SFP modülünü Media conventera takıp router cihazımdan quick setupu başlatınca double NAT uyarısı aldım. O yüzden double NAT sorunumun çözümü için SFP ayarlarından NAT'ı kapatmaya çalışıyordum. Ama kapanmıyordu. Sizin dediğiniz gibiyse port açma sorunuma sebep olan veya bir başka cihazda NAT olması ihtimallerini doğuruyor bu. Sizce başka hangi ISSlerde NAT vardır o zaman? Veya başka hangi ISS cihazlarından portları engelliyor olabilirler?
Modül brick oldu maalesef. MC220L'nin seri portuda yok sanırım. Seri aparat dediğiniz şey şu SFP modülün kutusundan çıkan yeşil renk olan parçacık mı? Onu takıp seri aparata Arduino ile bağlanıp SFP modülü sıfırlayabilir miyim? Adım adım nasıl yapabileceğimi anlatır mısın?
@13367
Ayrıca senin dediğin gibi bir cihazı nereden bulabilirim? Direkt PON girişi olan ve fiber altyapıda modem olarak kullanabileceğim bir cihaz. Double NAT sorunu oluşturmayacak bir cihaz arıyorum.
Ayrıca Double NAT hatasını bana ISS santral cihazlarında ki NAT'ı algılayıp verdi ise o zaman tek bir cihazda kullansam double NAT sorunu yaşayacağım. O yüzden ilk NAT'ımın hangi ISS santral cihazında olduğunu nasıl tespit edebilirim? Ve port kısıtlaması ve engellemesi yapan ISS network cihazı hangi cihaz olabilir?
@13367