shockedblackguy

Üstün
Merhaba, Tebilon'dan aldığım SSD geldi ve paketlemesini görünce gülmekle beraber biraz üzüldüm. Bir parça kartona sarıp yollamışlar ve SSD bunun içinde yamulabilir. Alacak arkadaşlar kesinlikle kargocu gitmeden kontrol etsin. Instagram sayfalarındaki videoda bildiğin Amazon gibi kutuya koyuyordu aynı ürünü.
Görselleri ekledim.
SSD zaten sağlam geldi, firma paketlemeye biraz daha özen gösterebilir. Böyle firmalara yakıştıramıyorum bu tür şeyleri. Ama kesinlikle tekrar alırım buradan.

Dosya Ekleri

• IMG_0735.webp
    IMG_0735.webp
    907,8 KB · Görüntüleme: 156
  • IMG_0736.webp
    IMG_0736.webp
    938,4 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Yani estetik açıdan Amazon tarzı bir paketten toplu söyleyip öyle yollamak bir firma için zor olmamalı. Koruyuculuk açısından ise yapılan uygulama eğer SSD'nin aradan kaymasını engelleyecek sertlikte bantlayarak yaptıysa gayet yeterli olur. Tabii bu korumayı anca sen, ben 2. el satış yaparken vb. kullanmalıyız bir firmaya yakışmamış.

Çok da kötü değil, o pakette yamulması için röveşata falan lazım. Bir SSD zaten altı üstü, daha nasıl paketlensin?
Kargocu üstüne ağır bir şey koyarsa veya üstüne oturursa (hiç şaşırmam) yamulur veya kırılır. Küçük bir kutu olsa çok daha güvenli olurdu.

Yani estetik açıdan Amazon tarzı bir paketten toplu söyleyip öyle yollamak bir firma için zor olmamalı. Koruyuculuk açısından ise yapılan uygulama eğer SSD'nin aradan kaymasını engelleyecek sertlikte bantlayarak yaptıysa gayet yeterli olur. Tabii bu korumayı anca sen, ben 2. el satış yaparken vb. kullanmalıyız bir firmaya yakışmamış.
SSD aradan düştü açarken :).

Kargocu üstüne ağır bir şey koyarsa veya üstüne oturursa (hiç şaşırmam) yamulur veya kırılır. Küçük bir kutu olsa çok daha güvenli olurdu.

SSD aradan düştü açarken :).

Taşınma esnasında kartonun arasından kayıp koruyuculuğunu kaybetmez ama poşet boyutuna göre kesmişler kartonu. Ürüne zarar gelmez. Zaten dediğiniz gibi bir kurye hatasından kaynaklı hata olacaksa büyük kutularda da sıkıntı çıkma ihtimali var.

Küçük bir kutuya koymak çok da zor olmasa gerek.

Ekstra kargo maliyeti+ ekstra ambalaj maliyeti demek bu.

Taşınma esnasında kartonun arasından kayıp koruyuculuğunu kaybetmez ama poşet boyutuna göre kesmişler kartonu. Ürüne zarar gelmez. Zaten dediğiniz gibi bir kurye hatasından kaynaklı hata olacaksa büyük kutularda da sıkıntı çıkma ihtimali var.

En fazla ne kadar olabilir ki bu maliyet?
1733303806759.webp

Bunun içine koymanın en fazla ne kadar maliyeti olabilir?

Bu özensizliği kim yapıyorsa o suçludur. Belki de bu kutuya koymadı diye benim SSD'min başına bir şey gelirse kim böyle bir özensizlik yapıyorsa o suçludur dostum. Firma ise firma, kargo şirketi ise kargo şirketi.

Olsun hocam, tüketici olarak eleştirimi yapıyorum ben. Türkiye'de tek güvendiğim alışveriş sitesi Amazon ve diğerlerine de gözümüz kapalı güvenmek istiyorsak ses çıkarmalıyız. Maliyetleri firma düşünsün.