"nvlddmkm" olarak gözükmüyor son kararsız açılışlar, en son 2 saat önce olay görüntüleyicisinde bu problemi vermiş.
Tek slot denemeleri derken hiç tek slot denemedim, evet OCCT vs. testlerde sıcaklık, hata, çökme, kapanma, siyah ya da mavi ekran. Hiçbir problem almıyorum.
İnanın o kadar can sıkıcı ki...
Ne yapacağımı bilmiyorum artık. Satsam bir daha topla, bir daha maliyet. Parça parça denesem vakit ve yine maddiyat. Sıralamada en son parçayla çözme ihtimalin var ve o süreçte vakit ve maddiyat kaybı, eldekileri ikinci elden satmaya uğraş vs vs. Kafayı yiyeceğim.
Normal insanlar gibi birazcık maddi imkanlarım arttı ve 2013 senesinden kalma bilgisayardan kurtulmak ve hayalimdeki, çocukluğumdaki en iyi setup kurma fikrini hayata geçirdim ve bir gün keyif almadım... Kader mi bu.
Yine de madem öyle dediğiniz gibi yapalım pes etmeyelim ve Anakart ve Ram ikilisiyle işe başlayalım. Bu da bir süreç olacak hocam bazen uzunca uzak kalabilir bazen de hızlı hızlı gerek çözüm gerek diğer şeylerle uğraşabilirim ama buraya muhakkak süreci, güncellemeleri ve gelişmeleri yazacağım.
Anladığım kadarıyla "Force" anakart adı, nedir hemen alabilirim.
Hemen onunla uyumlu bir Ram modülü önerirseniz devamını da getirebilirim.
@Ayhan Dönmez
Ayhan hocam B850M Force inceledim ancak bana ASUS dahil F/P olması şart değil kaliteli, uzun ömürlü, stabil, BIOS açısından başarılı, RAM, işlemci, ekran kartı vb. biliyorsunuz uyumlu bir anakart ve Ram modülü önerir misiniz? Bu tarz bir kart mantıklı mıdır? Neye dikkat etmeliyim?
Asus ROG Strix B850-F Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
B850M Force MATX olması ve arkasındaki 2.0 vb. portların çok olması (Aktifte yayıncılık zaten yapıyorum mikrofon, kulaklık, klavye, fare, kamera, Elgato, Capture Card vb) port lazım ve 3.2, 3.1 açısından zengin bir anakart ve ram ihtiyacım çok daha fazla. B850M Force cidden güzel kart inceledim ancak bir tık yetersiz kalabilir.
AMD RYZEN R7 7800x3d
ASUS TUF RTX 4080 SUPER
KC3000 1TB SSD
PEERLESS ASSASIN 120 SE HAVA SOĞUTUCU
CORSAİR İCUE 400D AİRFLOW 850W 80+ GOLD PSU
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.35V EXPO Siyah Dual Kit Ram mesela bu ram hakkında ne dersiniz?
Mesela bu anakartın QVL listesinde bu ram var güzel bir anakart ve ram derseniz bütçem uyumlu eğer ki değil derseniz de önerilerinize açığım yukarıda yazdığım gibi.