İçerisine OpenWrt yüklü bir Alcatel-lucent g-010S-P satın aldım. Ayrıca TP-Link fiber to Ethernet medya dönüştürücü de satın aldım. Fakat GPON SFP modülünün arayüzüne bir türlü erişim sağlayamadım. Modem setupundan PPPoE değil de Statik IP seçeneğini seçip module statik IP vererek mi modülün arayüzüne erişim sağlamam gerekiyor? Çünkü bunu denedim, ayrıca direkt medya dönüştürücünü bilgisayarın lan portuna takarak da denedim her iki seçenekte işe yaramadı. Dolandırılma ihtimalimde olabilir
Modülün arayüzüne erişebilmem için adım adım ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız? @13367 @Majdev @8668
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Alcatel Lucent'lerde 192.168.2.10 olması gerekiyor. Bu konuda daha detaylı bilgiler var: https://techolay.net/sfp-kullanarak-internet-hizinizi-nasil-artirabilirsiniz/
Alcatel Lucent'lerde 192.168.2.10 olması gerekiyor. Bu konuda daha detaylı bilgiler var: https://techolay.net/sfp-kullanarak-internet-hizinizi-nasil-artirabilirsiniz/
Tamam erişim sağlayabildim fakat yaşadığım bir sorun var. Cihazı modem olarak nasıl kullanabilirim?
PPPoE kullanıcı adı, şifre, vlan ID, port yönlendirme işlemlerini yapıp modem olarak nasıl kullanabilirim?
Ya da cihazı direkt fiber to Ethernet olarak kullanıp NAT'ı devre dışı bırakıp sadece dönüştürücü, köprü olarak nasıl kullanabilirim?
Yaşadığım çift NAT sorunundan kurtulmak için bu iki seçenekten birini kullanmam gerekmektedir. Adım adım nasıl yapabileceğimi gösterir misiniz? @13367 @Majdev
Tamam erişim sağlayabildim fakat yaşadığım bir sorun var. Cihazı modem olarak nasıl kullanabilirim?
PPPoE kullanıcı adı, şifre, vlan ID, port yönlendirme işlemlerini yapıp modem olarak nasıl kullanabilirim?
Ya da cihazı direkt fiber to Ethernet olarak kullanıp NAT'ı devre dışı bırakıp sadece dönüştürücü, köprü olarak nasıl kullanabilirim?
Yaşadığım çift NAT sorunundan kurtulmak için bu iki seçenekten birini kullanmam gerekmektedir. Adım adım nasıl yapabileceğimi gösterir misiniz? @13367 @Majdev
SFP sadece oltden gelen fiber sinyali kimlik ile doğrulayıp varsa vlan ID ile direk routera iletir.
SFP, router veya Switch değil, bir modül olduğu için bridge modu yoktur.
Diğer konuda sorduğun, cihaz brick olursa:
Media converter üzerindeki USB ttl ile veya SFP üzerine seri aparatı takıp Arduino ile erişirsin.
SFP sadece oltden gelen fiber sinyali kimlik ile doğrulayıp varsa vlan ID ile direk routera iletir.
SFP, router veya Switch değil, bir modül olduğu için bridge modu yoktur.
Diğer konuda sorduğun, cihaz brick olursa:
Media converter üzerindeki USB ttl ile veya SFP üzerine seri aparatı takıp Arduino ile erişirsin.
Brick oldu sanırım
Denedim ve cihazın arayüzüne erişemiyorum. Yazılımı hala modülün içerisinde sorunsuz çalışıyor. Bir şekilde modülün yazılımına erişip yazılım sıfırlama yapamaz mıyız? Ya da SSH bağlandığımız gibi Config yazıp bridge modunu devre dışı bırakamaz mıyız? @13367
Media converter olarak MC220l var. Seri aparak dediğin yeşil şey mi oluyor? USB ttl alıp Media converter üzerinden SFP yazılımını sıfırlayabilir miyim? Sipariş etmem gereken aparatların linkini paylaşır mısın? Ve ne yapmam gerektiğini açıklar mısın?
Ayrıca modülü kendine getirdikten sonra cidden şu NAT'ı nasıl kapatabilirim? Ne yaptıysam kapanmadı. En son PPPoE olarak girip modem olarak kullanacağım GPON SFP modülü cihazını
Brick oldu sanırımlct0 ve Host'u yani lan ve WAN'ı bridge moduna aldım. ( chatgbt NAT'ın devre dışı olması için bunu yapmamı önerdi )
Denedim ve cihazın arayüzüne erişemiyorum. Yazılımı hala modülün içerisinde sorunsuz çalışıyor. Bir şekilde modülün yazılımına erişip yazılım sıfırlama yapamaz mıyız? Ya da SSH bağlandığımız gibi Config yazıp bridge modunu devre dışı bırakamaz mıyız? @13367
Media converter olarak MC220l var. Seri aparak dediğin yeşil şey mi oluyor? USB ttl alıp Media converter üzerinden SFP yazılımını sıfırlayabilir miyim? Sipariş etmem gereken aparatların linkini paylaşır mısın? Ve ne yapmam gerektiğini açıklar mısın?
