- Makaleler
- 1
Tamam mıdır? Save alıp PC başlasın mı yeniden?
Save aldım ve PC açıldı hocam.
Buradan sonraki takibim yaşadığım problem için olacak değil mi?
GÜNCELLEME @Ayhan Dönmez
Ayhan hocam BU ŞEKİLDE RAM ayarlarını yaptıktan sonra PROBLEM GERİ DÖNDÜ.
PC yeniden başlatarak tekrar denedim ve 4. açılışta oldu.
XMP kapattığımda biliyorsunuz çözülmüştü dediğiniz gibi inşaa ettikten sonrada problem geri döndü.
Son olarak 1.43 verip test edeceğim 3 voltaj ayarını da eğer problem tekrarlarsa:
GÜNCELLEME: 1.43v verdiğimizde de üç ayara problem yaşandı.
Tekrardan yapmadığı eski ayarlara geri döndürmek istiyorum. Nasıl bir yok izlemeliyim?Memory Try İt - Disable alsam yeterli mi yoksa voltaj ayarlarını önce manuel düşürmem mi gerekiyor? Sanki Memory Try İt - Disable alsam bile voltaj ayarları inşa ettiğimiz gibi duruyor ama save almadım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Restore defaults mu yapayım?
XMP zaten off, inşa iptal, default 4800MT/s
Sorunun XMP/Ram kaynaklı olduğu ortaya tamamen çıktı diyebilir miyiz?
Gerçekten uğraş yerine RAM değiştirme fikrine ne diyorsunuz hocam? Hatta diyorsan anakartında tırt onu bile değiştiririm. Şart değilse de kalabilir, Mini stutter problemim var onun bile bundan RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum, Anakart QVL listesinden bir RAM bakayım mı ya da sizlerin direkt bildiği uyumlu bir RAM modülü? ne yapalım nasıl ilerleyelim?
Hocam kusura bakmayın kafam allak bullak, derdim 6000MT/s, kararsızlıktan kurtulmuş bir PC kullanmak. Bu yüzden çok şey yazıyor ya da soruyor ve sizi bunaltıyorum ama yönlendirmelerinize açığım sonuna kadar da uygulayacağım.
Sorun bellek kontrolcü de olabilir, frekansı 5600 yapıp dene. Öyle anlaşılır. Diğer yaptığın ayarlar kalsın.