Mabelmtz22

Uzman
Günde 8 saat ayakta kalıyorum. Dışarda gezecek zamanım olmuyor ve bu durum beni depresyona sürüklüyor, hayatım sadece işe bağlı kalmış durumda. 1 gün tatil olduğu günlerde kendime sürekli bir şeyler almak istiyorum, bu ay 2. ayakkabıyı aldım. Oje, saç bakım, tarak almadan duramıyorum, bu kadar çalışıyorum hepsini hak ediyorum diye düşünüyorum. Bu ay 11K kredi kartı borcu var, diğer ayın taksitleriyle birlikte 16K TL borcum var. Son günlerde moralım bozuk olduğu için alkol içmeyede başladım. Depresyon için ilaç tedavisi aldım etki etmedi, ne yapacağım bilmiyorum beynimi de yönetemiyorum, sanki biri beni yönetiyor gibi hissediyorum. Biraz karışık anlattım kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın benden 8 yaş büyüksünüz, benden daha iyi bilirsiniz fakat 6 gün çalışıyorsanız elbette ki kendi isteklerinize yönelik harcama yapacaksınız. Bundan daha doğal ne var.

Ha, ihtiyaç duymadığınız şeylere bütçe ayırmak uzun vadede ne kadar sağlıklı olur bilemem. Pek akıl kârı olmasa da hakkınız. Bir hayat arkadaşınız, eşiniz olursa size yardım edebilir depresyon konusunda belki.

Alkolü kesinlikle bırakın bu çok önemli.
Ayrıca kendinizi zorlayın. Zorlamadan olmaz.
Yüksek dozda antidepresan kullanıyorum. Hala aynı şekilde sorunlar devam ediyor , çözüm olarak alkol içmeyi denedim ve dünyadan uzaklaştığımı farkettım. Ne kadar tatlı gelsede zamanla bu isteğim çoğalacağını biliyorum.

Yüksek dozda antidepresan kullanıyorum. Hala aynı şekilde sorunlar devam ediyor , çözüm olarak alkol içmeyi denedim ve dünyadan uzaklaştığımı farkettım. Ne kadar tatlı gelsede zamanla bu isteğim çoğalacağını biliyorum.
Antidepresan da alkol de kullanmayın. Kendinizi bir kenara çekin, ve ağlayın. İçinizden ne kadar gelirse. Komuşarı rahatsız etmeyecek kadar. Sonra aklınız düzeliyor. Bilmem bende böyle.

Yanlış anlamayın benden 8 yaş büyüksünüz, benden daha iyi bilirsiniz fakat 6 gün çalışıyorsanız elbette ki kendi isteklerinize yönelik harcama yapacaksınız. Bundan daha doğal ne var.

Ha, ihtiyaç duymadığınız şeylere bütçe ayırmak uzun vadede ne kadar sağlıklı olur bilemem. Pek akıl kârı olmasa da hakkınız. Bir hayat arkadaşınız, eşiniz olursa size yardım edebilir depresyon konusunda belki.
Beni dinleyen pek insan olmuyor. Hayatımda biri yok , zaten asgari ücretin 4 de 1 i gerekli ihtiyaçlara gidiyor. Geri kalanları tutamıyorsun

Antidepresanı sen kendi kendine mi kullanıyorsun? Doktor vermedi mi?

Dostum harcamalarını aktivitelere yöneltmeyi değerlendirmeni rica ediyorum. Dans, spor ya da dövüş bile olabilir. Hem sosyal çevre edineceksin hem de o aktivite seni kendi dünyasına çekecek. Dans kolunda özellikle salsa, bachata, cha-cha-cha gibi dansları tercih edersen karşındaki kişiyle iletişim kurmama şansın yok.

Doktorundan memnun değilsen ve güvensizsen doktorunu değiştir. İlaç tedavisinden bir günde çare bekleme.