AlieNet tamamen kapalı ve özel bir ağ ve yalnızca .anon uzantılı sitelere erişim sağlar.

Silkroad'ı devirenler bunun içinden geçer bence. Yine 5/6 yıl ya da daha uzun yaşayabilir belirli üç harfli ajansları kızdırmazlarsa.
Silkroad ve AlienNet arasinda fark var Alienet, VPN tabanlı gizli bir ağ. Silkroad illegal bir pazar benzerlikler var tabii ama sanmam.

"Ailenet, kıçınızı Büyük Birader'den tamamen kurtarabilecek tek gizli ağdır." diye çevirebiliriz.
"big brother" kelime öbeği 1984 kitabındaki otoriter lider Büyük Birader'e gönderme olmalı.
"Big Brother" diyerek hükümetten bahsediyor olabilir, doğru hocam. Ben daha çok abi-kardeş esprisi olarak düşünmüştüm.

alienet1.png

Alienet iddia edilene göre şimdiye kadarki en iyi anonim deneyimdir;

Alienet VPN tabanlı gizli bir ağdır, yakın (bunu proxy gibi kullanamazsınız, herhangi bir proxy de giremez). Anonimlik, gizlilik ve güvenlikle ilgili kavramları taşır.
Alienet'te '.anon' sitelerini ziyaret edebilirsiniz: paralel bir ağa benzer, her şeyden önce bağımsız, sansürsüz ve hepsinden önemlisi güvenli.

Tabiri caizse Alienet, kıçınızı büyük kardeşten tamamen gizleyecek tek gizli ağdır: Alienet'e bağlandığınızda, makineniz tüm internet dünyası için ÇEVRİMDIŞI olur. Alienet en iyi anonimlik deneyimlerinden birini sunar: ağın tamamı anahtar kimlik doğrulama tabanlıdır (4096.pem), aynı ağ tamamen kapalıdır: benzersiz anahtara sahip olmayan hiçbir şey ağa giremez. Tek bir komutla tüm sistemi Alienet'e bağlanmaya hazır hale getirebilirsiniz, bu bir VPN olduğu için bir tünel oluşturacak ve Alienet sisteme sahte bir IP atayacaktır. Bu IP, Alienet ağına çıkış IP adresinizdir: ağ herhangi bir IP kullanmayacak/kaydetmeyecek veya herhangi bir IP ile iletişim kurmayacak şekilde ayarlanmıştır; Alienet ağı ile makineniz arasındaki tek iletişim anahtardır.

Alienet ağı giderek kalabalıklaşıyor ve her zaman yeni siteler, sohbetler bulabilirsinizve her gün Alienet'in clearweb'de bulduğunuz hizmetlerin aynısını sunduğunu gorebilirsiniz: IRC sunucuları, posta hizmetleri, siteler, wiki, çeşitli hizmetlere, sosyal ağlara ve bunların hepsine "sunuculuk" yapılmasına izin verilmektedir ve Alienet ağında da mevcuttur. Alienet, paralel bir hayata başlayabileceğiniz paralel bir dünyadır.

Alienet Projesi, eski anonim forumlardan biri olan Why We Protest forumundan geliyor.

VPN hakkinda bilgiliyseniz Alienet'in nasıl çalıştığını muhtemelen anlayacaksınız. Günümüzde kendi kimliğini korumanın en güvenli yollarından biri VPN kullanmaktır. Ücretsiz, ücretsiz olmayan birçok VPN sitesi var ve burada bu hizmetlerin kalitesinden bahsetmeyeceğim. Alienet VPN tabanlıdır ancak farklı bir şekilde kullanılır. Alienet bir VPN hizmeti ya da proxy değildir; Alienet normal internetten erişilemeyen özel, anonim bir gizli ağdır. Alienet'e bağlandıktan sonra normal internette gezinemezsiniz. Alienet ağına eriştiğinizde sisteminiz yalnızca Alienet ağına bağlanabilecektir.

alienethd.anon - Alienet Resmi Sitesi
alienethd.anon/forum - Alienet Resmi Forum
İnsanların nasıl edineceğini de söyleseydiniz keşke.

Orijinal; 'Alienet is the only hidden network that will totally hide your ass from the big brother'

Yani elinde bir kanıt yok ve gördüğün tek bir cümle üzerinden yorum yapıyorsun. Ben de öyle düşünmüştüm. Yukarıdaki cümleyi sen Türkçeye çevir bakalım, madem daha iyi biliyorsun.

Tabiri Caiz ne demek; : "Diğer bir deyişle, şöyle söylemek uygunsa"

Sana iki dakikada TDK dersi verdim. Al, ileride lazım olur.
Hll knk.

İnsanların nasıl edineceğini de söyleseydiniz keşke.
Alienet hakkında kolay kolay kaynak bulunamıyor. Burada Portekizce anlatılmış nasıl erişebileceğiniz: