Altın'ın bu kadar yükselme sebebi mevduat faizi azaltıldı ve millet mevduattan altına geçiş yapıyor. Daha artar mı yüksek ihtimal artar fakat Altın'ın bu kadar artması vatandaşın etkisi. Yarın devlet bir şekilde çeyreği 8.5, gramı da 4.5'a indirsin ve çıkıp sene başındaki fiyata indireceğiz desinler millet aklını yitirir hemen bozmaya koşar.
Altının bu kadar artması vatandaşın etkisi derken hocam? Altın piyasası Tr'den ibaret değil https://tradingeconomics.com/commodity/gold .

Yatırım tavsiyesi değildir, ülkelerin parasını değersizleştirip borçlarını ödemeye çalıştığı, özellikle Amerika gibi büyük devletlerin, altın BENCE korunaklı bir alan. Yatırım tavsiyesi değil uzman vb. değilim.
Elbette bende uzman falan değilim ama bir furya çıkıyor herkes ona kapılıp gidiyor o yüzden dedim. Ona göre yatırım yap anlamında dedim.

Kendi gözlemlediğim kadarıyla Amerika da hükümentin kapanması ve FOMC verilerinden sonra altın ralli yapmaya başladı.
Teknik olarak altının geleceği bir nevi doların değeri ile ters orantılı ilerliyor. Amerika ne kadar güçsüzleşirse altın o kadar güvenli bir alan gibi görünüyor ki alım yapılıyor. Alım yapılınca da değeri artıyor. Yani ne yaparsan yap Dolar/Euro enflasyonundan daha fazla kazanıyorsun. Bu yüzden son 1 ayda %15 artış yakaladı. Ancak bir noktada düzeltme yapacağını düşünüyorum.

Benim Mayıs 2026 hedefim 1 ONS'un 5000$ olması yönün de.
Tabii herkes kendi risk yönetimini ve araştırmasını kendisi yapmalıdır. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

Altın iyi bir varlık koruma amacıdır. Paranın, değer kaybetmeden bir süre kolayca nakite çevirebileceğin bir araçta kalmasını istiyorsan altın gibi kıymetli madenlere gidersin. Eğer yatırım istiyorsan BENCE yatırım dediğin kağıtla olur. Yani fon ile. O konuda da İşbankası ile çalışıyorum. Güzel varlık yönetimi yapıyorlar.

Altın'ın bu kadar yükselme sebebi mevduat faizi azaltıldı ve millet mevduattan altına geçiş yapıyor. Daha artar mı yüksek ihtimal artar fakat Altın'ın bu kadar artması vatandaşın etkisi. Yarın devlet bir şekilde çeyreği 8.5, gramı da 4.5'a indirsin ve çıkıp sene başındaki fiyata indireceğiz desinler millet aklını yitirir hemen bozmaya koşar. Ayrıca altın kısa zamanlı bir yatırım aracı değildir. Geleceğin için toplayabilirsin.

Altının Türkiye'nin mevduat faiziyle alakası yok. Global olaylara tepki verir altın.

Amacın ne dostum. Paraları hızlı alıp satma işine girmeden uzun vadede tutacaksan en doğrusu dengeli dağıtmaktır. Aynı anda altın, döviz, mevduat, para piyasası fonu işine gir. Bu şekilde her açıdan enflasyondan korursun kendini. Tabii bu yatırım tavsiyesi değildir. Hiçbir şeyin garantisi yoktur.

1759932917668.webp

Altın hep yükselen bir şey değil hocam, sadece değerini korur ve uzun vadede kazanç sağlar. Yani kısacası en güvenli yatırım altın olur.
En guvenli yatirim altin degildir lutfen artik baskalarindan ezberlediginiz seyleri kullanmayin insanalarin konularina yazarken.

Altin "para kazanmak" icin bi' yatirim araci degildir. İlk gorevi sizi dunyadaki jeopolitik risklerden korumaktir (dogal olarak portfoyunuzu), 1000 lira da atsan 2000 lira da atsan aylarca yuzbinlerce lira da atsan bi' portfoy yapmak zorundasin. (kisaca parani dagitmak zorundasin.) yolun basinda oldugun icin oncelikle Modern Portfoy Teorisine bakabilirsin.