Ayrıca modülü kendine getirdikten sonra cidden şu NAT'ı nasıl kapatabilirim? Ne yaptıysam kapanmadı. En son PPPoE olarak girip modem olarak kullanacağım GPON SFP modülü cihazını![]()
ChatGPT kesin cevap vermez sadece fikir alınabilir.
Eğer elindeki MC convertarda seri port varsa belki USB ttl ile erişebilirsiniz.
Senin buradaki kurcalamak merak ettiğin şey ISS'nin SFP üzerine kural koyma ihtimali ise öyle bir şey mümkün değil, hem SFP bağımsız yani sana ait hem de SFP'nin böyle özellikleri yok.
NAT nedir? Sen ben gibi genellikle herkesin tek bir IP adresi var ama birden fazla cihazı var, router cihazların IP'lerini tek bir IP üzerine dönüştürüp yönlendirir.
Sen SFP'nin ayarlarını kurcalama softbrick olmuş muhtemelen.
SFP NAT yapmaz, routerda NAT yapmasını istemiyorsan tek cihaz kullanmalısın mantıken, böylece cihaz direk internete çıkar.
Sfp modülünü media conventera takıp router cihazımdan quick setupu başlatınca double nat uyarısı aldım. O yüzden double nat sorunumun çözümü için sfp ayarlarından Nat’ı kapatmaya çalışıyordum. Ama kapanmıyordu. Sizin dediğiniz gibiyse port açma sorunuma sebep olan veya bir başka cihazda nat olması ihtimallerini doğuruyor bu. Sizce başka hangi ISSlerde Nat vardır ozaman? Veya başka hangi ISS cihazlarından portları engelliyor olabilirler?ChatGPT kesin cevap vermez sadece fikir alınabilir.
Eğer elindeki MC convertarda seri port varsa belki USB ttl ile erişebilirsiniz.
Senin buradaki kurcalamak merak ettiğin şey ISS'nin SFP üzerine kural koyma ihtimali ise öyle bir şey mümkün değil, hem SFP bağımsız yani sana ait hem de SFP'nin böyle özellikleri yok.
NAT nedir? Sen ben gibi genellikle herkesin tek bir IP adresi var ama birden fazla cihazı var, router cihazların IP'lerini tek bir IP üzerine dönüştürüp yönlendirir.
Sen SFP'nin ayarlarını kurcalama softbrick olmuş muhtemelen.
SFP NAT yapmaz, routerda NAT yapmasını istemiyorsan tek cihaz kullanmalısın mantıken, böylece cihaz direk internete çıkar.
Modül brick oldu maalesef. MC220L’nin seri portuda yok sanırım. Seri aparat dediğiniz şey şu SFP modülün kutusundan çıkan yeşil renk olan parçacık mı? Onu takıp seri aparata arduino ile bağlanıp sfp modülü sıfırlayabilir miyim? Adım adım nasıl yapabileceğimi anlatır mısın? @13367
Ayrıca senin dediğin gibi bir cihazı nereden bulabilirim? Direkt PON girişi olan ve fiber altyapıda modem olarak kullanabileceğim bir cihaz. Double nat sorunu oluşturmayacak bir cihaz arıyorum.
Ayrıca Double NAT hatasını bana ISS santral cihazlarında ki nat’ı algılayıp verdi ise ozaman tek bir cihazda kullansam double nat sorunu yaşayacağım. O yüzden ilk nat’ımın hangi ISS santral cihazında olduğunu nasıl tespit edebilirim? Ve port kısıtlaması ve engellemesi yapan ISS network cihazı hangi cihaz olabilir? @13367
SFP modülünü Media conventera takıp router cihazımdan quick setupu başlatınca double NAT uyarısı aldım. O yüzden double NAT sorunumun çözümü için SFP ayarlarından NAT'ı kapatmaya çalışıyordum. Ama kapanmıyordu. Sizin dediğiniz gibiyse port açma sorunuma sebep olan veya bir başka cihazda NAT olması ihtimallerini doğuruyor bu. Sizce başka hangi ISSlerde NAT vardır o zaman? Veya başka hangi ISS cihazlarından portları engelliyor olabilirler?
