En fazla ne kadar olabilir ki bu maliyet?
Eki Görüntüle 104113

Bunun içine koymanın en fazla ne kadar maliyeti olabilir?

Bu özensizliği kim yapıyorsa o suçludur. Belki de bu kutuya koymadı diye benim SSD'min başına bir şey gelirse kim böyle bir özensizlik yapıyorsa o suçludur dostum. Firma ise firma, kargo şirketi ise kargo şirketi.

Koli+kargo maliyeti ile 50-100₺ arası olabilir. Dediğim gibi paketlemenin estetiğini beğenmemiş olabilirsiniz ama ürüne hasar gelecek bir paketleme yok burada. Amazon'da poşet tarzında kutu ile yolluyor ama içine herhangi bir koruyucu koymadığı için söylenen SSD, RAM gibi parçalar sallana sallana geliyor örneğin aynı şekilde HDD'yi dahi böyle bir kutuda yollamıyorlar. Hadi ürününüze zarar gelse ve başlık açsanız neyse ama bu tür firmalar baya bir süredir artan masraflar dolayısıyla böyle bir kargolama stiline döndü ve kargo hasarı konusunda olumsuz yorum yapan bu forumlarda hiç görmedim daha.

Olsun hocam, tüketici olarak eleştirimi yapıyorum ben. Türkiye'de tek güvendiğim alışveriş sitesi Amazon ve diğerlerine de gözümüz kapalı güvenmek istiyorsak ses çıkarmalıyız. Maliyetleri firma düşünsün.

Amazon'da benzer bir kutulama sistemi kullanıyor. Tek farkı Amazon kolaygelsin ile yolladığı için "dış poşete" sahip olmadığı için kendi markasına sahip bir kartona koyuyor. Özellikle birkaç ay önce 1 diş fırçasını bile büyük bir kutuya koyup içini de koruyucu malzeme doldurup israfa sebep oldukları için tepki de yemişlerdi ondan sonra bunu azalttılar.

Tebilon ile konuştum. Kutu ile yollandığında kargo firmaları üstüne başka ürün atabiliyormuş. Ama böyle zarf olarak yollandığı için daha dikkatli gidiyor açıklamasını yaptılar ki gayet mantıklı geldi bana.

Ben şahsen bir sorun göremedim paketlemede.

Tebilon ile konuştum. Kutu ile yollandığında kargo firmaları üstüne başka ürün atabiliyormuş. Ama böyle zarf olarak yollandığı için daha dikkatli gidiyor açıklamasını yaptılar ki gayet mantıklı geldi bana.

Ben şahsen bir sorun göremedim paketlemede.
Kargo firması dikkat ediyorsa çok daha iyiymiş o zaman. Kolaygelsin firması diğer firmalara göre çok daha iyi zaten, Trendyol'dan aldığım 5 ürünün 2 tanesi hasarlı geliyor ama bu firmanın getirdiği hiçbir ürünümde hasar yoktu.

En fazla ne kadar olabilir ki bu maliyet?
Eki Görüntüle 104113

Bunun içine koymanın en fazla ne kadar maliyeti olabilir?

Bu özensizliği kim yapıyorsa o suçludur. Belki de bu kutuya koymadı diye benim SSD'min başına bir şey gelirse kim böyle bir özensizlik yapıyorsa o suçludur dostum. Firma ise firma, kargo şirketi ise kargo şirketi.
Net house bu kutuda yolluyor ürünlerine çok iyi mesela.