Birçok noktada inanılmaz hayali düşünüyorsun. Öncelikle seninle benzer yollardan geçmiş bir kardeşin olarak sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Üniversiteyi çoğu insan ilerideki işi için okuyor olabilir fakat üniversitenin asıl okuma amacı çevre edinmek. Ben de eskiden senin gibi düşünürdüm ancak sermaye edinip, iş kurma aşamasına geldiğim zaman çevrenin ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde anlamaya başladım. Dolayısıyla iş fikirlerini geliştir ancak üniversiteni de oku.
Tamam, ama hangi işte? Ticari zekaya sahip olduğunun farkında olan insanlar için saatlik işlerde çalışmak zulümdür güzel kardeşim. Hele ki o zamanın boşa aktığını, aldığın paranın da zamanla ölçüşemeyeceğini anladığın o evre var ya, insanın yer bitirir, kendini sürekli depresyonda bulursun. Bu tür işlerde iş çok, stres yüksek ve maaş azdır. Yazıldığı kadar kolay işlenmiyor maalesef.
Tamamen kafadan hesaplamalar ile plan yapma. Mutlaka beklenmedik durumlar yaşanacak ve hiç öngöremediğin senaryolarla karşılaşacaksın.
Doğru, kur yükseliyor fakat aynı oranda alım gücü de düşüyor. Türkiye artık eskisi kadar ucuz bir ülke değil maalesef. Her şeyin bir birim maliyeti var ve günün sonunda bunlar, kurdan daha fazla yükselmek zorunda. Artık Türkiye, turistler için de pahalı bir ülke olmaya başladı.
Senin gibi düşünen çok insan biliyorum. Param var, balıklama şu işe gireyim diye düşünen. Özellikle bunların çoğu ev alıp satarak emlakçılık oynamayı seçerler. %99'u da en son evi satar, paraları da yer.
Bugün esnaf olmak istiyorsan, mutlaka işin içinde olmalısın. Deneyimin olmadan, iş bilgin olmadan tutunman imkansıza yakın. Ha kar ortağı olacağım dersin, orası ayrı. Ama bilmediğin bir işe yatırım yapmanın ne kadar doğru olacağı tartışılır elbette.