Merhaba güzel ve güçlü bir işlemci önerir misiniz bu soket için.
AM3 soket için ne kadar bütçe ayırdınız bilmiyorum ama bence buna verebileceğiniz her kuruş israf gibi diyebilirim. Mesela konunuzda tavsiyeler de gelmiş.

1090T için konuşayım: zamanının güzel işlemcisi ama anakartınız destekleyecek mi? Destek olsa bile 125W işlemci için mevcuttaki PSU yetersiz olabilir ayrıca ısınma sorunu ile de karşılaşabilirsiniz. Bunların hepsini geçtiniz diyelim vereceği performans yatırdığınız paraya değecek mi? (İlanda verilen 2000TL'yi geçin 1000 TL de olsa daha ucuz da olsa bunu sorgulatır.)

Diğer verilen önerilerden FX işlemciler de AM3 değil AM3+ işlemcisidir. Hatta önerilen FX8350 diyelim yine 125W standart AM3+ platform anakartlarda bile çalışmaz yine destekleyen bir anakart bulunması bir yana özel soğutucu ile bile soba gibi yanan bir işlemci.

Ufak tefek örnekler üzerinden bile gidince sadece bir işlemci bulup alıp da ondan memnun kalma durumunuz düşük görünüyor. Sanırım sizin konunuz vardı yeni bir sistem alıyorum diye. Eğer böyle bir bütçeniz varsa daha güncel sisteme yönelmenizi tavsiye ederim.

Sarı siteden FX 8320-8350 modellerine bakabilirsin.

Dostum ikinci elden buna uygun işlemci almaya kalksan 400 500 lira isteyecekler, aynı paraya Ryzen 1300X falan bulursun çok rahat, 1200 1300 liraya da a320 anakart alırsın 800 liraya da 2x8 bellek koyarsın misler gibi kullanırsın.