruk falan kesmiş olmasınlar altı üstü bıyık bizde de var nasıl dengeyi şaşırtsın ki? Üstelik bu hayvanlar her türlü duyuları üst seviyede gelişmiş hayvanlar sadece bıyıkla nasıl böyle etkilensinler.
Kuyruğu kesilmiş olan kediler yön duyularında kayıp yaşamıyorlar genelde.

Denge yada dünyayı algılama mevzuları çok saçma geldi şahsen bana. Pençeleri ve tüyleri kesiliyorsa o neden kesilemesin ki? Şöyle de bi sorum var neden durduk yere hayvanın bıyığını kesesin ki zaten?

Kedilerde durum farklı; o bıyıklar adeta ayrı bir organ gibi. Kuyruğu, hatta bir bacağı eksik olan kediler yaşayabilir ama bıyıksız olması çok zorlaştırır hayatını.