CGS

Becerikli
Alcatel Lucent G-010S-P elime yeni ulaştı. SFP modülünü brick etmekte istemiyorum. Olur da yanlış bir şey yaparsam ve modül brick olursa resetleme işlemini yaparak modülün yazılımını fabrika ayarlarına döndüremez miyim? Eğer yapabiliyorsam nasıl ve nereden yapabilirim?

Benim isteğim ise yeni bir interface oluşturup lan ve WAN portlarını bridge moduna alıp herhangi bir şekilde firewall kuralı eklemeden, sinyali router cihazıma taşımasıdır. Bunu nasıl ve hangi kurallar ile yapabilirim? @13367 @Majdev

ChatGPT'ye sordum lct0 sanal bir ağdır ve yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor olarak algıladı. Windows üzerinden atadığım statik IP sayesinde yazılım otomatik lct0 Interface'ini aktifleşiyor ve ChatGPT'nin sanal bir ağdan kastı o sanırım. Yanlış mıyım?

Biz lct0'ı görmezden gelelim. WAN'a yani host'a edit yapıp baktığımızda statik IP olduğunu görüntülüyoruz. Ve port olarakta “host” seçilmiş. Son sürümde Br-Lan seçip yolumuza devam ediyorduk. Bu durum eski sürümlerde nasıl peki?

Nasıl WAN portunu bridge (köprü) moduna alabilirim? Herhangi bir şekilde firewall kuralına tabii olmadan gelen/giden trafiği sadece karşıya iletsin istiyorum. Bunun olmasını nasıl ve hangi kurallar ile sağlayabilirim? @13367 @Majdev

Son düzenleyen: Moderatör:
Alcatel Lucent G-010S-P elime yeni ulaştı. SFP modülünü brick etmekte istemiyorum. Olur da yanlış bir şey yaparsam ve modül brick olursa resetleme işlemini yaparak modülün yazılımını fabrika ayarlarına döndüremez miyim? Eğer yapabiliyorsam nasıl ve nereden yapabilirim?

Benim isteğim ise yeni bir interface oluşturup lan ve WAN portlarını bridge moduna alıp herhangi bir şekilde firewall kuralı eklemeden, sinyali router cihazıma taşımasıdır. Bunu nasıl ve hangi kurallar ile yapabilirim? @13367 @Majdev

ChatGPT'ye sordum lct0 sanal bir ağdır ve yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor olarak algıladı. Windows üzerinden atadığım statik IP sayesinde yazılım otomatik lct0 Interface'ini aktifleşiyor ve ChatGPT'nin sanal bir ağdan kastı o sanırım. Yanlış mıyım?

Biz lct0'ı görmezden gelelim. WAN'a yani host'a edit yapıp baktığımızda statik IP olduğunu görüntülüyoruz. Ve port olarakta “host” seçilmiş. Son sürümde Br-Lan seçip yolumuza devam ediyorduk. Bu durum eski sürümlerde nasıl peki?

Nasıl WAN portunu bridge (köprü) moduna alabilirim? Herhangi bir şekilde firewall kuralına tabii olmadan gelen/giden trafiği sadece karşıya iletsin istiyorum. Bunun olmasını nasıl ve hangi kurallar ile sağlayabilirim? @13367 @Majdev
Alcatel Lucent G-010S-P cihazını köprü moduna (bridge mode) almak için izlemeniz gereken adımlar aşağıda belirtilmiştir. Bu, WAN ve LAN portlarını birleştirerek, trafiğinizi yönlendirmek için ek bir firewall kuralı oluşturmadan sinyal taşımayı sağlayacaktır.

Adım Adım Kılavuz​

1. Cihaza Giriş Yapın:
- Bir tarayıcı açın ve Alcatel Lucent G-010S-P cihazınızın IP adresini (genellikle 192.168.1.1) yazın.
- Kullanıcı adı ve şifre ile oturum açın (genellikle varsayılan kullanıcı adı "admin" ve şifresi "admin" veya boş olabilir).

2. Köprü Modunu Aktif Hale Getirin:
- Ana menüden "Network" bölümüne gidin.
- "WAN" ayarlarını seçin.
- WAN bağlantı türünü "Bridge" olarak değiştirin. Bu, WAN bağlantınızı köprü moduna alacaktır.

3. Yeni Bir Interface Oluşturun:
- "Interface" veya "LAN" ayarlarına gidin.
- "Add New Interface" seçeneğini seçin.
- Yeni interface’in adını belirleyin ve WAN ile LAN portlarını birleştirerek köprü modunda ayarlayın.

4. Firewall Kurallarını Kontrol Edin:
- "Firewall" bölümüne gidin ve tüm kural setlerini kontrol edin.
- Eğer varsayılan kural setinde herhangi bir engel yoksa, ek kurallar oluşturmanıza gerek yoktur. Ancak, tüm gelen/giden trafiğe izin vermek için yeni bir kural eklemek isteyebilirsiniz.

5. Ayarları Kaydedin ve Yeniden Başlatın:
- Tüm ayarları kaydedin.
- Cihazınızı yeniden başlatın ve ayarların geçerli olduğundan emin olun.

Notlar:​

• Yukarıdaki adımlar, cihaz üzerindeki yazılım sürümüne göre farklılık gösterebilir. Eğer ayarlarla ilgili sorun yaşıyorsanız, mevcut yazılım sürümünüzü kontrol edin.
  • SFP modülünün bricked olmaması için dikkatli olun. Eğer modülünüzde sorun olursa, fabrika ayarlarına döndürmek için cihazın arkasındaki reset tuşuna 10-15 saniye basılı tutarak reset işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer işlemler sırasında daha fazla desteğe ihtiyaç duyarsanız, lütfen sorularınızı belirtin.