Modül brick oldu maalesef. MC220L'nin seri portuda yok sanırım. Seri aparat dediğiniz şey şu SFP modülün kutusundan çıkan yeşil renk olan parçacık mı? Onu takıp seri aparata Arduino ile bağlanıp SFP modülü sıfırlayabilir miyim? Adım adım nasıl yapabileceğimi anlatır mısın? @13367
Ayrıca senin dediğin gibi bir cihazı nereden bulabilirim? Direkt PON girişi olan ve fiber altyapıda modem olarak kullanabileceğim bir cihaz. Double NAT sorunu oluşturmayacak bir cihaz arıyorum.
Ayrıca Double NAT hatasını bana ISS santral cihazlarında ki NAT'ı algılayıp verdi ise o zaman tek bir cihazda kullansam double NAT sorunu yaşayacağım. O yüzden ilk NAT'ımın hangi ISS santral cihazında olduğunu nasıl tespit edebilirim? Ve port kısıtlaması ve engellemesi yapan ISS network cihazı hangi cihaz olabilir? @13367
Statik IP kullanmıyorsan zaten ISS kendi santralinde yine NAT yapıyor yani CGNAT.
Bu yüzden veriyordur double NAT. Ayrıca CGNAT kullansan bile routerda NAT yapmalısın fazla cihaz varsa.
SFP'ye OpenWrt firmwaremi attın? NAT veya bridge mod hangi seçenek altındaydı?
Evet satıcıdan ricada bulundum ürün elime custom firmware kurulu halde geldi. Sfp+ yazılımına girdim (openwrt) Network > Interface bölümüne gidip LCT0 ve Host interfacelerine edit yapıp fiziksel ayarlarını bridge yapıp lct0 için hostu seçtim ve host içinde lct0’ı seçtim. Sonra da cihaz otomatik yeniden başladı ve artık cihazın arayüzüne giremiyorum. Ayrıca cihaz da çalışmıyor. IP çakışması oldu. Wandan IP adresi routerıma gelmiyor artık.Statik IP kullanmıyorsan zaten ISS kendi santralinde yine NAT yapıyor yani CGNAT.
Bu yüzden veriyordur double NAT. Ayrıca CGNAT kullansan bile routerda NAT yapmalısın fazla cihaz varsa.
SFP'ye OpenWrt firmwaremi attın? NAT veya bridge mod hangi seçenek altındaydı?
Şimdi tek yapmam gereken şey içerisinde Openwrt custom yazılımı olan SFP+ modülünün yazılımı nasıl resetleyebilirim, kurtarabilirim? İçerisinde Openwrt yazılımı gömülü olduğu için extra bir ürün satın alıp reset yapabilsem tekrar sfp+ modülü fabrika ayarlarına döner ve başta olduğu gib otomatik Openwrt yazılımı kurulur diye tahmin ediyorum. Sfp+ modülünün yazılımını sıfırlayabilmek için başka çözüm yolları yok mudur? @13367 @Majdev
@13367 Ayrıca Statik IP hizmeti satın aldım. Hala Double nat uyarısı vermesi saçma bence. Bu sorunu sonraya bırakalım ve modülü nasıl kurtarabiliriz bunu çözmeye çalışalım mı? @13367
Son düzenleme:
Evet satıcıdan ricada bulundum ürün elime Custom Firmware kurulu halde geldi. SFP+ yazılımına girdim (OpenWrt) Network > Interface bölümüne gidip LCT0 ve Host interfacelerine edit yapıp fiziksel ayarlarını bridge yapıp lct0 için hostu seçtim ve host içinde lct0'ı seçtim. Sonra da cihaz otomatik yeniden başladı ve artık cihazın arayüzüne giremiyorum. Ayrıca cihaz da çalışmıyor. IP çakışması oldu. WAN'dan IP adresi routerıma gelmiyor artık.
Şimdi tek yapmam gereken şey içerisinde OpenWrt Custom yazılımı olan SFP+ modülünün yazılımı nasıl resetleyebilirim, kurtarabilirim? İçerisinde OpenWrt yazılımı gömülü olduğu için extra bir ürün satın alıp reset yapabilsem tekrar SFP+ modülü fabrika ayarlarına döner ve başta olduğu gib otomatik OpenWrt yazılımı kurulur diye tahmin ediyorum. SFP+ modülünün yazılımını sıfırlayabilmek için başka çözüm yolları yok mudur? @13367 @Majdev
Mantıken bridge mod aldığın için arayüz IPS'i yönlendirmiyor
MC220LDE seri port yoksa ya yeni seri portlu MC alacaksın ya da Arduino+SFP seri aparatı.