Sadece WAN portu takılıyken ve kurulum esnasında bir uyarı veriyor o kadar. Uyarıya göre ağımda herhangi bir yerde natlanma olabilir. Tespitini nasıl yapacağım?
Routing gateway bölümünde 172 ile başlayan IP adresi gözüküyor.
SFP modülü takıp router kurulumu yapınca router IP almıyor ki zaten dedim ya SFP'yi unut çıkardım onu çöp oldu O, şu an ONT takılı
ONT takılı iken Router IP alıyor kurulum esnasında double NAT uyarısı aldım yine
Double NAT sorunuma sebebiyet veren o ikinci NAT'ı bulmak istiyorum. Ve portlarımı engelleyen cihaz bng cihazı mı?
@13367
@13367 hiç karışık bir olay yok aslında. SFP modülünü böylelikle deneyimlemiş oldum. SFP yazılımından Firewall'ı bile devre dışı bıraktım. Lan'dan WAN'a olan masquerading'ı devre dışı bıraktım. SFP modülünde veya ISS ONT'lerinde NAT ayarı var ama buradan NAT yaptıklarını hiç sanmıyorum. Çocuk ile görüştüm yeni bir modül gönderecek fakat bizim sorunun kaynağını tespit edip sorunu çözmemiz gerekiyor.
Ağımda bir yerde ikinci bir NAT var ve ben bunu bulacağım. Ayrıca deneme yapmak için statik IP hizmetimi iptal ettirip direkt bilgisayarıma statik IP tanımlamalarını istersem. Windows güvenlik duvarını devre dışı bıramtığımda hala NAT type “moderate” gözükürse santral cihazlarından NAT işlemini yaptıkları anlaşılır değil mi?
SFP modülüne erişebilmek için IPv6 kullanarak erişemez miyim? Sonuçta WAN ile Lan'ı köprüledim. WAN6 portu orada duruyor. Cihaza WAN6 portundan bağlanıp WAN6 interface'ine sabit bir IP atayabilirsem. IPv6 gateway adresi ile arayüzüne erişebiliyor olmam lazım değil mi?
@13367.